Tommi Satosaari Haukkojen valttikortti

MESTIS / Ennakko
Paikallisottelun osapuolten kuntokäyrät näyttävät rajusti eri suuntiin. Kuuden ottelun tappioputkessa riutuva Haukat on valahtanut sarjajumboksi, kun taas pari peräkkäisvoittoa ottanut Salamat on komeasti kolmantena. Kirkkonummen ryhmä on suosikki vieraskaukalossakin, mutta lainavahti Tommi Satosaari antaa järvenpääläisisännille toivoa.

Salamat on voittanut kuudesta viimeisimmästä ottelustaan neljä. Molemmat väliin osuneet tappiot ovat tulleet SM-liigasta maalivahdin lainanneita joukkueita vastaan. Hokin maalilla Salamat torjui nurin Kärppien Mika Pietilä ja FPS:n tolppien välissä Lukon Antti Jokela. Jälkimmäisessä ottelussa tappion syynä ei tosin ollut vastustajan maalivahtipeli, vaan oma onneton puolustuspelaaminen.

Lauantaina Salamat kohtaa liigavahdin jo kolmannen kerran, kun Haukkojen maalia vartioi lainapestinsä jälkimmäisessä ottelussa JYPin Tommi Satosaari. Ja hyvin vartioikin, mikäli jatkaa edellisen ottelun tasolla. Torstaina Vaasan Sportia vastaan Satosaari oli kaukalon paras pelaaja ja torjui huikeat 52 kertaa eikä antautunut kuin kerran.

Helpolla ei Satosaari pääse lauantainakaan, sillä Salamoiden hyökkäystyöskentely on ollut Mestiksen toiseksi tehokkainta (3,44 maalia per ottelu). Huikeassa vireessä olleen ykkösketjun laituri Karo Koivunen johtaa koko sarjan pistepörssiä, ja parin viime viikon aikana myös Mikko Lepolan ketju on onnistunut maalinteossa säännöllisesti.

Satosaaren panos poislukien isäntä-Haukkojen tilanne ei mairittele. Tappioita on putkessa kuusi, sijoitus viimeinen, syöttöpeli kehnoa, keskialueen ylittäminen vaikeaa ja monet avainpelaajista raihnaisia. Marko Sakko (pohje), Miikka Lindholm (olkapää), Janne Lehtinen (nilkka) ja vaikean alkukauden positiivinen yllättäjä, puolustaja Ville Raatikainen (kyynärpää) kuitenkin pelannevat vaivoistaan huolimatta. Piristysruiskeen Haukoille saattaa tuoda rannevammansa takia yhdeksän ottelua huilannut pitkänhuiskea hyökkääjä Matti Luoma, joka ehti ennen kauden alkua jo tehdä sopimuksen vastustaja-Salamoihinkin.

- Sota jatkuu. Toivottavasti kukaan ei ole sivussa, mutta mahdollista tietysti on muukin, haukkavalmentaja Jan Lehti toteaa.

Salamoiden osakkeet ovat paremmassa kurssissa. Vuoristoratamaisesti kauden aloittaneella joukkueella on ensimmäistä kertaa takanaan kaksi peräkkäistä voittoa Kiekko-Vantaan (4-3) ja Jokipoikien (4-2) kukistuttua. Avainpelaajat ovat iskussa ja peli varsin hyvin kohdillaan.

- Normaalia enemmän on joutunut nyt rähisemään ja sellaista älämölöä tuon porukan kanssa pitämään, mutta jos se on tae sille, että porukka on hereillä ja voittoja tulee, olen kyllä valmis jatkamaan sitä vaikka kuinka pitkään, miettii Salamoiden valmentaja Niki Andersson.

Mikäli Anderssonin suojatit pitävät jalat maassa, on oletettavaa, että Salamat rakentaa paremmalla syöttöpelillään ottelussa enemmän maalintekopaikkoja. Ensimmäinen taistelu käydäänkin kirkkonummelaishyökkäysten ja Tommi Satosaaren välillä. Mikäli Satosaari voittaa, joutuu Salamoiden viikon teemana oleva puolustuspelaamisen tasapaino kovaan testiin. Hyökkäysvoimaa Haukoilla on, ja kotikaukalossa riittänee myös taistelutahtoa vaikeasta tilanteesta huolimatta.

Viimeisimpien otteluiden pistepörssit eivät valitettavasti toimi tällä hetkellä.

» Lähetä palautetta toimitukselle