Tasaista vääntöä tiedossa

MESTIS / Ennakko
Forssassa ei nähtäne mitään legendaarista kiekkojuhlaa kun Haukat saapuu pelaamaan FPS:aa vastaan. Kotijoukkueelle ei tällä hetkellä ole muuta panosta kuin valmistautuminen karsintoihin. Vierasjoukkueella on pienet toiveet pudotuspeleistä ja samalla myös pieni pelko takana vaanivasta karsintapeikosta.

Joukkueiden aikaisemmat kamppailut ovat olleet erittäin tasaisia. Kahdesti pisteet on jaettu ja kerran järvenpääläiset ovat onnistuneet nappaamaan pistepotin itselleen. Kummallakaan joukkueella ei ole viime aikoina pelit menneet kovinkaan hyvin. Haukkojen edellinen voitto onkin helmikuun alusta juuri illan kotijoukkueesta. FPS:n tilanne ei ole yhtään valoisampi, sillä joukkueella on viisi voitotonta ottelua alla.

Haukkojen viimeinen vedenjakaja

Haukkojen tilanne alkaa pikkuhiljaa näyttämään selvältä. Pudotuspeleihin on ero venynyt jo viiteen pisteeseen ja karsintaraja on tällä hetkellä jäänyt kuuden pisteen päähän. Mikäli Haukat onnistuu voittamaan illan ottelun, voi se vielä pitää pientä toivonkipinää yllä pudotuspelipaikasta. Tappio puolestaan antaisi takaa-ajajille vielä pienet mahdollisuudet tiputtaa järvenpääläiset karsintasarjaan.

Vierasjoukkueena Haukat on ollut tällä kaudella todella heikko. Joukkue on onnistunut nappaamaan vaivaiset yhdeksän pistettä vierasotteluistaan. Lisäksi perinteisesti kovana kotijoukkueena tunnettu Haukat kärsi edellisellä kierroksella nöyryyttävän 0-5 –tappion kotonaan Mikkelin Jukureille. Haukkkojen valmentaja Jan Lehti lähtee kuitenkin luottavaisena vieraspeliin.

- Hyvillä mielin lähdetään FPS:n kaatoon, vaikka lauantaina olikin paska peli. Nyt on enemmän oman tason vastustaja vastassa. Toivottavasti myös me pystymme pelaamaan omalla tasollamme. FPS:lla ei ole enää mitään menetettävää, joten varmasti on paha matsi tulossa.

Haukat saanee mukaan lähes parhaan kokoonpanonsa. Ainoastaan Esa Civilin pelaaminen on epävarmaa.

Maalivahtitilanne Haukoilla on avoin. Jaakko Valkama, Heikki Kokkonen ja Iiro Tarkki ovat vuorotelleet veräjänvartijana. Lehti päättäneekin päivän kunnon mukaan, kenet hän laittaa tolppien väliin forssalaisia vastaan.

FPS harjoittelee karsintoja varten

FPS on jo ryhtynyt Timo Tuomen johdolla valmistautumaan karsintasarjaan. Voitto Haukoista toisi varmasti kotijoukkueelle lisää itseluottamusta.

Varmuudella sivussa on olkapäävammasta kärsivä Jouni Kulonen. Kulonen on jo palannut joukkueen harjoituksiin, mutta olkapää ei aivan vielä ole pelikunnossa. Asko Rantasen pelaaminen on todennäköistä, muttei varmaa. Rantanen sai aivotärähdyksen Hokki-ottelussa ja joutui huilaamaan lauantain Hermes-matsin.

Maalissa viime otteluissa loistanut Tommi Kela jatkanee kotijoukkueen veräjänsuulla.

Viime otteluista forssalaisista onnistumisia on ollut Matti Rauniolla ja Jarkko Aaltosella. Raunio on löytänyt maalijyvän ja kantaa valkoista kypärää. Aaltonen on myös päässyt viime otteluissa vauhtiin mukaan. Tehopisteillä ei Aaltonen ole onnistunut juhlimaan, mutta hieman heppoisempaa vastusta vastaan voi Aaltosenkin maalihanat aueta.

» Lähetä palautetta toimitukselle