Haukoille tärkeät pisteet tylsästä pelistä

Tiistai-ilta ei tarjonnut ihmeitä järvenpääläisyleisölle. FPS oli vailla mahdollisuuksia, eikä Haukkojen voitto ollut missään vaiheessa peliä kunnolla uhattuna. Vaikka itse peli oli flegmaattista, siitä jaetut pisteet nostivat Haukat aivan pudotuspeliviivan tuntumaan.

Ottelu ratkesi lopullisesti, kun Haukat siirtyi ennen päätöserän puoltaväliä kahden maalin johtoon Janne Vilhusen osumalla. Viimeiset kymmenen minuuttia ottelusta olivatkin lähinnä kosmetiikkaa.

- Oikeastaan pelin ratkaisu oli siinä, että emme päässeet maalintekosektorille, kun Haukkojen puolustus pelasi tiiviisti. Omassa päässä kävi taas päinvastoin, FPS:n valmentaja Timo Tuomi tuumi.

Kolmannessa erässä puolustuspelaaminen onnistui forssalaisilta huomattavasti kahta aiempaa paremmin, vaikka Haukat tekikin erässä suurimman osan maaleistaan.

Yksipuolista rumputulta ja hengetöntä pelailua

Ottelun alku näytti kotijoukkueen kannattajien silmissä vielä hyvinkin lupaavalta. Ensimmäisen kymmenminuuttisen aikana Haukoilla oli maalipaikkoja jopa muille jaettavaksi. Ehkä näyttävin suoritus oli Vili Mustosen kikkailu koko kentän läpi avopaikkaan. Laukaus kuitenkin suuntautui ohi maalin.

Kauan avausmaalia ei kuitenkaan tarvinnut odottaa. Haukkojen kolmoskenttä pyöritti ylivoimalla koko FPS-nelikon solmuun. Timo Ahonen syötti maalin kulmalta Harri Alakotilalle, joka ei enää epäonnistunut. Vain hetkeä aiemmin Alakotilan maalintekoyritys oli päätynyt pystyrautaan.

Avauserässä maalipaikoilla pääsivät mässäilemään Haukoista nuoremman Mustosen ja Alakotilan lisäksi vuorollaan Ville Raatikainen, Petja Pietiläinen ja Janne-Petteri Vuorinen.

Toisessa erässä yksipuolinen näytös jatkui jatkumistaan. Pelin taso kuitenkin laski huomattavasti, eikä kentällä nähty kovinkaan suuria erikoisuuksia. Maalipaikkoja Haukoilla oli edelleen paljon, mutta tehottomuus vaivasi.

- Kahdessa ekassa erässä en edes laskenut maalipaikkoja, niitä oli meillä niin paljon. Kun peli oli 1-0, tuli snadiu tunne, että mitähän kolmannessa erässä tapahtuu, Jan Lehti mietiskeli.

FPS:n yritykset olivat yksittäisiä, piskuisia hyökkäyksiä, joista ei ennenkään ole juuri maaleja tehty. Edukseen erottuivat lähinnä hyökkääjät Toni Ronkainen ja Ossi Pellinen, jotka molemmat pääsivät kertaalleen yrittämään maalia lähietäisyydeltä.

Forssalaiset pääsivät peliin paremmin mukaan toisessa erässä Timo Tuomen otettua aikalisän. Tämän jälkeen sekoitetut kentälliset pitivät Haukat ainakin hetken loitolla todellisista tilanteista.

Maalivahti Kokkonen lähellä maalia

Vilhusen siirrettyä Haukat kahden maalin johtoon FPS:n mahdollisuudet olivat käytännössä menneet. Toni Mustonen pääsi vielä erän 14. minuutilla survomaan oman paluukiekkonsa vapaasti maaliin.

Löysä kosmeettinen pelailu katkesi hetkellisesti, kun Haukkojen maalivahti Heikki Kokkonen sai 2+2-minuuttisen korkeasta mailasta vajaat kaksi minuuttia ennen ottelun loppua. FPS yritti ratkaisua kuudella kenttäpelaajalla, ja maali jäi tyhjäksi.

Vain hetkeä myöhemmin Kokkonen yritti ratkaisua tyhjään maaliin. Kiekko lipui lupaavasti kohti FPS:n kenttäpäätyä, mutta meni lopulta muutamia kymmeniä senttejä maalin ohi.

Kauan ei kulunut, kun Timo Suuronen purki kiekon ränniin. Siniviivalla vastassa ollut Heikki Saarinen toimitti kiekon maalille, jonka edustalle ehtinyt Matti Raunio löi paluukiekon sisään vain vajaa minuutti ennen loppusummeria.

- Meidän nimeltä mainitsemattomat kaverit rikkoi Kokkosen nollan, se on tällä hetkellä suurin vitutuksen aihe, Lehti manasi.

Viimeisellä kymmensekuntisella Kokkonen yritti maalia uudestaan, mutta tällä kertaa yritys oli päätyä FPS-pelaajasta Haukkojen omaan maaliin. Jan Lehti myönsi osallisuutensa asiaan.

- Mähän huusin sille, että vittu vedä! Jos on tilaa ja aikaa – ja siinä oli – niin totta kai saa yrittää maalia.

- Sen moka se olisi ollut, jos se omiin olisi mennyt, Lehti lisäsi pieni pilke silmäkulmassa.

Haukat nousi voitollaan vain pisteen päähän seuraavasta vastustajastaan TuTosta, joka majailee pudotuspeliviivan yläpuolella. FPS puolestaan jatkaa karsintasarjaan valmistautumistaan pelaamalla lauantaina Mikkelissä Jukureita vastaan.