Haukat ratkaisi ylivoimalla

MESTIS / Raportti
Heikkotasoisessa ja vähänlaisesti viihdettä tarjonneessa tiistai-illan ottelussa runsasmaalisuudestaan huolimatta ei suurilla pelillisellä ansioilla juhlittu. Kahta ensimmäistä erää varjosti henkilökohtaisten virheiden kavalkadi ja kolmannessa erässä Haukat ratkaisi pelin nopeasti. Ylivoimansa todella tehokkaasti käyttänyt vierasjoukkue oli selvästi parempi, vaikkei sekään huimaan suoritukseen seitsemästä maalista huolimatta kyennyt.

Heti ottelun ensiminuutilla saatiin esimakua tulevasta, kun Haukkojen Timo Suuronen ja Petja Pietiläinen pääsivät ylivoimahyökkäykseen Krister Antilan maalia kohti. Vielä kuitenkaan haukkapuolustaja ei osunut tolppien väliin, kun kiekko pomppasi miehen lavasta ratkaisevalla hetkellä tyhjän maalin edessä.

Ottelun avausmaalia saatiin odottaa erän puoliväliin, kun Haukat rankaisi heti ensimmäisestä ylivoimastaan. Fredrik Vara veti kovan lyöntilaukauksen b-pisteen takakaarelta ja Toni Mustonen sai mailansa väliin, eikä Antila voinut mitään kainalosta pujahtaneelle kiekolle. FPS tuli kuitenkin muutamaa minuuttia myöhemmin mukaan peliin, kun Mika Tasala ja Rami Jokinen viimeistelivät 1-1- ja 2-1-osumat vieraiden puolustuksen suosiollisella avustuksella.

Toisessa erässä FPS kuitenkin palautti henkilökohtaisten virheiden tasapainon heti kättelyssä, kun forssalaispuolustaja tarjoili Sami Taanoselle maalin eteen, eikä mies tämän luokan erehdyksestä erehtynyt. Muutamaa minuuttia myöhemmin Haukat pääsi ottelussa toiseen otteeseen ylivoimalle, ja taas Antilan takana heilui. Nyt asialla oli Marko Sakko, joka oli unohdettu neliön keskelle ja tämä sai rauhassa riplailla Antilan jäihin ja ujuttaa kiekon reppuun.

- Ylivoimapelaaminen oli erittäin tehokasta. Ei välttämättä kovin hyvää, mutta tehokasta, Haukkojen luotsi Jan Lehti kertasi ottelun jälkeen.

Olihan se aika hyvääkin, sillä harvoin joukkue tekee viittä maalia seitsemästä ylivoimasta. Kaksi näistä osumista nähtiin kolmannessa erässä, jossa FPS kituutti mukana ensimmäisen viisiminuuttisen ja sen jälkeen repesi. Fredrik Vara, Janne-Petteri Vuorinen ja Jaska Vilen vastasivat Haukkojen maaleista viidestä seitsemään, joista viimeisen oli vastaanottamassa Tommi Kela. Krister Antilan tie vei vaihtoaitioon helposti livahtaneen 3-6-osuman jälkeen.

Pettynyt Tuomi, tyytyväinen Lehti

- Päivän teemana oli parempi päivä kuin koskaan aikaisemmin. Jos me näin sovitaan, niin en minä voi miehen puhetta epäillä, FPS-valmentaja Timo Tuomi totesi vähäsanaisena.

Haukkojen Jan Lehti sen sijaan oli sattuneesta syystä varsin aurinkoisella tuulella.

- Ennakkoon odotettiin aika vaikeaa peliä. Pienet saumat ylöspäin ja alaspäinkin, joten pisteet on tärkeitä. Hyökkääjiä on laitettu uusiksi ja pakkipareja myös. Ja nythän ne meni kesken pelin uusiksi. Toivottavasti ei liian hyvä olo jäänyt, koska Joensuussa on edessä aika samanlainene peli kuin tänään, Lehti tähtäsi ja manasi heikosti kulkenutta avauserää.

Kotijoukkueen valmentaja joutui suurempaan kysymyssateeseen kuin vierailija, sillä vielä näin huonoa FPS:aa ei ole kotijäällä Tuomen aikana nähty. Surkean esityksen jälkeen Tuomi kuitenkin löysi joitakin positiivisia seikkoja.

- Positiivista oli kolmen pelaajan taistelu. Numerot kuusi (Asko Rantanen), kahdeksan (Tuomas Ilola) ja Piiroisen numeroa en muista. Haukat oli tänään hyvä ja käytti tylysti ylivoimansa hyväkseen. Mekin tehtiin kolme maalia, mikä on yli meidän keskiarvon.

Illan tuomitsi ex-liigapuolustaja Simo Saarinen, joka olikin varsin hyvin ajantasalla tehtävissään.

» Lähetä palautetta toimitukselle