Kamppailu lohkovoitosta

MAAJOUKKUE / Ennakko
Suomi kohtaa välisarjan viimeisessä ottelussaan Kanadan, joka on ollut näiden kisojen vakuuttavin ryhmä. Norja ottelun homeinen pakkopulla on nyt nielty kunnialla ja on aika avata taas röörit. Odotettavissa on fyysinen ja intensiivinen kamppailu. Jos tuomari antaa pelata, voi laita rytistä kunnolla. Muuten molemmat pelaavat varman päälle, jäähyjä vältellen. Ottelussa ratkaistaan kuitenkin lohkovoitto. Tätä kirjoitettaessa ei vielä Kanada-Tshekki ottelun tulosta teidetä. Jos Kanada hävisi, on se vielä vaikeampi voitettava.

Suomi sai vahvistuksekseen Olli Jokisen, joka vielä haki peliään Norjaa vastaan. Nyt vastaan tulee mittari, joka kertoo missä kunnossa OJ tällä hetkellä on. Tärkein ottelu on kuitenkin vasta viikon puolivälissä.

Kanada pelottavan yhtenäinen

Kanadan ryhmästä huokuu rauhallisuus, mutta samalla into peliä kohtaan. Todellisia nykyhetken supertähtiä on mukana vain kaksi, Sidney Crosby ja Brendan Shanahan. Heissä onkin sitten tavaraa monen keskivertohyökkääjän verran. Crosby on saalistanut tähän mennessä (ennen Tshekki ottelua) tehot 5+4. Kun siihen lisätään Patrick Bergeron 3+5 ja Brad Boyes 3+2, on paketin kirkkaimmat koristeet paikalaan. Kanadan liike on ihan eri tasolla kuin Torinossa ja joukkueen ilme monta astetta iloisempi. Nämä kisat ovat myös Kanadalle uuden aikakauden alku. Se alku näyttää Suomesta katsoen pelottavan hyvältä.

Puolivälierien kenraaliharjoitus

Suomi säästeli itseään Norjaa vastaan, eikä sunnuntaina energiaa voinut kulua liikaa. Se on hyvä, jos tuo vaihde ei jäänyt päälle ja maanantaina on varaa heittää isompaa pykälää silmään.

Maalille palaa loistoturnauksen pelannut Antero Niittymäki. Samoja huipputorjuntoja tarvitaan Kanadaa vastaan, joka varmasti luo monia vaarallisia maalipaikkoja.

Leijonien hyökkäystehot ovat jakautuneet monelle taholle. Leveä ratkaisijakaarti on yksi ase kukistaa Kanada. Yksi ketju on aina helppo pelata pois. Vahvimmassa vireessä on ollut Jussi Jokinen, joka on kirjauttanut tehot 1+6. Jokinen siirrettiin Mikko Koivun ja Tuomo Ruutun ketjusta Olli Jokisen ja Ville Peltosen laidalle. Jos ja kun Jokinen pääsee vireeseen, on Suomella erittäin vahva ykkösnyrkki. Myös Esa Pirnes, laidoillaan Jukka Hentunen ja Tomi Kallio, löysivät toisensa hyvin Norjaa vastaan. Suomen täytyy antaa painettta Kanadalle hyökkäyspäässä ja pakottaa myös Crosbyn "superketju" osallistumaan puolustuspeliin.

Lopullisia ketjukoostumuksia ei ole lyöty lukkoon, mutta Kanada ottelussa nähtävät koostumukset ovat aika lailla sitä mitä ne tulevat olemaan loppuviikolla.

Puolustuksen tulikoe

Suurimman paineen alle joutuvat Suomen puolustajat. Tässä ottelussa testataan ensimmäisen kerran se, miten pakit pelaavat kovassa prässissä. Samalla katsotaan kyky fyysiseen peliin. Etenkin Tuukka Mäntylän ja Petteri Nummelinin kovuutta tullaan koettelemaan. Nummelin osoitti olevansa valmis kovan peliin jo Torinossa, mutta Mäntylä on kysymysmerkki. Tässä vaiheessa ei tosin tiedetä, onko Mäntylä aloittavassa ryhmässä. Siinä on kuitenkin ykköshaaste koko joukkueelle ja tarkoittaa sitä, että hyökkäjiltä on tultava apuja omassa päässä.

Suomen täytyy onnistua viisikkopuolustuksessa. Jos Kanada pääsee ylivoimahyökkäyksiin, on todennäköistä, että valotaululla numerot vaihtuvat. Hyökkäykset on saatava ajettua kulmiin ja jos mahdollista, niin kääntää niistä nopeita vastaiskuja. Myös rangaistukset on minivoitava, sillä Kanadalla on ollut kisojen paras ylivoima, johtuen tosin suurelta osin Latvia ottelusta. Jos nämä asiat toimivat, voi Leijonat lähteä puolivälieriin piikkipaikalta.

» Lähetä palautetta toimitukselle