Emil Larmi torjui Suomen turnausvoittoon − Pekka Jormakalle ensimmäinen maaottelumaali lähes kuuteen vuoteen

MAAJOUKKUE / Raportti
Emil Larmi oli vahvassa torjuntavireessä. Arkistokuva.
Kuva © Jarno Hietanen
Suomi onnistui taistelemaan voiton isäntämaasta Ruotsin EHT-turnauksen viimeisessä ottelussa maalein 2−1. Samalla se toi Leijonille kauden ensimmäisen turnausvoiton.

Suomi voitti kaikki pelinsä Ruotsin EHT-turnauksessa ja voitti sen täysin pistein. Suomen maalivahti Emil Larmi oli erityisen kovilla erityisesti päätöserässä, jossa hänelle kirjattiin 18 torjuntaa.

Suomi meni johtoon viiden minuutin pelin jälkeen. Sebastian Repo laukoi kiekon maalille ja Eemeli Suomi suti toisella yrityksellä kiekon maaliin. Erä oli muuten tasainen, joskin Ruotsi sai päätösminuuteilla otetta, ja Oliwer Kasken rangaistuksen aikana Marcus Sylvegård laukoi kiekon tolppaan.

Arttu Hyryn johtama ketju laidoillaan Juha Jääskä ja Eemil Erholtz esiintyi aikaisempien turnauspelien tapaan hyvin ja tarjosi vahvaa painetta Ruotsin puolustukselle.

Toisessa erässä Suomi ei saanut pitkiä pyörityksiä, ja Ruotsi oli niskan päällä. Molemmat pelasivat kertaalleen ylivoimaa, mutta Suomella oli vaikeuksia saada ylivoimalla kiekkoa hyökkäysalueelle. Puolustuspäässä Suomi pelasi kuitenkin hyvin, ja Ruotsin hyvät paikat olivat harvassa.

Suomi onnistui kuitenkin lisäämään johtoa, kun Pekka Jormakka pääsi nokikkain Marcus Högbergin kanssa ja laukoi kiekon maaliin. Tilanteen loi Suomi, ja sitä ennen Larmi oli joutunut venymään todelliseen unelmapelastukseen omassa päässä.

Jormakka oli edellisen kerran tehnyt maajoukkueessa maalin huhtikuussa 2018. Silloinkin vastassa oli Ruotsi, ja osuma nähtiin viimeisessä ottelussa ennen MM-kisoja.

Kolmas erä ehti vanhentua noin viisi minuuttia, kun Marcus Hardegård onnistui ohittamaan Larmin ensimmäisen kerran. Hienon syötön tarjosi Liigastakin tuttu Malte Strömwall. Ruotsi sai lisää intoa kavennuksesta ja Larmi joutui venymään huippupelastuksiin. Välillä mukana oli onneakin, kun esimerkiksi Strömwall hukkasi kiekon ollessaan kiertämässä Larmia.

Ruotsi piti aikalisänsä kaksi ja puoli minuuttia ennen loppua ja veti samalla maalivahti Högbergin pois maaliltaan. Kun Suomi sai purettua tilanteen, Ruotsi ei päässyt enää kunnolla pyörittämään peliä ja taistelu toi Suomelle voiton.

Kauden viimeinen EHT-turnaus pelataan Tšekissä juuri ennen MM-kisoja. Ruotsi johtaa koko turnausta 21 pisteellä, Tšekki ja Suomi ovat tasoissa 14 pisteessä. Sveitsi on jumbona hävittyään kaikki kauden ottelunsa, pisteitä on vain kaksi kahden jatkoaikatappion myötä.

» Lähetä palautetta toimitukselle