SaiPa venytti voittoputkeaan - jälleen vaadittiin jatkoja

LIIGA / Raportti
Frans Tuohimaalla riitti jälleen töitä SaiPan maalilla.
Kuva © Mikko Lieri www.lieri.eu
Jo kuudetta kertaa tällä kaudella SaiPan pelissä mentiin jatkoille. Isännät eivät tänäänkään hallinneet tapahtumia, mutta tehokas viimeistely ja toisaalta Sportin tehottomuus toivat jälleen palkinnon.

SaiPa sai otteluun kerrankin terävän alun, ja jo toisella minuutilla Brett Carson vei isännät johtoon kauden avausmaalillaan. Vaarattomalta näyttänyt kuti otti pienen kimmokkeen Sportin pelaajaan yllättäen Rasmus Rinteen. Kyseessä oli vasta toinen kerta tällä kaudella, kun SaiPa teki ottelun avausmaalin. Edellisessä pelissä tuli ensimmäinen. Voittoputkesta ja halvoista lippupaketeista huolimatta Kisapuiston lehtereillä oli tänäänkin kovin väljää.

Kauaa ei kotijoukkue saanut johtoasemasta nauttia, kun Joni Tuulola toi Sportin tasoihin. Mies livahti parhaalle maalintekosektorille täysin vapaaksi eikä erehtynyt. Sputnikeista Per Savilahti-Nagander ja Jonatan Tanus puolestaan törmäilivät maalin takana. Edellispelin tapaan SaiPa sortui avauserässä jäähyilyyn. Sportin ylivoima oli kuitenkin totutun tehotonta. Avausyrittämällä joukkue ei meinannut saada edes peliä rauhoitettua. Avauserässä SaiPalta putosi jälleen yksi pelaaja rivistä, kun Valtteri Virkkunen sai mailan kasvoihinsa.

Jäähyjen myötä ote pelistä siirtyi kuitenkin yhä vahvemmin Sportille, ja SaiPan vaihtosekoilujen sekä Topi Nättisen hyökkäysalueen huitomisjäähyn seurauksena vaasalaiset pääsivät yrittämään minuutin verran viidellä kolmea vastaan, tuloksetta. Sportin painostus tuotti vielä neljännenkin kaksiminuuttisen isännille erän lopulla. Pitkän pyörityksen jatkoksi ei kuitenkaan saatu juurikaan todellisia maalipaikkoja.

Sport otti yhä vahvemmin otetta pelistä toisessa erässä eikä SaiPa meinannut päästä kiekon kanssa mihinkään. Maalipaikkojen luominen tuntuu kuitenkin olevan vaasalaisille vaikeaa tällä hetkellä. SaiPa ei joutunutkaan rikkomaan, vaan ainut jäähy tuli jälleen vaihtovirheestä.

Sport sai toisessa erässä hallittua pitkiäkin jaksoja. Ylivoimamainen pakkopeli ei vain tunnu joukkueelta luonnistuvan. Ville Viitaluomalla oli toki paikka viedä vieraat johtoon Jere Sneckin karmean harhasyötön myötä. Urho Vaakanainen ehti kuitenkin luistimineen väliin. Hetkeä myöhemmin David Goodwin oli läpiajossa toisessa päässä, mutta ei onnistunut ujuttamaan kiekkoa ohi Rinteen.

Erän loppupuolella myös SaiPa pääsi vihdoin ylivoimalle. Vaatimattomasta ylivoimasta kertoo jotain se, että alivoimamaali oli lähempänä. Joel Kivirannan laukaus kimposi kuitenkin maalin yli vastustajan mailasta. Erän lopulla klisee, kun et itse tee kaveri tekee, toteutui Sportin puolustuksen hölmöillessä. Jonatan Tanus kuritti armotta ja katkaisi samalla kahdeksan ottelun maalittoman putkensa.

Kärsivällisyys palkittiin

Sport löysi vielä uuden vaihteen päätöserään. SaiPa joutuikin heittämään toistuvia pitkiä kiekkoja katkoakseen vierasjoukkueen hallintaa. Lopulta sitkeys palkittiin ja Michael Parks iski maalin edestä jo kauden seitsemännen maalinsa. Seuraavassa vaihdossa Erik Riskalle avautui loistavan tilaisuus viedä Sport ensi kertaa johtoon. Tuohimaa venyi kuitenkin tärkeässä paikassa illan isoimpaan torjuntaan

Erän lopulla SaiPa sai sentään pienoisen hallinnan aikaan, ja Ahti Oksasella oli paikka iskeä isännille illan kolmas. Nyt oli kuitenkin Rinteen vuoro pelastaa omansa.
Sportille avautui vielä mahdollisuus erän loppuun, kun Topi Nättinen kaatoi toisen kultakypärän. Ylivoima olikin illan vaarallisin, mutta Kalle Maalahti putsasi maalinedustalla pyörineen kiekon varmasti toiseen päähän. Viime hetkillä Sam Povorozniouk teki vielä komean nousun, mutta Tuohimaa hoiti tämänkin tilanteen.

Sportin ylivoima jatkui vielä jatkoajan alun, jolloin Ville Viitaluoma pääsi kokeilemaan pariin otteeseen. Muutoin SaiPa loi kuitenkin paremmat paikat: parhaimpana Cody Kunykin näyttävät harhautukset. Ratkaisu haettiin kuitenkin rankkareilta, joissa Oksanen ja Kunyk laittoivat kiekon varmasti häkkiin varmistaen neljännen peräkkäisen voiton SaiPalle.

Idän ihmeestä on syntymässä melkoinen vedonlyöjien unelmakohde. Tämä oli nimittäin jo kuudes kerta tällä kaudella, kun sputnikkien pelissä ei riittänyt 60 minuuttia. Merkillepantavaa on, että ainoastaan kerran joukkue on poistunut kaukalosta yhden pisteen kera. Yksittäisillä lisäpisteillä voi olla valtaisa merkitys, kun aletaan ratkoa sijoituksia. Toki kolmen pisteen voittojen merkitystä ei sovi unohtaa. Niitä SaiPalla on vasta kaksi.

» Lähetä palautetta toimitukselle