Kovavireinen SaiPa hakee revanssia ailahtelevasta Sportista

LIIGA / Ennakko
SaiPan ja Sportin välille on taas odotettavissa tiukkaa vääntöä.
Kuva © Samppa Toivonen - http://www.samppas.net
Kolmen ottelun voittoputkessa viilettävä SaiPa pyrkii jatkamaan voittojen tiellä, kun vieraaksi saapuu vain yhden voiton viimeisestä kolmesta pelistään napannut Vaasan Sport. Joukkueet kohtasivat toissa viikolla Vaasassa, jolloin Sport vei tasaisen kamppailun jatkoajan jälkeen. Tasaista ja vähämaalista kamppailua on lupa odottaa nytkin.

Alkukaudesta hyvinkin ailahtelevia otteita esittänyt SaiPa on saamassa peliään kasaan. Edellisissä peleissä Topi Nättisen hurja tehovire on kantanut SaiPaa, mutta Ässiä vastaan joukkue sai uusia ratkaisijoita, kun kokeneet Kim Strömberg ja Elmeri Kaksonen onnistuivat maalinteossa. Syyskuun tehopelaaja David Goodwin on puolestaan saalistanut viimeiseen viiteen peliin vain yhden pisteen. Porissa joukkue ei tekopaikoilla juhlinut, mutta viimeisteli sitäkin tehokkaammin.

Viime viikolla Sputnikit saivat myös kaivatun vahvistuksen, kun huippulupaus Urho Vaakanainen toipui vihdoin pelikuntoon. Joukkueen sairaslista kuitenkin venyi jälleen, kun riveistä putosivat Markus Kojo sekä Jonatan Tanus. SaiPalla ei tällä hetkellä ole käytännössä yhtään ylimääräistä pelikuntoista hyökkääjää.

Vaasalaisilla loukkaantumisia ei puolestaan ole nimeksikään. Joukkue on edennyt alkukaudesta lähestulkoon voitto-tappio vuorottelulla ja pelannut varsin runsasmaalisia otteluja. Joukkue onkin tehnyt neljänneksi eniten maaleja alkukaudesta, toisaalta Sportin verkkoon on tehty tällä kaudella eniten maaleja. Edelliskierroksella joukkue jäi ensimmäistä kertaa nollille, kun Ilves haki pisteet maalein 0-2.

Joukkueen tehokkaimpina ovat alkukaudesta häärineet pistepörssin viitonen Michael Parks, seitsemän maalia paukuttanut Markus Nenonen sekä puolustajien pörssikolmonen Joni Tuulola. Todennäköisesti kärkinimet eivät tule jatkamaan samalla tahdilla, ainakaan koko kautta. Maalivahtipeli ei ole alkukaudesta vakuuttanut. Mika Järvinen on torjunut kaikissa peleissä, yhtä lukuun ottamatta torjuntaprosentilla 88,44, päästettyjen maalien keskiarvokin on päälle kolmen. Rasmus Rinne puolestaan päästi kauden toistaiseksi ainoassa ottelussaan peräti kahdeksan maalia.

Joukkueiden viime ottelut ovat olleet tasaisia. Peräti viisi joukkueiden edellistä kohtaamista on päättynyt maalin erolla, ja kolmessa niistä ratkaisua on haettu pitkän kaavan kautta.

Erikoistilanteet syynissä

Vaikka Sport on alkukaudesta maaleilla mässäillytkin, sen ylivoima on Liigan heikoimmasta päästä. Vain Jukureilla ja illan vastustaja SaiPalla on heikommat tilastot tältä kaudelta. Sputnikit ovat onnistuneet ylivoimalla vain neljästi, Sport taas kuudesti. Ennakkoon vähämaalisessa ja tiukassa ottelussa yksittäinen ylivoimamaali voi nousta arvoon arvaamattomaan.

Nyt joukkueet pääsevät hiomaan ylivoimapeliään liigan heikoimpia alivoimajoukkueita vastaan. Molemmat joukkueet ovat nimittäin päästäneet peräti 15 maalia ollessaan alivoimalla. Sportin alivoimaprosentti on surkea 68.09, SaiPallakin se on vain niukasti päälle seitsemänkymmenen. Molempien joukkueiden kohdalla myös kurittomuus on ollut osittain ongelmana. Sport on ottanut neljänneksi ja SaiPa viidenneksi eniten kaksiminuuttisia. Joukkoon on mahtunut ymmärrettävästi myös monia turhia jäähyjä, jotka pitää karsia pois.

Putkelle jatkoa?

SaiPa on hävinnyt tällä kaudella kotonaan kaksi ottelua, molemmat varsin rumin luvuin. Vastapainoksi se on ottanut kovia päänahkoja. Kolmen pisteen voitot ovat kuitenkin olleet tiukassa. Sport puolestaan on saalistanut kuudesta vieraspelistään kaksi puhdasta voittoa ja yhden lisäpisteen. 

Viisikkopeliään kokoajan tiiviimmäksi saavilla isännillä on loistava sauma jatkaa pisteputkeaan vaasalaisten kustannuksella, kunhan vieraiden vaaralliset yksilöt saadaan pidettyä kurissa. Frans Tuohimaa on torjunut viime kierroksilla tasaisen varmasti antaen joukkueelleen mahdollisuuden taistella voitosta. Vierailijoiden puolustuspelaaminen herättää tällä hetkellä suurempia kysymysmerkkejä, tosin viime peleissä sekin on toiminut ihan kelvollisesti.

Seuraa Heitä

David Goodwin #64 | SaiPa

Hyökkääjä

Alkukaudesta pistepörssin kärkisijoilla keikkunut yhdysvaltalainen on hyytynyt siirryttyään sentteriksi ja alkukauden ketjukaverien pudotessa rivistä. Löytääkö tehonsa uudelleen uusien ketjukaverien kanssa?

Michael Parks #17 |

Oikea laitahyökkääjä

Goodwinin lapsuudenkaveri on nakuttanut pisteitä tasaiseen tahtiin. Jatkuuko sama tahti, kun vastustajat alkavat merkkaamaan miestä enemmän?

» Lähetä palautetta toimitukselle

Tulosvetovihje

Lappeenrannassa tasainen taisto
Joukkueiden edelliset kohtaamiset ovat olleet tiukkoja, samaa on odotettavissa myös keskiviikkona. SaiPalle ratkaisun hakeminen varsinaisen peliajan jälkeen ei olisi mikään uusi kuvio, sillä 12 ottelusta peräti viisi on edennyt jatkoajalle. Sport on edellä sekä sarjataulukossa että kiekonhallintaa mittaavissa tilastoissa, mutta SaiPa on ontuvan alun jälkeen piristynyt huomattavasti ja matkaakin kolmen ottelun voittoputkesssa.
1 2
1 2