Ruusun nollapeliputki vastaan Jukureiden tehottomuus

LIIGA / Ennakko
Markus Ruusu torjui nollapelin Ilveksen edellisessä pelissä Sportin vieraana.
Kuva © Samppa Toivonen - http://www.samppas.net
Ilves joutuu pärjäämään toistaiseksi ilman ykkösmaalivahtiaan Antti Lehtosta, mutta Markus Ruusu on torjunut erinomaisesti. Jukurit puolestaan on tehnyt liigajoukkueista vähiten maaleja ja onnistunut kahdessa viimeisimmässä ottelussaan viimeistelyssä vain kerran.

Ilves sai katkaistua orastavan tappioputkensa, kun Markus Ruusu tuli loukkaantuneen Antti Lehtosen tilalle maalinsuulle HPK-ottelun kolmanteen erään. Vähälle vastuulle tällä kaudella jäänyt Ruusu on pitänyt nollan neljä erää putkeen torjuttuaan neljä HPK-laukausta ja 27 laukausta Sportia vastaan.

Ruusun lisäksi Ilveksen avainhahmo on ollut nuori hyökkääjä Otto Koivula, joka on kahdessa edellisessä pelissä kerännyt tehot 1+4. Kymmenessä edellisessä pelissä 19-vuotias lupaus oli saalistanut vain kaksi syöttöpistettä.

Jukureiden ongelma sekä koko kauden aikana että parissa viime pelissä on ollut tehottomuus. 12 ottelussa mikkeliläisjoukkue on tehnyt vain 16 maalia, ja kahdessa viime pelissä on 43 laukauksella syntynyt vain yksi osuma.

Ilveksen ja Jukureiden kohtaamisesta onkin helppo ennustaa vähämaalista kamppailua.

Ratkaisijat vähissä

Jukurit pelasi edellisenkin ottelunsa Tampereella lauantaina Tapparan vieraana. Jukurit taisteli hallitsevaa mestaria vastaan erinomaisesti, mutta viimeistely ontui aktiivisesta laukomisesta huolimatta. Mikkeliläisten ainoa maalintekijä ja muutenkin pirtein hyökkääjä oli Ville Leskinen, joka laukoi Tapparaa vastaan peräti 11 kertaa.

22-vuotias laitahyökkääjä on myös tehoillaan 3+2 Jukureiden paras maalintekijä ja pistemies, vaikka nuorukainen lasketaan edelleen tulokkaaksi. Viime kaudella Leskinen pelasi yhdeksän liigapeliä, joissa kertyi tehot 1+1.

Ilveksen tehoista on eniten vastannut laitahyökkääjäkaksikko Teemu Rautiainen-Eemeli Suomi, joilla kummallakin on koossa kahdeksan tehopistettä 12 ottelussa. Viime kaudella Mestiksessä tehoillut Teemu Lepaus on myös päässyt hyvään vireeseen. Saatuaan maalitilinsä auki on 24-vuotias hyökkääjä takonut neljään viime peliin tehot 3+2.

Hakametsä sopii Jukureille

Mikkeliläiset selvästi viihtyvät Tampereella, sillä viime kaudella Jukurit voitti molemmat vieraspelinsä Ilvestä vastaan ja kertaalleen myös Tapparan vieraissa. Ilves on kerännyt pisteistään hieman yli puolet kotipeleistään, mutta ei varsinaisesti vakuuta kotijoukkueena.

Erikoista on myös se, että Ilveksen ylivoiman onnistumisprosentti kotiotteluissa on sama kuin Jukureilla vieraspeleissä eli 5,26 prosenttia. Ylivoimamaalin todennäköisyys on siis varsin pieni.

Seuraa Heitä

Teemu Lepaus #75 | Ilves

Hyökkääjä

24-vuotias Ilves-kasvatti oli viime kaudella Mestiksen toiseksi paras pistemies. Ensimmäisissä liigapeleissä tehoja ei vielä syntynyt, mutta neljässä viime pelissä Lepaus on paukuttanut tehot 3+2.

Ville Leskinen #15 | Jukurit

Hyökkääjä

Leskinen on Jukureiden ainoa maalintekijä kahdessa viime pelissä. 22-vuotias tulokashyökkääjä on myös Jukureiden paras pistemies ja maalintekijä. Leskinen hakeutuu aktiivisesti maalipaikkoihin ja laukoo todella hanakasti.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Tulosvetovihje

Ilves määrää tahdin
Jukureilla on takana kaksitoista ottelua, vain kahdesti joukkue on pystynyt tekemään vähintään kolme maalia. Kahta enempää ei ole luvassa myöskään keskiviikkona. Ilves on puolestaan löytänyt terävyyttä viimeistelyynsä. Viidessä viime ottelussa petopaidat ovat iskeneet 17 maalia. Kun vielä maalivahti Markus Ruusu pääsee nollapelin siivittämän itseluomattamuksen turvin otteluun, on Ilves ottelussa ennakosuosikki ja pitää asemansa isännän elkein.
4 5
1 2