Pimennä vastustajan ylivoima ja iske itse

LIIGA / Ennakko
Nyt Ässissä pelaava Ben Blood kiekkoili Pelicansissa edelliset kaksi kautta.
Kuva © Jaakko Stenroos - https://jaskan.kuvat.fi/
Pelicans liitelee viiden ottelun pisteputkessa Poriin. Porilaisten liike on ollut viime otteluissa nihkeää, ja tämän on syytä korjaantua keskiviikkona, mikäli Ässät aikoo pitää sarjapisteet itsellään.

Ässät ja Pelicans lähtevät keskiviikon kohtaamiseen aavistuksen erilaisista asetelmista. Siinä missä patapaitojen jalka on ollut tahmeasti liikkeellä, ovat lahtelaiset puolestaan napsineet pisteitä viidestä ottelusta perätysten.

Ässät pelasi kaksi edellistä otteluaan kotona, tuloksena varsinaisen peliajan tappio Kärpille sekä jatkoaikatappio SaiPalle. Pelicansilla on taskussaan tuore voitto Tapparasta voittomaalikilpailussa.

Työnteon moraali koetuksella

"Emme saa yksilöistä tällä hetkellä tarpeeksi irti, sillä alkukauden voitot ovat saaneet laiskottelemaan. Työnteon moraalia täytyy parantaa"

Näin totesi Ässien päävalmentaja Jyrki Aho viime lauantaina SaiPalle hävityn ottelun jälkeen. Laiskottelua tai ei, fakta on, että Ässien liike ei ole ollut viime otteluissa parasta mahdollista. Altavastaajana Poriin saapunut SaiPa oli ajoittain paremmin liikkuva joukkue ja hallitsi peliä.

Työnteon täytyy olla erinomaisella tasolla keskiviikkona, sillä lahtelaismiehistössä pelaaliukkaita ja tehokkaita pelaajia, joiden pimentäminen vaatii yhtenäistä puolustusta ja tarkkaa pelaamista. 

Tehokkaita ja mikä tärkeintä, nousujohteisia peliesityksiä, ovat viime otteluissa esittäneet muun muassa Borna Rendulic ja Aleksi Rekonen.

Pelicansin tuore vahvistus Libor Sulak ei pelaa vielä Ässiä vastaan. Toinen uusi hankinta, Jesse Saarinen, ei todennäköisesti myöskään pelaa vielä keskiviikkona. Ässiin täksi kaudeksi siirtynyt puolustaja Ben Blood pelasi edelliset kaksi kautta Lahdessa, joten hänelle tuleva vastus on hyvinkin tuttu.

Yskivä ylivoima

Pelicansin ylivoimapeli on ollut kotiotteluissa suorastaan hyytävän tehokasta, vaikka viime otteluissa ei olekaan kolissut. Sama tilasto on kuitenkin sakannut vieraissa ja pahasti.

Lahtelaiset ovat tarvinneet vierasotteluissaan yhden ylivoimaosuman tekemiseen lähes 30 minuutin yrittämisen. Kotiluolassa maalinteossa onnistumiseen on vuorostaan kulunut vain vajaat kuusi minuuttia. 

Syyskuun ilotulitus on nyt vaihtunut nihkeyteen, eikä viime otteluissa pakkopeli ole toiminut missään. Ylivoimaspesialistit Iikka Kangasniemi ja Juha Leimu ovat neljän ottelun pisteettömässä putkessa. Kaksikko on kuitenkin osoittanut aiemminkin, että kovin pitkiä putkia ei ole ilman maalituuletuksia nähty.

Viime aikojen tehottomasta ylivoimasta huolimatta Pelicans on onnistunut kelvollisesti tasakentällisin ja päästänyt niin vähän maaleja, että voittoja on ropissut mukavaan tahtiin.

Ässien alivoima on sarjan keskikastia, joten siitäkin syystä on keskiviikkona oltava tarkkana. Mikäli Ässät saa pidettyä Pelicansin ylivoimapelin nykyisen tehottomana, voi se turhauttaa entisestään lahtelaisten tehopelureita.

Porilaisten oma ylivoimapeli on puolestaan ollut kunnossa, varsinkin kotipeleissä. Kiitos etenkin Philip McRaen, Antoine Laganièren sekä Sami Lähteenmäen, joka johtaa Liigan ylivoimamaalitilastoa.

Seuraa Heitä

Sami Lähteenmäki #41 | Ässät

Vasen laitahyökkääjä

Lähteenmäen pelaamista voi tällä hetkellä kuvailla yhdellä sanalla - liekeissä. 11 otteluun kahdeksan maalia tehnyt Lähteemäki on osunut viimeisen viiden ottelun aikana viidesti. Kohokohtana oli toissa viikolla tehty hattutemppu KooKoota vastaan.

Iikka Kangasniemi #4 | HIFK

Laitahyökkääjä

Viime kaudella huikeilla esityksillään ihastuttanut Kangasniemi jatkoi tällä kaudella siitä, mihin edellisellä jäi. 170-senttinen väkkärä taikoi ensimmäiseen seitsemään peliin tehot 4+4. mutta on nyt neljän ottelun kiikariputkessa. Pelicansin ylivoima on tökkinyt viiime peleissä, ja pakkopeli kulkee juurikin pitkälti Kangasniemen johdolla.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Tulosvetovihje

Pelicans hakee pisteet Porista
Kiekonhallintaa mittaavista tilastoista joukkueet löytyvät eri ääripäistä. Pelicans on kärjessä, kun Ässät on viimeistä edeltävänä. Pelicans on onnistunut paremmin myös erikoistilannepelaamisessaan. Ässien suurin valtti on ollut tehokas viimeistely, mutta Pelicans on päästänyt tasaviisikoin vähiten laukauksia kohti omaa maaliaan, joten pelkkä korkea laukaisuprosentti ei riitä Ässille. Kun Ässät on viettänyt enemmän aikaa myös jäähyaitiossa, on Pelicansin voitto suurempien kertoimien toivossa hyvä haku.
1 2
3 4