Jukureiden ylivoima KooKoon turmana - "Tämä oli Jukureiden peli"

LIIGA / Raportti
Turo Asplund oli ottelun hahmoja tehoilla 1+3.
Kuva © Antti Tyni
Jukurit nappasi selvän 5−1-voiton kotikaukalossaan KooKoosta. Kahta ensimmäistä erää täysin hallinnut mikkeliläisjoukkue oli erittäin tehokas ylivoimalla ja tehtaili ottelussa peräti kolme ylivoimaosumaa.

Jukurit oli ottelun avauserässä selkeästi niskan päällä ottelussa, eikä KooKoo saanut omaa peliään vauhtiin missään vaiheessa kunnolla. Mikkeliläisryhmä avasikin ottelun maalihanat erän puolivälin jälkeen, kun Ville Hyvärisen viivalaukaus painui Samu Perhosen selän taakse.

Pelin suunta pysyi toisessa erässä samana ja kouvolalaisryhmän peliä vaikeuttivat rangaistukset. Erän alussa Niko Tuhkanen ja Robin Jacobsson passitettiin vajaan minuutin välein istunnolle ja Jukurit pääsi hakemaan lisäosumia kahden miehen ylivoimalla. Siinä mikkeliläisjoukkue myös onnistui, kun Jesper Piitulainen sivalsi kiekon toistamiseen ohi kouvolalaisveräjän.

Jukureiden tehokas ylivoimapeli jatkui myös erän puolivälin jälkeen Arttu Pellin kuluttaessa jäähypenkkiä. Tällä kertaa kiekon verkkoon iski puolustaja Teemu Suhonen, jonka siniviivalaukaus kimpoili KooKoo-hyökkääjä Tomi Leivon kautta sisään.

Mikkeliläisten tehokas ylivoimapeli sai jatkoa myös päätöserässä, kun 1+3-tehot ottelussa koonnut Turo Asplund laukoi 4−0-lukemat reilun viiden minuutin pelin jälkeen. 

Päätöserä oli KooKoolta selkeästi sen ottelun paras, ja se hakikin vimmalla kavennusmaalia. Kouvolalaiset pääsivät kokeilemaan kolmesti ylivoimaakin ja ensimmäisen aikana Tuomas Tuokkola otti maalivahdin pois. Tuolloin pelikellossa oli aikaa vielä reilut 12 minuuttia.

− Jotain oli pakko yrittää, ja kyllä jätkät siinä yrittikin. Jukureiden puolustuspelaaminen oli kuitenkin hyvää, että eihän me kahteen ekaan erään päästy keskustaan kertaakaan. Jukurit reagoi, Jukurit puolusti ja Jukurit piti kiekkoa. Tämä oli Jukureiden peli, Tuokkola summasi.

Ylivoimillaan KooKoo ei saanut tulosta kuitenkaan aikaan, mutta joukkueen näkyvimpiin pelaajiin ottelussa lukeutunut Michael Keränen onnistui lopulta kavennuksessa ilman maalivahtia kolmisen minuuttia ennen loppusummeria. Jukurit kuitenkin kuittasi osuman heti seuraavassa vaihdossa, kun Martin Berger kaatoi läpi päässeen Julius Vähätalon. KooKoo-maali oli tilanteessa tyhjänä ja ottelun erotuomaristo tuomitsi tilanteesta maalin.

− Lyhyestä virsi kaunis, Jukurit oli tänään parempi ja nälkäisempi peliin. Meillä oli kova viikonloppu, pelattiin huono peli Kuopiossa ja lauantaina ladattiin niin maan perkeleesti. Se lauantain tappio oli meille isoin, että tänään ei saatu itsestämme parasta irti, totesi Tuokkola.

− Nämä KooKoo-pelit ovat tärkeitä tälle seuralle, organisaatiolle ja koko tälle yhteisölle. Se näkyi tänään meidän puolustuspelaamisessa, että pystyttiin hyvin vastaamaan tuohon pelin tempoon, mitä KooKoo halusi pitää yllä. Sitten tämmöiset pelaajat kuin Jesper Piitulainen ja Turo Asplund ottivat johtajan roolia. He ovat kärjessä ja liidasivat meidän joukkuetta, Jukureiden valmentaja Ville Nieminen kommentoi.

» Lähetä palautetta toimitukselle