Pelicansin armoton paine ei riittänyt - Lukon mielettömän tyly esitys toi arvokkaat pisteet

LIIGA / Raportti
Arttu Ilomäki nakutti tiistaina komeat pisteet 1+2. (Arkistokuva)
Liigassa suorasta puolivälieräpaikasta vääntävä Lukko maksoi Pelicansille kalavelat, kun se haki Lahdesta tiistaina täydet pisteet numeroin 4−1. Pussinokat jyräsivät raumalaislauman tasan viikko sitten länsirannikolla luvuin 5−2.

− Hyvä ilta pelattiin, pelattiin viisaasti johtoasemassa, kärsivällisesti, Lukon pääkäskijä Pekka Virta kiitteli päätössummerin soimisen jälkeen.

− Itse asiassa pelin ensimmäinen erä oli ihan kohtuullisen hyvä. Oli kyllä vaikea ilta, vähän ennakoin sitä. Kovan viime viikon jälkeen ennakoin sitä, vähän oli takki tyhjä. Saatiin energiat alkuviikon aikana kohdistettua, mutta se ei kestänyt kuin pienen hetken tänään, Pelicans-luotsi Petri Matikainen puolestaan näki.

Mastokaupungissa ottelun ratkaisuksi jäi toinen erä, jossa tyly Lukko painoi kaksi häkkiä reilun kahden minuutin aikana. Puolustaja Janne Niskalan ja hyökkääjä Heikki Liedeksen täysosumat johtivat siihen, että Pelicans vaihtoi maaliltaan Janne Juvosen pois. Maalille tuli paikkaamaan lopulta takaiskuitta selvinnyt Joona Voutilainen.

Toisen erän aikana liekkeihin syttyneen Lukon esitys oli äärimmäisen tyly. Joukkue oli ensimmäisessä erässä aggressiivisesti hyökänneen kotijoukkueen jyrän alla, eikä se meinannut päästä millään omistaan pois kontrolloidusti. Sama laulu leimasi peliä myös kolmannen kaksikymppisen aikana, kun keltapaidat jäähyilivät etenkin lopussa sen verran, että Pelicans sai punaisesta langasta kiinni − tuloksetta.

− Kova taistelupeli. Pelaajat ovat meidän päässä paljon palaveeranneet ja koettaneet hakea yhteenkuuluvuutta ja toistensa eteen tekemistä, Virta pohti.

− Ei auta, kovilla ollaan. Tänään ei oltu paikalla kuin osa ilta. Lukko taisteli niin helvetisti tänään. Viime viikon tiistaina oli sama stoori, toisin päin, isäntien luotsi komppasi.

Kun kotijoukkue omien ratkaisunpaikkojen aikaan oli järkyttävän tehoton, Lukko rankaisi. Vieraiden avausosuma oli helppo, kun se syntyi 1+1-pisteet takoneen Ville Vahalahden lavasta Juvosen erikoisen koomailun jälkeen. Kaksi seuraavaa osumaa kuitenkin olivat osoitus huikeasta tylyydestä, viimeinen syntyi tyhjään rysään Arttu Ilomäen (1+2) maalatessa.

1−4-tappio aiheutti taas pohdinnan aihetta Pelicans-leirissä.

− Joudutaan miettimään, mitä me haluamme joukkueena tänä keväänä, Matikainen pyöritteli.

Lukko nousi tärkeällä potilla 82 pisteeseen. Joukkue näytti sen, että vaikka isännät olivat ensimmäisen ja kolmannen erän aikana hyökkäyspelissä kokoajan potkun edellä, ei pelkkä pyöritys aina riitä. Lisäksi puolustuksen ja maalivahti Kaapo Kähkösen vuorenvarma vire toivat huipputärkeät kolme pistettä.

− Kuudes paikka tulee, jos on tullakseen. Tärkeintä on se, että, mihin peli menee. Kaikki on edelleen mahdollista, seitsemäntenä olevan Lukon Virta summasi.

» Lähetä palautetta toimitukselle