Kunniasta pelaavalle Jukureille siipirikko vieras Kouvolasta

LIIGA / Ennakko
Kumpulainen pääsee jälleen kamppailemaan liigapeleihin.
Kuva © Petri Lyytikäinen www.pietusphoto.fi
Jukureiden ohuet pudotuspelisaumat ratkesivat viime viikon kolmeen tappioon, mutta joukkue taistelee edelleen kuitenkin kunniastaan. Loukkaantumisista kärsivällä KooKoolla on vielä olemassa mahdollisuudet pudotuspelipaikkaan, mutta se vaatii voittoja viimeisistä otteluista.

Jukureiden viime viikon ottelut eivät pistepussia kartuttaneet. Mikkeliläisryhmä hävisi kotonaan päätöserän kiristä huolimatta Ässille pudotuspelitaistelun kannalta tärkeän ottelun. HIFK puolestaan murjoi joukkueen 8-0-numeroin Helsingissä ja Kärpät kaatoi ryhmän 5-2-numeroin.

HIFK-kamppailu oli mikkeliläisryhmältä täydellinen ulospuhallus, mutta seuraavana päivänä Kärppiä vastaan se esitti ryhdikkään esityksen tappiosta huolimatta. Kolmen tappion myötä mikkeliläisjoukkueen pudotuspelihaaveet kariutuivat, mutta loppukaudellekin se on asettanut selvän tavoitteen.

− Valmennusjohdon kanssa linjattiin loppukauden tavoitteeksi se, että me halutaan olla KooKoon ja Sportin edellä sarjataulukossa. Tiistain ottelu on meille kunnian kannalta todella tärkeä ottelu, kuvaili Jukureiden toimitusjohtaja Tuomas Muotka.

Jukureiden kokoonpanoon tulee myös jonkin verran muutoksia. Joukkueen toiseksi tehokkain pelaaja, Zach Budish siirtyi TPS:ään loppukaudeksi ja jätti ison aukon mikkeliläishyökkäykseen. Uutena miehenä jukuripaitaan pukeutuu viikon lainapestillä Mikkeliin siirtyvä Otto Mäkinen.

Markku Flinckin Kärpät-ottelun päähän kohdistunut taklaus meni kurinpitokäsittelyyn ja hän on todennäköisesti sivussa KooKoo-ottelusta. Loukkaantumisten vuoksi huilissa ovat puolestaan puolustaja Keni Karalahti ja hyökkääjä Teemu Henritius. Ketterässä lainalla ollut hyökkääjä Janne Kumpulainen palaa myös Jukureiden vahvuuteen tiistaina.

Viimeisiä oljenkorsia viedään

Viime viikko oli myös KooKoolle pudotuspelikamppailun kannalta todella tärkeä, kun se kohtasi niin ikään viimeisestä pudotuspelipaikasta taistelevan HPK:n sekä KalPan. Tuloksena kolmesta ottelusta oli yhtä monta tappiota, mikä vaikeutti kouvolalaisryhmän tilannetta. 10 pisteen päässä pudotuspeliviivasta olevalla ja pelin viivan yläpuolella olevaa Ässiä vähemmän pelanneella kouvolalaisjoukkueella on edelleen mahdollisuudet pudotuspeleihin olemassa, mutta sen saavuttaminen vaatii joukkueelta viime aikoja voitokkaampia otteita.

Kouvolalaisryhmän tilannetta ei myöskään helpota pitkä loukkaantuneiden lista, johon viimeisimpänä liittyi ruotsalaishyökkääjä Malte Strömwall. Hänen lisäkseen runkopelaajista sivussa ovat pitkäaikaispotilas Anrei Hakulisen lisäksi puolustajat Emil Kristensen, Jyri Niemi ja Miro Keskitalo sekä hyökkääjät Siim Liivik ja Eetu Pöysti.

KooKoo on parhaimmillaan esittänyt kuitenkin hyvää peliä, mutta sen otteet ovat ailahdelleet. Hyökkäyspäässä Michael Keränen on toiminut joukkueen kapellimestarina, jota on säestänyt tehopuolustaja Jake Newton. Kaksikko tuottanee päänvaivaa myös tiistai-iltana jukuriryhmälle.

Joukkueet ovat kohdanneet tällä kaudella kolmesti ja voitot ovat menneet KooKoolle 2-1. Jukurit onnistui voittamaan kauden avauskohtaamisen Mikkelissä, mutta KooKoo voitti kaksi seuraavaa Kouvolassa.

− KooKoo on pelannut aika ailahtelevasti. He ovat pelanneet tuloksellisesti erittäin hyviä pelejä, mutta seuraava peli on saattanut olla täysin päinvastainen. Meillä on hyvät kokemukset tällä kaudella KooKoosta, että kyllä meillä lääkkeet on siihen, kuinka me päästään niskan päälle, kertoi Jukureiden joukkueenjohtaja Mikko Hakkarainen.

− Aina yhtä tunnerikkaita pelejä nämä ovat. Kyllä siinä aina sellainen pieni lisäjännite on.

Seuraa Heitä

Janne Kumpulainen #51 | KeuPa HT

Laitahyökkääjä

Kumpulaisen kausi on kulunut pitkälti Mestiksessä, jossa hän on tehnyt hyvin tehoja. Nyt hän pääsee näyttämään osaamistaan jälleen liigakaukaloissa ja tarjoaa takuulla vauhtia sekä vaaratilanteita kentällä.

Henrik Koivisto #82 | KooKoo

Hyökkääjä

Kesken kauden Jukureista Kouvolaan siirtyneen hyökkääjän kausi on ollut hankala, sillä KooKoo-paidassakin hän on koonnut 16 ottelussa ainoastaan kaksi syöttöpistettä. Nyt hyökkääjä esiintyy ensimmäistä kertaa KooKoo-paidassa vanhassa kotihallissaan.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Tulosvetovihje

KooKoon tyhjennysmyynti voi alkaa
Kouvolasta on jo pitkään kantautunut huhuja alkavasta tyhjennysmyynnistä, jos tulokset eivät parane. Nyt viimeistään joukkue selkä seinää vastaan, eikä runsas määrä loukkaantuneita pelaajia helpota tilannetta. Parempaan vireeseen päässyt Jukurit lähtee ottelun puolestaan paljon vapautuneemmasta tilanteesta, mikä kantaa myös voittoon.
3 4
1 2