Häntäpään hekumaa - Karri Kivi: "En osaa tästä pelistä sanoa mitään fiksua"

LIIGA / Raportti
Teemu Rautiainen ratkaisi Ilvekselle voiton voittomaalikilpailussa.
Mikkelin lauantai-illassa käytiin häntäpään kamppailu, kun vaisusti kauden aloittanut Jukurit sai vieraakseen sarjajumbojoukkue Ilveksen. Ottelu oli alusta alkaen todella tasainen, ja lopulta edettiinkin aina voittomaalikilpailuun asti. Lopulta tamperelaiset korjasivat tärkeät kaksi pistettä nimiinsä luvuin 3-2. Voittomaalikilpailun ratkaisijamiehenä toimi Teemu Rautiainen.

Lauantaina kohtasi kaksi häntäpään joukkuetta. Molempien alkukausi on ollut suuri pettymys. Varsinkin illan vierasjoukkue Ilveksen, sillä se metsästää edelleen kauden ensimmäistä voittoa varsinaisella peliajalla. 

Erittäin vaikea alkukausi näkyi myöskin joukkueiden pelaamisessa, sillä ensimmäistä maalia sai odottaa varsin pitkän tovin. Aivan toisen erän alkuun vierasjoukkue Ilves siirtyi 1-0-johtoon, kun pelikello pysähtyi aikaan 20.38. Osuman taiteili Tapio Laakso. Kotijoukkueen keskittyminen näytti unohtuneen hetkeksi pukukoppiin, ja Jukurit käyttikin aika nopeasti aikalisänsä. 

Toisen erän viimeisellä kymmenellä minuutilla tamperelaiset karkasivat jo kahden maalin karkumatkalle. Ilveksen toinen osuma syntyi ylivoimalla hienon kuvion päätteeksi. Ylivoimamaalista vastasi Ilveksen Julius Valtonen. Toiselle erätauolle siirryttiin myös näistä lukemista.

Erätauon aikana Jukurit keräsi sisunsa pukukopin suojista ja palasi paremmalla jalalla takaisin kaukaloon. Se myös tuotti lopulta erän aikana tulosta, kun ajassa 46.42 nähtiin kotijoukkueen kavennusmaali. Mikkeliläisten maalintekijänä vastasi Zach Budish, joka iski kauden ensimmäisen osumansa. 

Kavennusosumasta kotijoukkue sisuuntui entisestään, sillä noin pari minuuttia myöhemmin Jukurit tuli tasoihin Markku Flinckin maalilla. Samassa ajassa vierasjoukkue Ilves käytti aikalisänsä. 

Kolmaserä päättyi lopulta tasalukemiin, joten edessä oli viiden minuutin jatkoaika. Jatkoajalla molemmilla joukkueilla oli omat paikkansa, mutta maalit jäivät tällä kertaa uupumaan, joten ratkaisua haettiin pitkän kaavan mukaan voittomaalikilpailusta. Vierasjoukkue Ilves korjasi lopulta voittomaalikilpailun nimiinsä, ja ratkaisijana toimi Teemu Rautiainen.

— Kyllä mä olin kaikin puolin tyytyväinen siitä varsinkin, miten otteluun lähdettiin. Oli todella pitkä reissu Mikkeliin ja hyvin ryhmä pääsi kasaan. Musta minuutti siinä kolmannessa erässä, sitten Jukurit tuli ryminällä tasoihin. Sen jälkeen oli sitten kilpailu molempiin suuntiin ja rankkareilla meille. En osaa tästä pelistä mitään fiksua sanoa, kommentoi Ilves-päävalmentaja Karri Kivi ottelun jälkeen lehdistötilaisuudessa.

— Kotiluolaan jäi yksi sarjapiste. Ottelutapahtuma oli loistava. Varmasti jokainen, joka oli täällä hallissa haluaa tulla katsomaan herkkua uudelleen. Semmoinen draamankaari kyllä oli tänään. Viikko sitten täällä hävittiin JYPille ja siitä lähti meidän kiirastuli, kommentoi illan lehdistötilaisuudessa kotijoukkueen päävalmentaja Risto Dufva.

— Porukalla lähdettiin liikkeelle ja päätettiin, että tehdään muutos. Viikko siitä ja ollaan otettu seitsemän sarjapistettä. Se on kyllä kova suoritus.

» Lähetä palautetta toimitukselle