Laitataklaus, hanskojen tiputus ja ulosajoja − HPK rypisti rajut pisteet Kärpiltä

HPK nappasi nujakasta pisteet.
Lauantai-illassa kohdanneet HPK ja Kärpät pelasivat vauhdikkaan ja rajuja tilanteita sisältäneen ottelun. Voittajaksi selviytyi HPK, ja ottelusta pihalle lensi illan aikana yhteensä kolme pelaajaa.

Hämeenlinnan lauantai-illassa jo kolmannen kerran tällä kaudella toisensa kohdanneet HPK ja Kärpät tarjosivat yleisölle rajun ja tunteita herättäneen ottelun. Sen voittajaksi selviytyi lopulta kolme suoraviivaista maalia tehnyt kotijoukkue HPK lukemin 3-1. Maalien lisäksi ottelussa nähtiin kolmen pelaajan suihkukomennukset.

Ensimmäinen erä oli hienoista Kärppien hallintaa. Kerho on tottunut luistelemaan hyvällä pelinopeudellaan vastustajia kumoon, mutta tällä kertaa se joutui jahtaamaan kiekkoa vastustajaansa enemmän. Kotijoukkueen onneksi Emil Larmi sai torjuttua kaikkein vaarallisimmat tilanteet, eivätkä Kärppien pari ylivoimaa kantaneet hedelmää. HPK:n ylivoima oli vieraitakin tahmeampaa, eikä se ainoan ylivoimansa aikana meinannut saada edes kunnollista hyökkäyspään pyöritystä aikaiseksi.

Kärpät avasi maalitilin toisen erän alussa. Maestrona tilanteessa toimi Julius Junttila, joka juoksutti HPK:ta hyökkäyspään pyöritykseltään. Lopulta tilanne johti maalille nousseen Shaun Heshkan tekemään osumaan, kun kiekko löysi parin pompun kautta Larmin selän taakse.

HPK sai tämän jälkeen hiljalleen pelistä kiinni. Tasoitus syntyi ajassa 12.01, kun aloituksen jälkeisessä tilanteessa Roope Laavainen ampui kiekon maaliin ja Oula Palve iski kauden kolmannen maalinsa paluukiekosta sisään.

Ulosajo - ja lisää ulosajoja

Tämän jälkeen Laavaisen rooli vaihtui. Nuori puolustaja taklasi kiekkoa tavoitellutta Julius Hermosta keskivartaloon, minkä seurauksena kiekkoon katsonut Hermonen kaatui päin laitaa. Tilanteesta tuomittiin Laavaiselle pelirangaistus. Jäähyn sai myös Laavaiselle hermostunut Lasse Kukkonen, joka lähti muistuttamaan Kerho-pelaajia kärppäläisten koskemattomuudesta.

HPK sisuuntui tilanteesta selkeästi. Sen kiekollinen peli piristyi, ja erän loppupuolella Miro Ruokonen pääsi tinttamaan HPK:n ottelussa ensi kertaa johtoon. Maalin syötti Mathias Porseland, jolle piste oli vasta nyt kauden ensimmäinen.

Kolmannessa erässä nähtiin lisää dramaattisia tilanteita. Jari Sailio taklasi päädyssä Porselandia, jonka seurauksena Miro Karjalainen ryntäsi hanskat lentäen paikalle puolustamaan joukkuekaveriaan. Sailio joutui vastentahtoisesti tappeluun, minkä lopputuloksena molemmille tuomittiin tilanteesta viitoset väkivaltaisuudesta. Tappelun aloittaja Karjalaiselle vihellettiin lisäksi kahden minuutin jäähy, joten Kärpät pääsi jatkamaan peliä ylivoimalla.

Ylivoima ei kuitenkaan tuottanut tulosta. Ote kääntyi, ja HPK:n hyökkäyspään pyörityksen seurauksena lukemat parantuivat kotijoukkueelle, kun Niclas Almari täräytti Teemu Turusen ja Juho Keräsen alustuksesta pelin 3-1:een.

Kärpät haki lopussa kavennusta vielä ottamalla maalivahdin pois. Kiri hyytyi kuitenkin huolimattomuusjäähyyn, kun Mikael Ruohomaa sai korkeasta mailasta 2+2 minuutin rangaistuksen alle kaksi minuuttia ennen loppua.

Kolmen keskinäisen pelin jälkeen voittajaksi on selviytynyt HPK nyt kaksi kertaa kolmesta. Tiukkoja ja dramaattisia kamppailuja pelanneet joukkueet kohtaavat seuraavan kerran tammikuussa.