Mikkelissä karkotetaan jumbopeikkoja

LIIGA / Ennakko
Tähän tapaan joukkueet kamppailivat viime kaudella Tampereella.
Kuva © Jarno Hietanen
Mikkelissä nähdään lauantaina kahden Liigan häntäpään joukkueen taistelu, kun Jukurit ja Ilves iskevät yhteen. Ilves otti edellisessä ottelussaan kauden avausvoittonsa niin ikään vaikeuksissa olevasta HIFK:sta. Jukurit on sen sijaan kärsinyt otteluiden sisällä mustista hetkistä.

Ilves majailee lauantain otteluun lähdettäessä Liigan viimeisellä sijalla. Joukkue on voittanut ainoastaan HIFK:n, jolta se nappasi kaksi sarjapistettä viime keskiviikkona. Kolmen pisteen pottiin sisältyy myös jatkoaikatappio Sportille. 

Jukurit puolestaan katkaisi tiistaina tappioputkensa ottamalla kauden avauspisteensä KooKoon kustannuksella. Tuolloin Ville Leskinen vastasi mikkeliläisten voittomaalista. Leskisen ketju, jossa pelaavat Julius Vähätalo ja Jesper Piitulainen, on ollut Jukurien paras lenkki alkukauden otteluissa.

Viimeisimpänä Jukureilla on allaan 3-2-vierasvoitto HIFK:sta. Kamppailussa iloisen voiton lisäksi jukurileiriin toi alkukauden pahasti varjojen mailla olleen kakkosketjun Teemu Tallbergin tekemät kaksi osumaa. 

Ilveksen parhaimmistoa ovat olleet maalihanansa jo aikaisessa vaiheessa viime kauteen verrattuna aukaissut hyökkääjä Eemeli Suomi sekä norjalaispuolustaja Stefan Espeland, joka on päässyt maalaamaan kovalla lämärillään kertaalleen.

Myös nuori Joona Ikonen tuli ryminällä tupsukorvien kokoonpanoon viimeistellen uransa ensimmäisen Liiga-maalinsa ja pelaten HIFK:ta vastaan muutenkin erittäin pirteästi.

Kummankaan joukkueen maalivahtipeli ei ole vielä ollut viime kauden tasolla, sillä Ilveksen Antti Lehtoselta ja Jukurien Sami Rajaniemeltä voidaan odottaa paljon valovoimasempia otteita, kuin mitä alkukaudella on nähty.

Jukurien pelissä leimallista on ollut hyvienkin kokonaisuuksien sisällä nähdyt mustat hetket, joiden takia joukkue on hävinnyt arvokkaita pisteitä. Kokemattoman puolustuksen otteissa paistaa toistaiseksi epävarmuus, joka näkyy kiekollisina virheinä.

Ilveksen otteet ovat olleet periaatteessa koko ajan nousujohteisia. Vaikka joukkue hävisikin ensimmäisellä kierroksella Tapparalle ja otti rumasti neniinsä Ässiltä, on tamperelaisten joukkuepelissä elementtejä, joista voi jalostua nopeallakin aikavälillä voittavia juttuja.

Joukkueiden tilastot käsi kädessä

Kumpikin joukkue on, kuten todettua, Liigan häntäpäässä. Kummankaan joukkueen peli ei ole kuitenkaan niin sekaisin, kuin esimerkiksi HIFK:n. Molemmilla joukkueilla on pelillisiä hyviä juttuja, joista voi uskoa ajan myötä kehkeytyvän pisteisiin johtavia tapahtumia.

Joukkueet ovat päästäneet Liigassa toiseksi ja kolmanneksi eniten maaleja. Vain Kärppien höykyttämäksi joutunut Sport on päästänyt Ilvestä ja Jukureita enemmän takaiskuja.

Molemmat joukkueet ovat ottaneet melko vähän rangaistuksia, joten tilastojen valossa suurta etua erikoistilanteiden muodossa kumpikaan joukkue tuskin on saamassa. Ilves on onnistunut kauden aikana kolmesti ja Jukurit kahdesti ylivoimalla.

Molemmat joukkueet ovat ottaneet vastaan keskimäärin enemmän laukauksia kuin ovat suorittaneet niitä kohti vastustajan maalia. Tamperelaisten tilasto on kuitenkin vain hieman pakkasen puolella, joten on oletettavaa, että Ilves ottaa kiekollisen johtajan roolin Mikkelin lauantia-illassa.

Viime kauden neljässä keskinäisessä kohtaamisessa vierasjoukkue poistui aina kaukalosta voitto taskussaan, joten numerollisesti voitot tasaantuivat 2−2:een.

Seuraa Heitä

Ville Leskinen #15 | Jukurit

Hyökkääjä

On ollut koko alkukauden ajan joukkueensa pirteimpiä pelaajia. Iski tiistaina voittomaalin. Hänen tehojaan tarvitaan, mikäli Jukurit mielii karistaa jumbopeikon kannoiltaan.

Stefan Espeland #17 |

Puolustaja

Norjalaispuolustaja oli vielä varsin näkymätön harjoituskaudella, mutta runkosarjan alettua mies on löytänyt kiekollisen varmuuden. Hän on saanut vastuuta ylivoimalla, ja on käyttänytkin tilaisuutensa hyväksi. Jatkuuko nousukiito Mikkelissä?

» Lähetä palautetta toimitukselle

Tulosvetovihje

Terästäytynyt Ilves tekee ryöstöretken Mikkeliin
Ilves raapi kaivatun voiton keskiviikkona HIFK:sta, mikä teki valtaisan hyvää joukkueen itseluottamukselle. Lauantain koitoksesta on todennäköisesti tulossa luonteeltaan erilainen. Vastassa on periksiantamaton ryhmä tillilihaa, jonka maalintekohuoliin on alkanut näkyä pientä helpotusta. Jukurit pyrkii olemaan ottelussa aloitteellisempi osapuoli, mutta tämä tuskin riittää ainakaan täyteen pistepottiin.
1 2
2 4