Kärpät ja HPK kulkevat kovaa, mutta oululaisten löpö saattaa olla lopussa

LIIGA / Ennakko
HPK:n ja Kärppien keskinäiset ottelut ovat olleet tällä kaudella erittäin tasaisia.
Kuva © Sami Kemppainen
HPK ja Kärpät kohtaavat toisensa jo kolmatta kertaa kuluvalla kaudella. Maalivahdit ovat molemmilla joukkueella kovassa iskussa, ja molemmat joukkueet pelaavat alusta loppuun kaasu pohjassa. Kärppien toipuminen perjantain ottelusta ratkaisee illan voittajan.

HPK ja Kärpät ovat kohdanneet kuluvalla kaudella kahdesti. Ensimmäisellä kerralla Hämeenlinnassa voitto meni Kärpille varsinaisella peliajalla, Oulussa taas HPK päihitti Kärpät voittomaalikilpailussa.

HPK:n edellinen ottelu pelattiin Lappeenrannassa SaiPaa vastaan, tuolloin HPK otti vastustajastaan murskavoiton lukemin 1-5. Kärppien edellinen ottelu taas oli tappiollinen oululaisten kohdatessa TPS:n Turussa vain vuorokausi ennen lauantain ottelua.

Onnistujat ja epäonnistujat

HPK:n alkukauden ehdottomasti suurimmat onnistujat ovat maalivahtikaksikko Emil Larmi ja Antti Karjalainen. Kerhon veräjänvartijavalinnalla ei tällä hetkellä ole merkitystä, sillä kiekko tarttuu molemmille erittäin hyvällä prosentilla.

Hyökkääjistä Janne Lahti sai viimein onnistumisia SaiPaa vastaan. Viime kauden Kärpissä päätään seinään hakannut Mikko Lehtonen on jatkanut samaa myös Kerhossa, mutta hän sai SaiPa-ottelussa avattua maalitilinsä onnistuneen rangaistuslaukauksen muodossa.

Heikommin on mennyt etenkin HPK:n Mathias Porselandilla. Viime kaudella Porseland oli Kerholle koko Liigan mittakaavassa kova puolustajahankinta, ja pisteitä syntyi yli puoli pistettä pelattua ottelua kohden. Kuluvan kauden kuuden ottelun aikana ei pisteitä ole vielä kertynyt, ja plus/miinus-tilastokin on yhden maalin verran pakkasella. Hankaluudet eivät näy ainoastaan pistesarakkeessa, sillä pelaaminen on ollut muutenkin flegmaattista, paikoin jopa välinpitämätöntä.

Kärppien suurin onnistuja on Charles Bertrand. Totuttua heikompi kausi Ässissä herätti epäilyksiä miehen pistetehtailukyvyn nykytilasta, mutta alkukausi Kärpissä on sujunut yhtä hyvin kuin ranksalaisen huippukaudet Vaasan Sportissa.

Sportin Markus Kankaanperän teurastaman Ville Leskisen poissaolo on vaikuttanut merkittävästi hänen vakioketjukaveri Saku Mäenalasen pelaamiseen. Kaksikko löytää toisensa jäällä lähes telepaattisella tasolla, ja Leskisen puuttuessa myös Mäenalasen pelaaminen kärsii. Tämän myötä Kärpiltä puuttuu yksi erittäin maalinälkäinen ketju käytännössä kokonaan.

Kovaa koohotusta päästä päähän

HPK:n ja ja Kärppien kolmas kohtaaminen tulee olemaan jälleen vähämaalinen. Molemmat pelaavat edelleen kovalla intesiteetillä, mutta tämä näkyy lähinnä muualla kuin maalialueilla. Viimeistely on molemmilla joukkueilla ollut satunnaisia otteluita lukuunottamatta heikkoa, eikä molempien päätyjen kovatasoiset maalivahdit tee maalintekoa sen helpommaksi.

Lauantaina HPK:n maalissa aloittaa Larmi. Hyökkäyspään muutoksena aiemmissa otteluissa hyvin pelannut Eetu Tuulola huilaa lauantaina. Hänen tilalleen loikkaa aiemmassa ottelussa 13. hyökkääjänä pelannut Victor Backman.

Kärppien kokoonpano pysynee edellisillan TPS-otteluun nähden kutakuinkin muuttumattomana.

Kärpät pelasi edellisenä iltana, HPK taas ei. Lepopäivien merkitys kasvaa etenkin silloin, kun molempien joukkueiden tämänhetkinen pelitapa perustuu kovaan luisteluun. Tämä seikka kallistaa vaakakuppia HPK:lle, mutta toisaalta Kärpät on tällä hetkellä HPK:ta parempi tekemään maaleja. Mikäli Kärpät toipuu edellisillan TPS-ottelusta, tulee ottelu ratkeamaan hienoisesti Kärpille.

Seuraa Heitä

Mathias Porseland #10 | HPK

Puolustaja

Mikä Porselandia oikein vaivaa? Miehen pitäisi lukeutua Liigan kärkipuolustajiin, mutta kuluvan kauden otteet ovat olleet kaikkea muuta.

Teemu Kivihalme #61 | Kärpät

Puolustaja

Kivihalme solmi juuri kahden kauden mittaisen sopimuksen Kärppien kanssa, ja Jenkki-Teemu kiitti luottamuksesta välittömästi Miska Humalojan ohjaamalla maalilla edellisillan ottelussa. Kivihalme edustaa Kärppien kiekollisen puolustuksen tulevaisuutta.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Tulosvetovihje

Kärpät tekee toisen ryöstöretken Hämeenlinnaan
Kärpät saapuu Hämeenlinnaan viikonlopun toiseen otteluun, kun TPS:n jälkeen vastaan asettuu HPK. HPK lähtee otteluun ilman edellisen päivän rasitusta, mutta silti harteilla on altavastaajan viitta. Molemmat joukkueet haluavat pelata erittäin pelinopeaa lätkää, mistä oululaisten näytöt ovat olleet vahvempia. Vaikkei hallinta jatkukaan koko 60-minuuttista, pisteet irtoavat tarvittavan hyvällä esityksellä.
1 2
2 3