Meskanen loukkaantui, TPS karkasi − "Tämä peli oli rutiiniplus"

LIIGA / Raportti
Kaskinen oli tyytyväinen omiensa otteisiin.
Kuva © Jaakko Stenroos - https://jaskan.kuvat.fi/

TPS karkasi Ilvekseltä toisessa erässä, kun turkulaiset latoivat erän jälkimmäisellä puolikkaalla kolme osumaa. Ilveksen vaarallisuus katkesi käytännössä kuin seinään ottelun toisen erän alussa, kun kaksi maalia viimeistellyt Ville Meskanen loukkaantui.

− Liian monella on tällä hetkellä itseluottamus maissa. Ensimmäinen tehtävä on saada se takaisin. Tämä viikko oli kyllä vaisu − varsinkin viikonloppu, harmitteli Ilves-päävalmentaja Karri Kivi ottelun jälkeen.

Turkulaiset siirtyivät jo ottelun alussa johtoon, kun Ilkka Heikkinen toimitti pikkumustan maalille. Jasper Lindsten oli välissä, ja ohjasi illan ensimmäisensä. Toisen osumansa Lindsten teki toisessa erässä pitkän painejakson päätteeksi.

− Tasainen − en sano tasapaksu − esitys. Olemme menneet alkukaudesta aika äärirajoilla. Huomasimme, että rutiinitasomme ei riitä pelien voittoon. Tämä peli oli rutiiniplus, TPS:n päävalmentaja Kalle Kaskinen pyöritteli.

Meskanen toi Ilveksen tasoihin muutama minuutti turkulaisten osumasta, kun hän pääsi kiertämään Rasmus Tirrosen vartioiman maalin. Kiekko livahti etukulmasta sisään. ja Ilves-hyökkääjä tuuletti maalin merkiksi. Peliä ei kuitenkaan vihelletty poikki ennen seuraavaa pelikatkoa, jolloin maali hyväksyttiin videotarkistuksen kautta.

Ilveksellä oli erän lopulla vaihtelevanlaista epäonnea. Teemu Rautiainen päätti kolmella yhtä vastaan -hyökkäyksen tolppalaukaukseen ja Juuso Pulli sai 2+10-minuuttisen taklattuaan Ilkka Pikkaraista selkäpuolelta.

Meskasen vietyä Ilveksen johtoon toisessa erässä, iski Elias Karvonen TPS:n tasoituksen alta aikayksikön. Tästä käynnistyi ottelun ratkaissut kolmen vierasmaalin hulabaloo. Karvosen ja Lindstenin lisäksi maalinteossa onnistui Jonne Virtanen, jolle osuma oli kauden ensimmäinen.

Virtasen maali syntyi ajassa 39.59, joten toisen erän viimeinen sekunti jäi käytännössä pelaamatta, sillä joukkueet poistuivat pukusuojiin ottamatta maalin jälkeistä aloitusta lainkaan.

− TPS:n neljäs maali vastasi meidän päivää tänään. Jostain pomppi sisään. Voima ei riittänyt kakkoserässä, Kivi pohdiskeli.

Päätöserässä turkulaisten Teemu Väyrynen tekaisi kaksi osumaa, joista jälkimmäisen tyhjiin viimeisillä sekunneilla. Maalien välillä Ilveksen Eemeli Suomi onnistui ohittamaan Tirrosen rannekudillaan.

− Täällä ei ole helppoja iltoja. Siinä huijaa vain itseään, jos luulet jonkun voiton irtoavan helpolla. Kotityöt täytyy tehdä hyvin ja 60 minuuttia pitää jaksaa painaa. Tänäänkin nukahdimme hetkeksi, ja kaveri teki siinä melkein 4−5:een, Kaskinen totesi.

» Lähetä palautetta toimitukselle