Karvonen ottaa vastuusta ilon irti − "En usko, että katsomoon joutuisin"

LIIGA / Haastattelu
Karvonen pelaa mallikasta alkukautta.
Kuva © Jaakko Stenroos - https://jaskan.kuvat.fi/

TPS voitti Ilveksen Hakametsän lauantai-illassa maalein 6−3. Turkulaisten hyökkääjä Elias Karvonen teki ottelussa tehot 1+1. Syöttöpisteen mies sai tililleen viimeissä osumassa, kun Teemu Väyrynen laittoi limpun tyhjään Ilves-nuottaan.

Maalinsa Karvonen teki toisen erän alussa, jolloin TPS tuli tasatilanteeseen 2−2.

− Hävisin aloituksen, eikä siitä yleensä seuraa mitään hyvää. Nyt ruotsalainen laiturimme Erik Nyström karvasi kiekon pois, enkä tiedä heittikö sokkona vai näkikö, mutta lapani hän löysi. Laitoin myös aika hyvän kudin patjan yli, Karvonen kertasi.

TPS:n kaksi huippukeskushyökkääjää Eric Perrin ja Ilari Filppula ovat sairastuvan puolella, jonka seurauksena 23-vuotiaan Karvosen peliminuutit ovat nousseet.

− Ihan hyvin sain minuutteja myös ennen jätkien loukkaantumista. Perrinin ja Filppulan poissaolot ovat lisänneet vielä peliaikaani. Itse en ainakaan voi ikinä pelata liikaa. Vaikka jätkät tulisivat takaisin kokoonpanoon, niin en minä usko, että katsomoon joutuisin. Sitten otan sen roolin, minkä saan, Karvonen puntaroi.

Kaksi muuta vipeltää, Karvonen katsoo perään

Karvonen pelasi Ilvestä vastaan Petrus Palmun ja Nyströmin keskellä. Ketjun yhteispeli toimi ilmeisen hyvin. Karvonen tietää oman tehtävänsä.

− Tänään oli todella vikkeläjalkaiset kaverit laidoilla. Katson itse tuolla tontilla vähän puolustustakin. Pyrin tasapainottamaan kentällistä, vaikka minullakin hyökkäyshaluja olisi. Pojat painaa suuremmalla sykkeellä hyökkäyspäähän ja minä katson vähän alaspäinkin, analysoi Karvonen.

TPS teki neljännen maalinsa ajassa 39.59, jolloin toista erää oli siis jäljellä vielä sekunti. Kentälle ei kuitenkaan enää palattu, vaan joukkueet marssivat pukukoppiin. Yksi sekunti jäi siis käytännössä pelaamatta.

− Ei ole omalle kohdalle tullut tuollaista. Ehkä se on parempi noin, ettei oteta turhaa aloitusta enää. Tuollainen maali omalle joukkueelle oli toki todella hyvä toisen erän loppuun. Kahden maalin johdossa oli hyvä lähteä kolmanteen erään.

Ilves oli päästänyt ennen tätä iltaa kahdessa edellisottelussa hurjan määrän maaleja. Karvosen mukaan joukkue tiedosti, että tupsukorvilla on ollut vaikeuksia. Valmennusjohto oli Kalle Kaskisen johdolla painottanut asiaa pelaajille.

− Puhuimme ennen peliä, että he eivät ole ehkä puolustuspäässä parhaimmillaan. Meille sanottiin, että sinne päähän täytyy päästä. Ilveksellä on nopeat ja vaaralliset hyökkääjät, mutta omassa päässä he eivät ehkä ole parhaimmillaan. Sieltä se heikkous löytyi, Karvonen kuittasi.

» Lähetä palautetta toimitukselle