Ilveksessä tuurannut Kangasniemi pohti jo muita urapolkuja: "Nautin pelaamisesta ehkä enemmän kuin koskaan"

LIIGA / Haastattelu
Antti Kangasniemi palasi Ilves-paitaan kahden ottelun ajaksi. – Tämä oli tosi mahtava juttu. Jännitti ihan hirveästi perjantaina, mutta hyvällä tavalla.
Kuva © Saana Hakala
Hyökkääjä Antti Kangasniemi on pelannut viime vuosina Tanskassa ja Ruotsissa. Syksyllä hyökkääjä pohti, jatkaako enää jääkiekon pelaamista. Nyt jääkiekkoilu maistuu paremmalta kuin koskaan, ja arkeen virtaa antaa esikoisvauva.

Lähes 300 Liiga-ottelua tahkonnut Antti Kangasniemi on viettänyt kaksi viime vuotta ulkomailla. Sportista tie kulki kaksi vuotta sitten Tanskaan Rungsted Seier Capitalin riveihin. Kangasniemellä oli allaan vaikea kausi Sportissa, kun erilaiset vaivat olivat riesana. Työnantajaa ei meinannut löytyä Suomesta, mutta hyökkääjällä oli edelleen palo pelata jääkiekkoa.

Viime kaudella Kangasniemi kiekkoili Asplöven HC:ssä, Ruotsin kolmanneksi korkeimmalla sarjatasolla. Vaikka Ruotsissa oli vaikeaa, kokonaisuudessaan vuosista ulkomailla jäi hyvät muistot.

− Viime vuodet ovat olleet opettavaisia. Sieltä jäi mahtavia tarinoita. Englannin kieli tarttui, tuli nähtyä maailmaa ja erilaisia olosuhteita, Kangasniemi kertoo.

Tänä syksynä Kangasniemi pohti uransa jatkamista.

− Päätin, että en jätä yhtään päivää väliin, vaan nautin joka hetkestä.

Syyskuun alussa LeKi teki Kangasniemen kanssa tämän kauden kattavan sopimuksen. Kausi Mestiksessä alkoi mainiosti: Kangasniemi teki kahdeksassa ensimmäisessä ottelussa tehot 2+7 ja kantoi LeKin kultakypärää.

Lokakuussa kutsu kävi vanhaan seuraan Ilvekseen kahden ottelun ajaksi. Kangasniemi paikkasi Ilveksen loukkaantumisia kakkosketjun sentterinä. 

Viikonloppu oli raskas, sillä Ilves hävisi molemmat kotipelinsä maalierolla 4-14. Silti pelaaminen Liigassa tuntui Kangasniemestä hyvältä muutaman kauden tauon jälkeen.

− Nautin pelaamisesta ehkä enemmän kuin koskaan. Olen ylpeä, että sanon tämän, koska nyt tuntuu aika pahalta. Tämän viikonlopun tulokset ovat aika brutaaleita, Kangasniemi kommentoi TPS-ottelun jälkeen.

Vauvasta ja opiskeluista uutta virtaa

Kangasniemen syksyyn on kuulunut jääkiekon ohella uutta: hän aloitti liiketalouden opiskelut ja perheeseen syntyi esikoisvauva.

− Aloin värkätä CV:tä syksyllä, kun ajattelin, että jos menisin oikeisiin töihin. Se CV oli vähän kaljunnäköinen.

Opinnot on sovitettu jääkiekon pelaamiseen. Kangasniemen on tarkoitus valmistua ensi syksynä.

− Mietin monen näköisiä vaihtoehtoja. Aloin sitten opiskella, että ei olla ihan tyhjän päällä. Tuntui, että hilluminen riittää.

Edelliset opinnot 32-vuotias Kangasniemi suoritti lukiossa.

− Aloin värkätä CV:tä syksyllä, kun ajattelin, että jos menisin oikeisiin töihin. Se CV oli vähän kaljunnäköinen. Tietysti kyllä kiekkoammattilaisenkin hommia arvostetaan varmasti, mutta ajattelin että haluaisin jotkut paperit ja näkökulmaa muualtakin.

Kangasniemen perheen uusin tulokas on tuonut virtaa kaukalonkin puolelle. Esikoisvauva syntyi tänä syksynä.

− Vauva tuo omat haasteensa, mutta tuo se energiaakin ihan hirveästi. Se on jotenkin ihan mahtava juttu. Niin paljon saa itsestään enemmän irti kaikessa muussa arjessa. Välillä väsyttää enemmän, mutta on sitä elinvoimaisempi.

» Lähetä palautetta toimitukselle