Emil Larmin nollapelillä HPK:lle kolme pistettä

LIIGA / Raportti
Emil Larmin apuna oli uhrautuva puolustus.
Kuva © Aleksi Manninen aleksi.manninen@jatkoaika.com
HPK:n ja Ilveksen kohtaaminen kulminoitui maalivahteihin. Joukkueet rakensivat paikkoja vastustajan maalille ahkerasti, mutta ratkaisupaikoissa hyökkääjien kädet olivat jäässä. Emil Larmille nollapeli oli kauden ensimmäinen.

HPK sai luistimen kulkemaan ottelun alussa Ilvestä paremmin, mutta puntit tasoittuivat nopeasti. Erän puolivälissä oli Ilves saanut jo koneesta täydet kierrokset ulos.

Ilves oli lähempänä ottelun ensimmäistä osumaa, kun Teemu Rautiainen sai syötön maalin takatolpalle. Emil Larmi kotijoukkueen maalilla oli kuitenkin tilanteessa riittävän nopea.

Vierasjoukkueen Juho Liuksiala oli myös lähellä osumaa, mutta kiekko kimposi ylärimasta kehikon ulkopuolelle.

− Kovavauhtinen ottelu. Hyvä fiilis läpi ottelun, ja hämeenlinnalaisyleisö antoi virtaa myös meille, Ilveksen päävalmentaja Karri Kivi kommentoi ottelua.

− Tämä oli kahden huippumaalivahdin peli alusta loppuun. HPK johti maalilla pitkään ja toinen maali sitten ratkaisi ottelun, Kivi jatkoi.

Larmi oli HPK:n kantavia voimia läpi ottelun. Antti Lehtonen kenttäalueen toisen pään maalilla piti omalta osaltaan lukemia maltillisina.

HPK saa vihdoin viimeistelynsä kohdilleen

HPK:n illan toisessa ylivoimassa oli kotijoukkueella viimein riittävästi kärsivällisyyttä rakentaa kuvionsa kuntoon. Oula Palve viimeisteli takatolpalta illan avausosuman Mikko Lehtosen syötöstä.

− Meillä on viime aikoina ollut teemana ylivoima- ja kamppailupelaaminen ja olen tyytyväinen niiden eteenpäin menemiseen. Ylivoimassa oli nyt paljon enemmän uhkaa kuin pitkään aikaan ja onnistuimme myös maalin muodossa. HPK-luotsi Antti Pennanen kertoi tyytyväisenä.

Kotijoukkue oli hallitsevampi osapuoli varsinkin toisen erän lopussa ja ottelun seuraava maali roikkui jatkuvasti ilmassa.

Lopullinen palkinto HPK:lle tuli kolmannen erän lopussa Teemu Turusen maalin myötä.

Ilves repi ja raastoi ottelussa parhaansa mukaan, mutta kotijoukkue oli lopulta ottelussa yhden potkun edellä.

− Ilves laittoi loppuun asti meidät ahtaalle. Se oli hyvä suoritus, kun heillä oli takana vierasottelu Vaasassa, Pennanen antoi tunnustusta vastustajalle.

» Lähetä palautetta toimitukselle