Pelicans puolusti tiiviisti ja otti voiton - "Aina voitto suurseurasta on iso juttu"

Janne Juvonen torjui ottelussa mainiosti.
Kuva © Jarno Hietanen
Lauantai-iltana Lahdessa yhteen ottivat Pelicans ja HIFK. Ottelusta muodostui vauhdikas ja fyysinen. Pelicans oli lopulta hallitsevampi osapuoli ja otti voiton lukemin 2-1.

Odotettavissa ennen ottelua oli, että illasta on tulossa vauhdikas ja fyysinen. Tätä myös otteet kaukalossa puolsivat. Molempien joukkueiden karvauspelaaminen oli aktiivista ja taklauksia jaettiin puolin ja toisin heti ottelun alusta lähtien.

Aktiivisen karvauspelaamisen ansiosta molemmat joukkueet saivat riistoja hyökkäysalueella aikaan. Erää hallitsi kuitenkin Pelicans. Lahtelaiset saivat enemmän pyörityksiä aikaan ja tätä kautta myös maalipaikkoja. HIFK:n maalilla pelannut Atte Engren oli kuitenkin mies paikallaan, eikä kiekkoja mennyt miehen taakse erän aikana.

Erän parhain paikka siunaantui ehkä hieman yllättäen vierasjoukkueelle. Erik Thorell pääsi maalin kulmalta yrittämään maalintekoa Patrick Carlssonin hienosta syötöstä, mutta kotijoukkueen maalilla torjunut Janne Juvonen otti ison torjunnan. Ensimmäisessä erässä ei maaleja kuitenkaan nähty.

Toiseen erään HIFK tuli paremmalla jalalla kuin mitä ensimmäisessä. Heti erän alkuun helsinkiläisseura sai muutamia pyörityksiä aikaan, mutta hyviä maalipaikkoja joukkue ei saanut luotua.

Laukaukset tulivat enimmäkseen siniviivalta, kun Pelicansin viisikko valui hieman liikaa oman maalivahtinsa lähelle, jolloin viivaan jäi paljon tilaa. Kotijoukkueen pelaajat kuitenkin blokkasivat hyvällä prosentilla nämä laukaukset.

− Isoa sydäntä oli silloin, kun piti olla. Jätkät blokkaili ja hoiti irtokiekot maalin edestä pois, Pelicansin päävalmentaja Petri Matikainen kehui suojattejaan.

HIFK sai kiekon kerran maaliin asti, mutta osuma hylättiin videotarkastuksen jälkeen. Erän puolivälissä Pelicans sai pitkän pyörityksen aikaan, mistä kotijoukkue sai virtaa. Kiekko pysyi HIFK:n puolustusalueella yli minuutin, mutta maalipaikkoja Pelicans ei siitä huolimatta pystynyt luomaan.

− Maalinteko oli välillä vaikeata, mutta HIFK puolusti hyvin aluettaan, eikä sinne ollut helppo päästä ja tehdä niitä tiloja, Matikainen mietti.

HIFK puolusti omaa maalinedustaansa tiiviisti. Parhaimmat maalipaikat Pelicans sai luotua erän aikana vastahyökkäyksistä, kun HIFK:n hyökkääjät paineistivat liian syvältä. Pelicans pääsi muutamalla nopealla syötöllä paineen alta pois ja tämän jälkeen oli tilaa edetä.

Kotijoukkue ratkaisi

Heti kolmannen erän alussa tapahtui, kun Mikko Kousa taklasi rajusti HIFK:n Juha Jääskää ja sai taklauksestaan 2+10 minuutin jäähyn. Ylivoimalla HIFK ei kuitenkaan saanut kunnollisia maalipaikkoja aikaan, ja ottelun ensimmäisen maalin tekikin Pelicans. Ilkka Kangasniemi pääsi oikealta laidalta läpi ja laukoi kiekon tarkasti takakulmaan. Maalin jälkeen Pelicans lisäsi höyryä ja otti ottelun jälleen komentoonsa.

Palkinto tuli, kun Antti Tyrväinen lisäsi kotijoukkueen johdon kahteen maaliin suoranhyökkäyksen päätteeksi. Erän loppuvaiheilla sama mies pääsi yrittämään maalintekoa rangaistuslaukauksesta, mutta Engren otti pidemmän korren.

HIFK pääsi vielä ottelun lopussa ylivoimalle ja käytti mahdollisuutensa tulla otteluun mukaan. Lennart Petrell ohjasi maalin edestä Teemu Erosen laukauksen ja toi joukkueensa maalin päähän. Tämä ei lopulta riittänyt ja Pelicans otti 2−1-voiton.

− Jaksoimme painaa ja uskoa, että sieltä se tulos tulee. Hyvä ja paras peli tähän viikkoon. Aina suurseuran voitto on iso juttu, Matikainen päätti.