HPK haluaa lopettaa kaartelun – Suoraviivaisuudella Ilvestä vastaan

LIIGA / Ennakko
HPK:n valmentaja Timo Turusen mukaan korjausta vaativat asiat on tiedossa.
Kuva © Marko Jansson
Tahmeasti kautensa aloittaneet HPK ja Ilves jahtaavat ensimmäistä kolmen pisteen voittoaan. Niukkoja tappioita kärsineet joukkueet ovat peräkkäin sarjataulukon häntäpäässä.

Ilves heräilee hetkittäin

Ilves osoitti SaiPaa vastaan heräämisen merkkejä. Kahden maalin karkumatkalle lähtenyt joukkue ei pystynyt kuitenkaan pitämään johtoasemaansa ottelun loppuun saakka.

Päävalmentaja Karri Kiven mukaan joukkueen peliajatus ja keskittyminen tulee saada pidettyä kasassa koko ottelun ajan.

Sportia vastaan Ilves osoitti, että joukkueesta löytyy tarvittaessa selkärankaa tulla takamatkalta ohi. Valitettavasti valmennuksen toivoma keskittyminen ei vieläkään ole toivotulla tasolla.

Ilveksen kolmoskentällisessä pelaavat Eemeli Suomi ja Arttu Ruotsalainen ovat olleet joukkueen kantavia voimia ensimmäisissä otteluissa. Perjantain ottelussa kaivattuja tehoja alkoi tulla myös muilta ketjuilta, mikä antaa joukkueelle lupauksen paremmasta.

HPK:n pelikirjan sivut ovat vielä sekaisin

HPK pääsee levänneenä lauantain otteluun, mutta kausi on vielä aluillaan, eikä suurta etua ole luvassa.

HPK on kokenut niukkoja tappioita aikaisemmissa otteluissaan. HIFK voitti edellisen ottelun kahden maalin erolla, kun Teemu Eronen löi viimeisen osuman tyhjään maaliin ottelun loppuhetkillä. Muut HPK:n pelaamat ottelut ovat päättyneet maalin erolla.

Ässiä vastaan joukkue koki kirvelevän tappion, kun porilaiset iskivät alivoimalla voittomaalin viimeisellä minuutilla. Päävalmentaja Antti Pennasen mukaan osa pelaajista ei ollut tarpeeksi sitoutunut joukkueen tekemiseen ja korjausliike oli alkamassa.

HPK sai pistetilinsä avattua kauden toisessa ottelussaan, kun joukkue löi Kärpät voittomaalikilpailussa. Ratkaisuosuma kirjattiin tuolloin nuorelle ruotsalaisvahvistus Jesper Lindgrenille.

HPK:n valmennuksen Timo Turusen mukaan joukkueella on monta asiaa puitavana.

− Pitää pystyä pelaamaan paremmin täydet 60 minuuttia, eikä antaa pelin ailahdella niin paljon kuin tällä hetkellä. Joukkueessahan on paljon uusia nuoria pelaajia ja pelitapaa ajetaan vielä sisään, Turunen pohti.

− Kamppailupelaaminen pitää saada myös paremmalle tasolle ja ylivoimassa maskit kohdalleen. Pitää laukoa enemmän ja laittaa miestä maalille. Ei pidä tehdä mitään kusikaarroksia maalin taakse tai kaukalon nurkkiin.

− Kyllä meillä on käsitys, että mitä asioita pitää korjata. Nyt vaan pitää saada ymmärrys vietyä perille ja asiat toteutumisen asteelle.

HPK kärsii loukkaantumisista, mutta saa myös pelaajia takaisin sairastuvalta. Joonas Lehtivuori menee tutkimuksiin olkapään takia, mutta pystyy kuitenkin tällä hetkellä luistelemaan ja harjoittelemaan. Filip Krivosik ja Markus Niemeläinen kärsii myös pienistä vammoista.

Roope Laavainen ja Kristian Vesalainen ovat jälleen pelikunnossa. Eetu Tuulola pelaa Ilvestä vastaan ja Victor Backman jää ottelusta sivuun pienten vammojen takia. Valmentaja näkee Backmanin pelaamisessa vielä varaa parantaa.

Emil Larmi palaa HPK:n maalille yhden ottelun huilaamisen jälkeen.

Molempien joukkueiden ongelma on samansuuntainen. Valmennusjohdot eivät saa pidettyä joukkueiden keskittymistä kasassa täyttä 60 minuuttia.

Ilves olisi ennakkosuosikki otteluun, jos se olisi peitonnut Sportin edellisessä ottelussaan. Nyt joukkueet taistelevat kolmesta pisteestä tasapäin.

Otsikkoa muokattu 16.9.2017 kello 9:50.

Seuraa Heitä

Kristian Vesalainen #93 |

Hyökkääjä

Vesalainen palaa HPK:n kokoonpanoon pienen loukkaantumisen jälkeen. Tuoko nuori hyökkääjälupaus apua maalintekoon?

Tapio Laakso #71 | Lukko

Keskushyökkääjä

Edellisellä kaudella joukkueen kulmakiviin kuulunut Laakso alkaa heräillä pisteiden tekoon. Ilves tarvitsee nyt konkareiden esimerkkiä ratkaisuihin.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Tulosvetovihje

HPK:n ongelmat viimeistelyssä jatkuvat
HPK on tehnyt neljässä ottelussa vain kuusi maalia. Joukkue pystyy hallitsemaan kiekkoa, mutta murtautuminen parhaille maalintekopaikoille on työn ja tuskan takana. Puolustuksessa nukahtelut ovat maksaneet päästettyjä maaleja, mutta maalivahtipeli on toiminut. Ilves on tehnyt vain yhden maalin ritaripaitoja enemmän ja tupsukorvilla painaa jaloissa vielä perjantai-illan ottelu, joten maaleilla tuskin juhlitaan.
1 2
1 2