Kaksi asiaa jyvällä: tehty maali ja voitto

LIIGA / Ennakko
Lukko-leirissä on alkukauden aikana olleet juhlat vähissä.
Kuva © Aleksi Manninen aleksi.manninen@jatkoaika.com
Torstai tarjoaa kiekkokansalle viihteeksi häntäpään kamppailun, jonka osapuolina ovat Rauman Lukko ja Kouvolan KooKoo. Kumpikin joukkue yrittää päästä voiton syrjään kiinni ja tehdä pitkästä aikaa maalin.

Kohtaaminen on seurojen ensimmäinen tällä kaudella. Molemmat ovat pelanneet toistaiseksi seitsemän ottelua. Lukko on sarjataulukon viimeinen ja KooKoo pykälän ylempänä. Piste-eroa on yksi piste kouvolalaisten eduksi.

KooKoon yllätysmomentti sarjanousijana on historiaa ja se on näkynyt alkukauden aikana. Joukkueen taival on muuttunut huomattavasti hankalammaksi viime sesonkiin verraten. Raumalaiset ovat puolestaan tuskailleet uuden pelitavan sisäänajossa ja prosessi on pahasti kesken. Se näkyy väistämättä sarjasijoituksessa.

Ratkaisukohdat

Vierasjoukkueen yksi ongelmakohta on ollut maalivahtiosasto. Etukäteen ykkösmaalivahdiksi arvioitu Juha Järvenpää jäi pitkälle sairaslomalle ja hänen paikkaajaksi palkattiin saksalainen Niklas Treutle. Sunnuntaina Treutlelle ilmoitettiin hänen palvelustensa olevan tarpeettomia ja hänen visiittinsä Kymenlaaksossa jäi varsin vaatimattomaksi. Nyt joukkuettaan pitää pystyssä Samu Perhonen, joka päästi lauantaisessa Pelicans-kamppailussa kiekon itsensä ohi peräti kahdeksan kertaa.

Myöskin joukkueeseen täksi kaudeksi hankitut profiilihankinnat ovat olleet kaukana halutusta. 

Lukon pelistä puuttuu tarvittava tasapaino. Hyökkäysvoimaa on, mutta sitä ei voi käyttää puolustuspelaamisen kustannuksella määräänsä enempää.

Raumalla painitaan uuden projektin kasvukipujen kanssa ja aluksi se näkyi valtavana päästettyjen maalien määränä. Viime lauantain TPS-ottelussa ei enää peräpää vuotanut, mutta myöskin maalihanat menivät tukkoon. Sama laulu jatkui tiistaina CHL:n pudotuspelikamppailussa Jönköpingissä. Lukko ei ole tehnyt viimeisen kahden ottelun aikana maaliakaan.

Tilastopoiminnat

Viime kauden keskinäisissä kohtaamisissa ei kumpikaan joukkue päässyt vieraskoreudella rehvastelemaan. Kumpikin joukkue voitti omat kotiottelunsa ja pisteet tasattiin 6-6.

Vastakkain ovat eniten maaleja päästäneet joukkueet koko Liigassa.

Seuraa Heitä

Jesse Virtanen #71 | Färjestad

Puolustaja

Lukon puolustajista kaikkein tehokkain. On ottanut jokaisella kaudella harppauksia eteenpäin ja niin näyttää käyvän tälläkin kaudella. Ystävällinen neuvo: seuratkaa vielä kun voitte.

Samu Perhonen #43 | KalPa

Maalivahti

Isossa roolissa vaikeassa tilanteessa. Alla katastrofaalinen ottelu Pelicansia vastaan ja muutenkin ykkösmaalivahdin kannukset hankkimatta. Hänen mukanaan KooKoo nousee tai kaatuu.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Tulosvetovihje

Jumbotaistosta maalintekokilpailu
Sarjataulukon pohjalle jumahtaneet joukkueet ovat myös eniten maaleja päästäneitä joukkueita, eikä kummankaan joukkueen maalivahtien yhteenlaskettu torjuntaprosentti ylitä edes 90% rajapyykkiä. Kiekollista taitoa molemmilta kuitenkin löytyy, joten suurilukuiset numerot eivät tulisi yllätyksenä.
4 5
3 4