Kuuden pelin voittoputkeen päässyt TPS nousi kärkeen Virran johdolla

LIIGA / Raportti
TPS on kuuden ottelun voittoputkessa.
Kuva © Mikko Lieri www.lieri.eu
TPS onnistui voittamaan SaiPan vieraissa hieman heikommallakin pelillä. Patrik Virta hiljensi jo valmiiksi vaimean Kisapuiston.

Lappeenrannassa pelattu ensimmäinen erä oli yksi alkaneen liigakauden heikkotasoisimmista. Neljä maalia sisältäneen avauserän jälkeen harva olisi uskonut, että TPS poistuisi Kisapuistosta helpohko 5−2-voitto muassaan.

Erityisesti TPS-puolustus oli ensimmäisessä erässä pahasti hukassa. Palloseuran valmennus teki tästä omat johtopäätöksensä, ja seitsemäntenä puolustajana otteluun lähtenyt Miro Keskitalo nostettiinkin toisessa erässä pelaavaan kokoonpanoon. Aivan ulapalla ollut Martin Berger sai väistyä Keskitalon tieltä.

Turkulaisvalmennuksen tekemät muutokset tepsivät, sillä toisessa erässä nähtiin selvästi aktiivisempi TPS. Valjusti läpi kamppailun pelannut SaiPa ei enää päässyt avauserän tasolleen, ja oli mukana vain näennäisesti roikuttuaan pitkään maalin päässä.

Palloseuran ei tarvinnut lopulta esittää ihmeitä, sillä voitto irtosi vieraista peruspelillä. Yleisömääräksi ilmoitettiin vain 2800 ja risat, ja vaisun kotiyleisön ei onnistunut lopulta tuoda lisäpontta omilleen lokakuisessa torstai-illassa.

TPS nousi sarjakärkeen

Kummankaan joukkueen maalivahdit eivät vakuuttaneet etenkään ottelun alussa. SaiPa-vahti Jussi Olkinuora ei esittänyt ihmeitä, ja myös virkaveli Aleksandar Georgijevin otteet olivat alussa haparoivia. Erityisesti SaiPan Curtis Hamiltonin 1−1-tasoitus meni venäläisvahdin piikkiin, kun nollakulmasta lähetetty laukaus yllätti Georgijevin.

Ottelu oli äityä maali-iloitteluksi heti alussa, sillä kamppailu oli jo 11 minuutin pelin jälkeen 2−2. TPS kuitenkin kasasi itsensä sekavan alun jälkeen keltamustia paremmin, ja erityisesti tehot 1+1 keränneet Topi Taavitsainen, Erik Thorell ja Patrik Virta esiintyivät edukseen.

Tomi Kallio vei TPS:n toisessa erässä 3−2-johtoon, ja päätöserässä Virta kasvatti mustavalkoisten johtoa kahdeksan ja puoli minuuttia ennen päätössummeria. Loppulukemat 5−2 viimeisteli Henrik Tallinder roikkukiekolla tyhjään maaliin.

SaiPa-voitolla TPS pidensi voittoputkensa jo kuuteen. Turkulaiset nousivat samalla sarjakärkeen yhden pelin Tapparaa enemmän pelanneena.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Otteluvideo