Jukureiden nousukunto Kärppien testiin - pysähtyykö Junttilan tehoketju?

LIIGA / Ennakko
Jukurit pyrkii pimentämään Kärppien tehokkaan ykkösketjun.
Kuva © Oskari Mäkisarka
Vahvaan vireeseen viime aikoina päässyt Jukurit saa vuoden viimeiseen otteluun vieraakseen neljän ottelun tappioputkeen ajautuneen sarjakärjen, Kärpät.

Jukurit taisteli pisteen tiistaina JYPin vieraana ja torstaina se haki täyden pistepotin Vaasasta kaatamalla Sportin 5-1-numeroin. Mikkeliläisjoukkueen viime aikojen tulokset ovat olleet muutenkin positiivisia, sillä se on voittanut viimeisistä seitsemästä pelistään viisi. Sport-voitolla se kapusi myös pois jumbosijalta ainakin hetkellisesti.

Mikkeliläisryhmän voitollisten tulosten takana on ollut tiivis puolustaminen ja vahva maalivahtipeli, jolla se on pystynyt pitämään vastustajan huippupaikat kohtuullisen vähissä. Hyökkäypäässäkin onnistumisia on tullut ja erityisesti ylivoimapelaaminen on ottanut harppauksia eteenpäin. JYPiä ja Sportia vastaan mikkeliläisryhmä tehtaili peräti viisi ylivoimaosumaa.

− Nyt ollaan opittu, mitä se voittaminen vaatii ja miten maalin tappiot käännetään maalin voitoiksi. Meidän ylivoimapelaaminenkin on parantunut ja se on näkynyt tuossa pisteiden saamisessa, summasi Jukureiden hyökkääjä Teemu Tallberg.

− Peli pelinä ei ole muuttunut mihinkään. Totta kai se vähän ailahtelee ja tulee hyviä sekä huonoja suorituksia, minkä vuoksi se näyttää erilaiselta, mutta mielestäni peli on sama kuin aiemminkin. Nyt ne aiemmin tehdyt virheet ovat vaihtuneet hyviin suorituksiin ja yksilöt on saaneet onnistumisia, minkä kautta ollaan saatu voittoja.

Tallberg oli Sportin kaadossa isossa roolissa iskemällä tärkeän 3-1-osuman kolmannessa erässä ja iski toisenkin osuman tyhjään maaliin. Turo Asplund on tehnyt kaukaloon paluunsa jälkeen ollut myös hyvässä iskussa tehtailemalla viidessä ottelussa tehot 2+3. Teemu Henritius on myös kolmen ottelun pisteputkessa.

Jukureiden puolustus koki Sportia vastaan menetyksen, kun Ville Hyvärinen loukkaantui yhteentörmäyksessä Filip Riskan kanssa. Päänsä Riskan kanssa yhteen lyönyt puolustaja on varmuudella lauantain ottelusta sivussa aivotärähdyksen takia.

Ykkösketjun takaa kaivattaisiin tehoja

Kärpät on tällä hetkellä suvantovaiheessa ja se lähtee vuoden viimeiseen kamppailuun neljän ottelun tappioputkessa. KalPaa vastaan oululaisryhmä kampesi pisteille nousemalla 5-0-tappioasemasta tasoihin päätöserässä, mutta joutui taipumaan jatkoajalla. Tapparaa vastaan joukkue puolestaan aloitti vahvasti, mutta pelin edetessä Tappara otti ohjat ja nappasi voiton.

Oululaisryhmän tehoista on viime aikoina vastannut läpi syksyn kovassa iskussa ollut ketju Julius Junttila-Mikael Ruohomaa-Charles Bertrand. Tapparaa vastaan Bertrand iski joukkueen molemmat maalit ja KalPaa vastaan ketju oli mukana neljässä Kärppien viidestä osumasta.

Saku Mäenalanen ja Ville Leskinen ovat väläytelleet, mutta kovavireinen ykkösketju kaipaisi enemmän taustatulta tuekseen.

− Heidän ykköskenttänsä on ollut vahva läpi syksyn ja se pitää saada pimentoon. Se syö paljon heidän maalimääriään, jos sen saa pelattua pois, Tallberg totesi.

− Meidän oman pelin pitää olla energistä ja täytyy päästä hyökkäämään. Kärpät kuitenkin yleensä hyökkää enemmän, niin he eivät ole tottunut puolustamaan. Se pitää saada näkymään pelissä.

Kärpiltä puuttuu lauantain ottelusta varmuudella 19 tehopistettä tehtaillut kanadalaispuolustaja Shaun Heshka, joka kärsii pelikieltoaan. Jani Hakanpää puolestaan jätti Tappara-ottelun kesken ja hänen pelikuntonsa on epävarma.

Seuraa Heitä

Teemu Tallberg #38 | HIFK

Laitahyökkääjä

Suoraviivainen laitahyökkääjä osui Sportia vastaan kahdesti maalipuiden väliin. Nähdäänkö Tallbergiltä lisää osumia Kärppiä vastaan?

Julius Junttila #13 | Sibir

Laitahyökkääjä

Junttila on tehtaillut kahdessa edellisessä ottelussa kaikkiaan kuusi tehopistettä. Jatkuuko hyökkääjän pisteputki lauantaina?

» Lähetä palautetta toimitukselle

Tulosvetovihje

Kärpät palaa voittokantaan ykkösketjun johdolla
Jukurit on voittoisan vireensä ansiosta noussut pois jumbopaikalta ja joukkueen itseluottamus on korkealla. Kärppien viime aikojen otteet ovat puolestaan olleet päinvastaisia ja suoritukset ovat ailahdelleet. Oululaisryhmän ykkösketjun tehot ovat kuitenkin säilyneet ja ne nousevat Jukureitakin vastaan isoon arvoon. Mikkeliläisryhmä puolustaa nöyrästi ja onnistuu myös viimeistelyssä, mutta Kärppien ykkösketju Julius Junttilan johdolla on liian paha pideltävä ja oululaisryhmä katkaisee tappioputkensa.
1 2
3 4