TPS - JUK
KAL - HPK
KOO - SPO
KÄR - ÄSS
LUK - ILV
TAP - JYP
FLA - TOR 2.00
CBJ - MTL 2.00
WSH - NYI 2.30
CAR - OTT 2.30
CGY - DET 4.00
ARI - PIT 4.00
VAN - BUF 5.00
NJD - ANA 20.00
COL - LAK 22.00

Oulussa tehtiin seurahistoriaa − Ottelun loppua siivittivät kauhukuvat edellisestä kohtaamisesta

LIIGA / Raportti
Aleksi Mäkelä (etualalla) iski ottelun avausmalin Jukurien karmean sähläyksen tuloksena.
Kuva © Sirpa Pöyhönen sirpa.poyhonen@jatkoaika.com
Oulun Kärpät teki seurahistoriaa voitettuaan 13. perättäisen kotiottelunsa tiistaina. Mikkelin Jukurit oli jälleen kova vastus ottelun lopussa, eivätkä isot loppulukemat kerro koko totuutta joukkueiden otteista.

Ottelun avausmaali oli varsin erikoisen tilanteen tulos. Jukurit-vahti Sami Rajaniemi ja muu puolustus taisi kuvitella vaaran maalin edustalla olevan ohi, sillä kiekkoa pelattiin maalin takana selät suoristettuina.

Erityisen pahaksi virheen teki se, että Jukurien maalin ympärillä pörräsi koko Liigan vaarallisin ykkösketju. Tämä erhe kostautui, sillä Mikael Ruohomaan kiekonriiston kautta kiekko löysi tiensä Aleksi Mäkelän lapaan, jonka rannelaukaus sujahti ohi juuri ja juuri takaisin maalille ehtineen Rajaniemen.

Ensimmäinen erä sujui maalin jälkeenkin käytännössä kokonaan kärppäkomennossa. Jukurit sai muutaman hyökkäyksen aikaiseksi, mutta Kärpät oli hereillä myös puolustuspäässä.

Pitkään sairastuvan puolella majaillut Otto Karvinen oli heti paluuottelussaan hyvässä vauhdissa. Karvisen paluun myötä kärppähyökkäyksen heikoin lenkki, kolmosketju, saattaa hyvinkin päästä mukaan tuloksentekoon.

Jukurien stara sekosi

Toisen erän alussa nähty toinen kärppämaali oli juuri sitä, mitä koko ensimmäinen erä enteili. Yksikin ylimääräinen kärppäpelaaja ja Jukurit on pinteessä. 

Jukurit sai kuitenkin piristystä omiin otteisiin omalla ylivoimallaan, jonka myötä toinen erä sujui jo tasaisemmissa merkeissä.

Jukurien Zach Budish kilahti täysin toisen erän loppupuolella. Illan otteluun pelikiellosta vapautunut Budish taisi kaivata takaisin yleisön joukkoon, sillä hän takoi maassa maannutta Nicklas Lasua poikittaisella mailalla selkään tuomarin seistessä aivan vieressä.

Vain muutama sekunti Budishin sekoamisesta myös Keni Karalahti nappasi itselleen jäähyn. Kaksikko katseli loppuerän kärppäpyöritystä aitiopaikalta, mutta kotijoukkueen maali jäi tällä ylivoimalla näkemättä.

Kärppien pelaaminen johtoasemassa edelleen heikkoutena

Vaikka ottelu oli kolmannen erän puolivälissä lukemissa 3−0, alkoi ilmassa olla jälleen Mikkelin nöyryytyksen kaltaisia merkkejä. Aiemmassa kohtaamisessa Kärpät oli toisen erän puoliväliin saakka neljän maalin johtoasemassa, mutta Jukurit pääsi tasoihin vielä puolentoista erän aikana.

Jukurit sai kolmannessa erässä vaihto vaihdolta enemmän otetta itselleen, mikä lopulta kulminoitui vierasjoukkueen avausmaaliin. Avausmaalin jälkeen vieraiden vimma seuraavan kavennusmaalin synnyttämiseen yltyi, minkä myötä Kärppien rentous karisi ja virheiden määrä kasvoi.

Jukurit pelasi erän loppuminuutit ilman maalivahtia, eikä kavennus ollut kaukana. Homma toimi myös puolustuspäässä, sillä koko Liigan pistepörssin kärkikaksikko Charles Bertrand ja Julius Junttila ei saanut kiekkoa tyhjään maaliin muutaman metrin päästä.

Aivan ottelun lopussa Kärpät kuitenkin onnistui ylittämään vartioimattoman maalin maaliviivan Saku Mäenalasen illan toisella osumalla. Tämän myötä ottelun loppulukemiksi jäi 4−1.

Kärpät teki tiistaina seurahistoriaa, mutta helpolla se ei tullut. Yksi Kärppien kuluvan kauden ongelmista on pelaaminen johtoasemassa, ja se oli tänäänkin lähellä kostautua.

» Lähetä palautetta toimitukselle