Kärpät tiukasti Jukureita parempi - voittomaali puhututti jukurileirissä

LIIGA / Raportti
Bertrand oli hyvällä pelipäällä lauantaina ja iski yhden osumankin.
Kuva © Oskari Mäkisarka
Jukurit ja Kärpät väänsivät vuoden viimeisistä pisteistä tasapäin Kalevankankaalla. Oululaisvierailija vei ottelun lopulta nimiinsä 2-1-numeroin. Ottelun voittomaalia edeltävät tapahtumat jättivät kuitenkin mikkeliläisleiriin hyvästä taistelusta hieman happaman sivumaun.

Jukurit aloitti vahvasti ja oli ottelun avauserässä hienokseltaan niskan päällä. Kärpät kuitenkin vastasi ottelun avausmaalista reilun viiden minuutin pelin jälkeen, kun vahvan ottelun pelannut Charles Bertrand pääsi yllättämään Sami Rajaniemen tarkalla laukauksellaan.

Mikkeliläisryhmällä oli erän lopulla loistopaikka tasoitukseen, kun Zach Budish pääsi nokikkain Jussi Rynnäksen kanssa. Yhdysvaltalaishyökkääjän yritys suuntautui kuitenkin ohi maalin ja erätauolle poistuttiin vierasjohdossa.

Toinen erä oli melko sekavaa ja tasaista kamppailua. Molemmat onnistuivat pitämään toisensa pois parhailta maalintekopaikoilta, minkä vuoksi kumpikaan maalivahti ei joutunut juurikaan venymään erässä. Kummankin hyökkäyspelaaminen oli myös aavistuksen huolimatonta ja syötöt eivät osuneet osoitteeseensa.

Päätöserän alussa Kärpät iski ottelulle ratkaisun, kun Ville Leskinen nousi maalin takaa vetosektoriin ja ohitti Rajaniemen rannelaukauksellaan. Maali aiheutti parranpärinää Jukureiden riveissä, sillä tilannetta edelsi kyseenalaisesti vihelletty pitkä kiekko. Ottelun tuomaritoiminta ei saanut muutenkaan puhtaita papereita jukuriluotsi Risto Dufvalta.

− Upea suoritus, että pystyttiin kärkiporukka näin hyvin haastamaan. Harmittaa vain tuollainen virhe, että pitkä kiekko, joka ei ole pitkä kiekko, niin vihelletään. Molemmat pelasivat kiekkoa siinä tilanteessa. Linjatuomari Koskela veteli ihan omiaan, mutta tämmöistä tämä on, Dufva harmitteli.

− Uusi aloitussääntö on erinomainen, mutta tänään sitten kärsittiin siitä sellainen jäähy, mistä ei olisi pitänyt antaa jäähyä. Me katsottiin se tilanne videolta erätauolla ja se oli kärppäpelaaja, joka liikahti ensin. Jos tuomareille annetaan tälläinen valta, niin sitä pitää käyttää oikein. Mekin halutaan reilua peliä, eikä tarvitse kaveerata parempien porukoiden kanssa, niin kuin tänään kävi.

Jukurit kuitenkin onnistui vielä järjestämään kirin erän loppupuolella. Se otti Rajaniemen maalilta kolmisen minuuttia ennen loppua ja Budish ohjasikin kavennuksen ilman maalivahtia. Sen lähemmäs mikkeliläisryhmä ei kuitenkaan päässyt, vaan hyvän ottelun pelannut Rynnäs hoiti loput ja Kärpät nappasi täyden pistepotin.

− Poikkeuksellisen iso voitto meille. Hienosti mennyt alkukausi ja sitten tulee neljän ottelun tappoputki. Vaikka kuinka yritetään leikkiä, ettei se vaikuta mihinkään, niin kaikki me tiedetään että se vaikuttaa. Sitä kautta sellainen menettämisen pelko hiipii äkkiä puseroon ja tänäänkin meinasi tuossa lopussa se kuuluisa aasinlakki jäädä koko joukkueelle, kun Jukurit meinasi tulla tasoihin.

− Tuollainen sitkeä puolustustaistelu, Rynnäksen hyvä maalivahtipeli ja meidän maalivainuiset pelaajat, Bertrand ja Leskinen tällä kertaa sen voiton meille hommasivat. Tiedettiin, ettei täällä ole helppo voittaa, koska Jukurit puolustaa isolla sydämellä, niin tosi arvokas voitto, Kärppien päävalmentaja Mikko Manner summasi.

Dufva oli tappiosta huolimatta kuitenkin erittäin tyytyväinen joukkueen suoritukseen reissuviikon päättäneessä ottelussa.  

− Jos tässä on Liigan häntäpään ja kärkipään joukkue vastakkain ja ero on tuo, niin sitten se saa olla. Oltiin maalipaikoissa jopa vähän päällä, että sillä tavalla voi olla tyytyväinen suoritukseen. Tosi kovat kolme päivää oli tuossa Jyväskylässä ja Vaasassa, kun oltiin samalla reissulla, Dufva totesi.

» Lähetä palautetta toimitukselle