Tuukka Mäntylä palaa Tapparaan − Joukkueen puolustus täydentyy myös 20-vuotiaalla Jokerit-puolustajalla

LIIGA / Uutinen
Mäntylä pelasi toissa kaudella KHL:ää Kunlun Red Starissa.
Kuva © Juuso Pellava - juuso.pellava@jatkoaika.com
Tappara-kasvatti Tuukka Mäntylä palaa tamperelaisjoukkueeseen kaksivuotisella sopimuksella. Lisäksi Tappara hankki puolustukseensa Juho Rautasen ja hyökkäykseensä koeaikasopimuksella Matias Lehtosen.

Puolustaja Tuukka Mäntylä, 36, palaa Tapparaan kahden vuoden sopimuksella. Edellisen kerran Mäntylä pelasi tamperelaisjoukkueessa kevätkaudella 2016. 

Kaksi edellistä kautta Mäntylä on viettänyt KHL:ssä ja SHL:ssä. Kausi 2016−17 kului Kunlun Red Starin riveissä, ja 57 runkosarjaottelussa puolustaja teki tehopisteet 10+14. Pudotuspelien neljässä ottelussa hän kirjautti seitsemän pistettä.

Päättyneellä kaudella Mäntylä pelasi SHL-joukkue Malmö Redhawksissa. 50 runkosarjaottelussa puolustaja kirjautti 11 syöttöpistettä, ja viisi pudotuspeliottelua hän pelasi tehopisteittä.

Mäntylä on Tapparan kasvatti, ja hän on pelannut kaikki 525 Liiga-otteluaan Tapparan paidassa. Kaksinkertaisella Suomen mestarilla on Liigan pudotuspeleistä 90 ottelun kokemus.

Lisäksi Tappara hankki kolmivuotisella sopimuksella puolustaja Juho Rautasen, 20, Jokereista. Rautanen on pelannut urallaan 47 KHL-ottelua ja 31 Mestis-ottelua.

TUTO-hyökkääjä Matias Lehtonen, 22, saapuu Tampereelle puolestaan koeaikasopimuksella. Päättyneellä kaudella Lehtonen teki Mestiksen 50 runkosarjaottelussa pisteet 19+26 ollen TUTOn kolmanneksi tehokkain pelaaja.

Lehtonen voitti Mestiksen mestaruuden SaPKossa kaudella 2016−17, ja hyökkääjän Mestis-mitalisaldoa täydensi kevään pudotuspelien päätteeksi saatu hopeamitali.

» Lähetä palautetta toimitukselle