TUTOlle viisi uutta vahvistusta - Arkiomaa ja Näppi matkaavat Turkuun

MESTIS / Uutinen
Näppi pelasi viime kaudet Hokissa.
Kuva © Jarno Hietanen
TUTOn hyökkäyskalusto vahvistuu merkittävästi, kun joukkue hankki riveihinsä Peliitoissa ja Hokissa viime kaudella tehoilleet Eetu-Ville Arkiomaan sekä Niklas Näpin. Heidän lisäkseen turkulaisryhmä vahvistui kahdella hyökkäjällä sekä yhdellä puolustajalla.

Niklas Näppi kiekkoili kolme edelliskautta Hokin riveissä. Päättyneellä kaudella 23-vuotias laitahyökkääjä tehtaili 34 runkosarjaottelussa tehot 10+16. Karsintasarjassa hän oli huikeassa iskussa ja iski kahdeksaan otteluun tehot 8+4.

Eurajokelaislähtöinen Näppi on edustanut Mestiksessä myös Jukureita. Juniorivuosinaan hän voitti Lukon A-nuorissa Nuorten Liigan maalipörssin kaudella 2013-14 38 osumallaan.

− Näppi on kiistatta yksi koko sarjan laadukkaimmista laitahyökkääjistä ja olemme erittäin tyytyväisiä siitä, että ensi kaudella Näpin laukausta Marli Areenalla saavat pelätä TUTO-kannattajien sijaan vastustajat. Varsinkin ylivoimalla Näppi on äärimmäisen vaarallinen pelaaja ja hän tuo siihen osastoon tärkeää lisäosaamista, kuvaili TUTOn urheilutoimenjohtaja Elmo Aittola.

− Näppi lähestyy pelaajan parasta ikää, joten häneltä voidaan odottaa ensi kaudella todellista nappikautta. Maalintekovoiman lisäksi hän tuo loistavana joukkuepelaajana meille ison määrän johtajuutta.

Peliitoista turkulaisryhmään siirtyy Eetu-Ville Arkiomaa. 23-vuotias hyökkääjä oli päättyneellä kaudella heinolalaisjoukkueen toiseksi tehokkain pistemies tehoilla 18+21. Arkiomaa on pelannut urallaan myös 83 Liiga-ottelua HPK:n ja Bluesin miehistöissä.

− Arkiomaa oli kiistatta Peliittojen hyökkäyksen sielu kuluneella kaudella. Hän pystyi nostamaan ympärillä olevien pelaajien tasoa omalla työllään. Tinkimättömällä asenteella ja tunteella pelaava Arkiomaa on hyvin luisteleva, synnynnäinen maalintekijä, joka pystyy myöskin rakentamaan peliä, kertoi Aittola.

− Hänen kilpailuhenkisyys ja selkeä halu olla paras jokaisessa pelissä olivat sellaisia ominaisuuksia, jotka yhdessä valmennuksen kanssa koimme erittäin isoiksi arvoiksi. Odotuksemme Arkiomaata kohtaan ovat kovat, mutta niin on pelaajakin ja hän tulee varmasti huutoon.

Vahvistusta kentän molempiin päihin

Hyökkäykseensä TUTO kiinnitti myös nuoren Henry Karjalaisen sekä Arkiomaan tapaan Peliitoissa kiekkoilleen Johan Elfvengrenin. 21-vuotias Karjalainen pelasi päättyneellä kaudella SaiPan A-nuorissa 31 ottelua tehoin 6+25. Liiga-pelejä hänelle kertyi 11 kappaletta, joissa hän iski yhden täysosuman.

− Karjalainen on erittäin mielenkiintoinen pelaaja. Koko ikänsä pääasiassa Lappeenrannan alueella viettäneelle pelaajalle Turkuun muuttaminen oli erinomainen ratkaisu. Kiekollisesti Karjalainen on hyvin pelitaitava, ja kuluneella kaudella pelatut 11 Liigapeliä sujuivat häneltä erittäin mallikkaasti, Aittola totesi.

− Hän pystyi pelaamaan Liigassa, eikä missään nimessä ollut siellä vain selviytymässä. Pelitaitavuuden lisäksi Karjalainen ei kaihda kontaktia tai kaksinkamppailuita, joten kyseessä on hyvin mielenkiintoinen lisä ryhmäämme

Hartolalaislähtöinen Elfvengren pelasi heinolalaisryhmässä 39 ottelua, joissa viimeisteli neljä maalia. 22-vuotias hyökkääjä on esiintynyt myös urallaan viidessä Liiga-ottelussa Pelicansin paidassa.

− Pelicansin kiekkokoulun läpikäynyt pelaaja, joka on viimeisen päälle sata lasissa pelaava joukkuepelaaja. Kuluneet kaksi kautta ovat olleen Elfvengrenille haastavia, sillä loukkaantumiset ovat hidastaneet selkeästi hänen läpimurtoaan Mestiksessä. Häneltä voi odottaa jokaisen vaihdon täysillä pelaamista joukkueen eteen, Aittola kommentoi.

− Halusimme antaa tälle nuorelle pelaajalle rehellisen mahdollisuuden tavoitella paikkaa joukkueestamme. Mikäli hän pysyy terveenä, hänellä on loistavat mahdollisuudet tuoda joukkueeseen paljon hyviä asioita.

Puolustukseensa turkulaisjoukkue kiinnitti kaksi viime kautta Suomi-sarjan Nokian Pyryssä kiekkoilleen Mikke Levon. Urallaan 44 Liiga-otteluakin Ilveksessä vyölleen saanut 22-vuotias puolustaja keräsi viime kaudella 29 ottelussa tehot 6+16.

− Mikke Levolla on edessään edelleen loistava tulevaisuus. 18-vuotiaana Liigassa debytoinut ja kaikki nuorten maajoukkueet läpikäynyt nuori pelaaja on viettänyt viimeiset kaksi kautta Nokian Pyryssä. Levo on harvinaista laatua oleva puolustaja, jossa tiivistyvät katujätkämäisyys ja pelurimaisuus, Aittola summasi.

− Mitään pelkäämätön kova puolustaja, joka pitää huolen siitä, että TUTOn maalinedusta on vastustajille Murheellisten laulujen maa. Kiekko Levolla pysyy myös mukana, ja hän pystyy tekemään luontaisesti hyviä valintoja. Nyt on hänen aika tehdä tosissaan töitä, ja lunastaa se potentiaali joka hänellä on.

Kaikkien pelaajien sopimukset ovat yksivuotisia. Elfvengrenin sopimuksessa on lisäksi koeaika.

» Lähetä palautetta toimitukselle