Tim Thomas Kärppien veräjän suulle

LIIGA / Uutinen
Kärpät hankki joukkueeseen kovan luokan vahvistuksen. Hyökkäyspäässä tiedettiin olevan vaikeuksia, mutta hiukan yllättävään paikkaan hankinta kuitenkin kohdistettiin. Amerikkalainen maalivahti Tim Thomas vahvistaa joukkueen maalivahtiosastoa tiistain SaiPa-pelistä lähtien.

Tim Thomas tuli suomalaisille kiekkofaneille tutuksi pelatessaan HIFK:n paidassa kausina 97-98 ja 98-99. Kaudella 97-98 hän voitti HIFK:ssä liigamestaruuden ja kaudella 98-99 SM-hopeaa. Viime kaudella Thomas pelasi Tukholman AIK:ssa. Hän on Quebec Nordiques'in (9. kierros, #217) varaus vuodelta 1994, ja on pelannut Pohjois-Amerikassa University of Vermont, Birmingham Bulls, Houston Aeros, Hamilton Bulldogs ja Detroit Vipers -seuroissa.

Tänä syksynä Thomas yritti NHL-sopimusta Boston Bruinsin kanssa, mutta hyvästä leiristä ja onnistuneista harjoituspeleistä huolimatta NHL-paikkaa ei ollut tarjolla. Tim Thomasin tulo Ouluun tietää Antti Kankaalle siirtoa muualle. Thomasin sopimus on kestoltaan toistaiseksi, Boston Bruins maksaa hänen palkan ja voi tarvittaessa kutsua maalivahdin takaisin Pohjois-Amerikkaan.

» Lähetä palautetta toimitukselle