IFK - PEL
HPK - TPS
ILV - KÄR
LUK - TAP
WSH - CAR 1.00
CBJ - NYI 1.00
MTL - FLA 1.30
OTT - BUF 1.30
EDM - LAK 3.00
VAN - ANA 4.00
ARI - CHI 4.00

Suomen nuorten MM-leiriryhmä nimetty

MAAJOUKKUE / Uutinen
Alle 20-vuotiaiden maajoukkueen päävalmentaja Jarmo Tolvanen on nimennyt viimeisen leiriryhmän matkalla MM-kisoihin, jotka alkavat tapaninpäivänä Ruotsissa. Mukana on vielä kolme ylimääräistä pelaajaa, yksi puolustaja ja kaksi hyökkääjää, jotka putoavat ryhmästä ennen turnauksen alkua.

Seuroista parhaiten edustettuna on Ilves, jolla on ryhmässä yksi maalivahti, yksi puolustaja ja kolme hyökkääjää. Muista liigajoukkueista Pelicansilla on viimeisessä leiriryhmässä neljä pelaajaa ja Bluesilla sekä HIFK:lla kolme.

Mukana on kahdeksan viime vuoden kisoissa pronssia saavuttanutta pelaajaa. Päävalmentaja Jarmo Tolvasen mukaan joukkueen kokemustasossa on selvä ero puolustuksen ja hyökkäyksen välillä.

- Puolustus on muutamaa poikkeusta lukuun ottamatta pelannut lähinnä A-junioreissa. Hyökkääjissä taas on enemmän pelaajia, jotka ovat pelanneet liigassa, Tolvanen taustoittaa.

Erityisesti hyökkäykseen olisi ollut tarjolla enemmänkin liigakokemusta hankkineita pelaajia. Tolvanen muistuttaa, että tarkoituksena on menestyvän joukkueen rakentaminen.

- Jonkun verran roolitetaan ja haetaan tasapainoa joukkueeseen. Siten lahjakkaita pelaajia väistämättä myös putoaa pois.

Joukkueen ykkösvahti on odotetusti koko alkukauden ajan vapautuksen maajoukkuetehtävistä saanut Tuukka Rask. Kakkosvahdiksi on nimetty Bluesin Antti Härmä. Härmä ja toinen jokeritaustainen vahti Niko Hovinen kävivät tiukkaa kisaa kakkosvahdin paikasta.

- Molempia on testattu paljon. Härmän eduksi valinnan ratkaisi hänen tasaisuutensa. Kaikissa kansainvälisissä ja muissakin peleissä hänen suorittamisensa on ollut erittäin tasaista, Tolvanen perustelee.

- Hovinen on ollut jonkun verran loukkaantuneena, mikä on varmasti vaikuttanut osaltaan hänen tasaisuuteensa.

Hovinen on kuitenkin joukkueen mukana ensimmäisellä harjoitusleirillä, joka pidetään Vierumäellä 11.-16.2. Leirin aikana joukkue pelaa Mestis-kiertueensa kaksi viimeistä ottelua, ensin 12. päivä Mikkelissä Jukureita vastaan ja 16. Kiekko-Vantaan vieraana.

Mielenkiintoisia nimiä ryhmässä ovat Kanadan juniorisarjoissa pelaavat Oskar Osala ja Juuso Puustinen sekä Yhdysvaltain yliopistosarjassa pelaava Kai Kantola, jolla on Suomen lisäksi myös USA:n kansalaisuus. Myös kaikki "pohjoisamerikkalaiset" ovat mukana leirityksen alusta asti.

- On tärkeää saada heidät mukaan, koska ryhmästä tosiaan vielä putoaa kolme pelaajaa, Tolvanen painottaa.

- Tällä ykkösleirillä täytyy kokeilla ja löytää lopullisia koostumuksia.

Erityisesti Kantolan tausta on hyvin erikoinen.

- Hänellä on suomalaiset sukujuuret, mutta hän on pelannut epävirallisia maaotteluita USA:n paidassa, Tolvanen kertoo.

- Tiesimme kyllä alusta asti, että Amerikassa on tällainen 87-syntynyt pelaaja. Hän on ollut aikanaan 16-vuotiaiden maajoukkueen kanssa Suomessa leirillä ja viime vuonna hän oli Yhdysvaltain Viking Cup -joukkueessa.

Lopulliset valinnat tehtiin kuitenkin tämän syksyn näyttöjen perusteella.

- Omin silmin emme ole nähneet kuin nauhoja hänen peleistään. Lisäksi olemme saaneet tietoa sellaisilta tahoilta, jotka ovat hänen pelejään seuranneet, taustoittaa päävalmentaja.

Lopullinen kisajoukkue valitaan ensimmäisen harjoitusleirin ja sen aikana pelattavien Mestis-otteluiden jälkeen. Varsinainen MM-ryhmä kohtaa 20.12. Helsingissä Kanadan ja 22.12. Tukholmassa Slovakian.

Suomen leiriryhmä MM-viimeistelyleirillä

Maalivahdit

Tuukka Rask, Ilves

Antti Härmä, Blues

Puolustajat

Teemu Laakso, HIFK

Joni Haverinen, HIFK

Aleksi Holmberg, HIFK

Timo Seppänen, HPK

Mikael Kurki, Blues

Tommi Leinonen, Kärpät

Joonas Jalvanti, Pelicans

Joonas Lehtivuori, Ilves

Hyökkääjät

Sami Sandell, Ilves

Tuomas Huhtanen, Ässät

Mikko Lehtonen, Blues

Perttu Lindgren, Ilves

Vili Sopanen, Pelicans

Jesse Joensuu, Ässät

Jori Lehterä, Jokerit

Leo Komarov, Pelicans

Marko Pöyhönen, Pelicans

Oskar Osala, Mississauga (OHL)

Kai Kantola, Bowling Green (NCAA)

Juuso Puustinen, Kamloops (WHL)

Miika Lahti, JYP

Jonas Enlund, Tappara

Ville Korhonen, Ilves

Varalla:

Niko Hovinen, Jokerit (mv) (mukana leirillä)

Ville Lajunen, Blues (p)

Nico Aaltonen, Lukko (h)

Jatkoaika seuraa kisoja Taalainmaalla kahden toimittajan voimin.

» Lähetä palautetta toimitukselle