Sami Kapanen palaa KalPaan

LIIGA / Uutinen
Laitahyökkääjä Sami Kapanen tekee paluun SM-liigaan. Pitkän NHL-uran pelannut Kapanen on sopinut Philadelphia Flyersin kanssa sopimuksen purkamisesta ja pelaa ensi kauden kasvattiseurassaan KalPassa.

KalPa Hockey Oy:n pääomistaja ja hallituksen puheenjohtaja Sami Kapanen tekee paluun KalPaan. 34-vuotias hyökkääjä on pelannut 12 kauden mittavan NHL-uran, mutta nyt on aika palata kotiin Kuopioon. Kapasen siirrosta kertoi Savon Sanomat.

− Päätös on tehty. Tulemme takaisin Kuopioon. Yksi aika merkittävä aikakausi elämästä on nyt takana. On uusien haasteiden aika.

Kapasella oli voimassa vielä yksi kausi sopimusta Phidalephia Flyersin kanssa, mutta molemmat osapuolet ovat päättäneet yhteisymmärryksessä purkaa sopimuksen.

− Flyers on näyttänyt vihreää valoa sopimuksen purkamiselle. Kyseeseen tulee niin sanottu vapaaehtoinen purku. Saan peliluvan Eurooppaan, mutta NHL-oikeudet jäävät vielä ensi kaudeksi Philadelphialle.

KalPa ja Kapanen solmivat sopimuksen, kun pelilupa-asiat Eurooppaan saadaan kuntoon. Sopimuksen pituus ei ole vielä tiedossa, mutta KalPan pääomistaja aikoo pelata seurassaan joka tapauksessa useamman kauden. Omistussuhteestaan huolimatta Kapanen ei ota KalPassa kaksoisroolia.

− Sellainen tuntuma tässä on, että muutama kausi vielä pelataan. Haluan päättää urani hyvissä fiiliksissä ja KalPan noste tarjoaa siihen hyvän mahdollisuuden. KalPan joukkue vaikuttaa todella iskukykyiseltä.

− Olen yksi pelaaja muitten joukossa. En odota mitään erikoiskohtelua. Pelien ulkopuolella olen mukana korkeintaan jossakin fanituotemyyntiin liittyvässä jutussa. Toimistossa on ammattitaitoista väkeä ja sinne en aio itseni tunkea, Kapanen kertoi Savon Sanomissa.

Kapasen paluun jälkeen KalPan joukkue on kasassa. Kapanen muuttaa Kuopioon heinäkuun aikana.

− Joukkue on nyt koossa. Panostukset ovat sitä luokkaa, että pudotuspelit ovat ehdoton minimitavoitteemme, kertoi KalPan toimitusjohtaja Jukka Pennanen Savon Sanomissa.

» Lähetä palautetta toimitukselle