Sabres ja Armia sopimukseen

LIIGA, NHL / Uutinen
Ässissä koko tähänastisen uransa pelannut Joel Armia on tehnyt kolmevuotisen tulokassopimuksen hänet varanneen Buffalo Sabresin kanssa.

Buffalo Sabres on solminut NHL:n työehtosopimuksen mukaisen kolmevuotisen ja kaksisuuntaisen tulokassopimuksen kesän 2011 ensimmäisellä kierroksella ja koko varaustilaisuuden 16. pelaajana varaamansa Joel Armian kanssa. 19-vuotias hyökkääjä pelaa kuitenkin sopimuksensa ensimmäisen vuoden porilaisten riveissä SM-liigassa.

Maalintekijänä tunnettu Armia on SM-liigaurallaan pelannut 110 ottelua, joissa hän on tehnyt 38 maalia ja kerännyt 71 tehopistettä. Viime kauden alku oli porilaishyökkääjälle vaikea, mutta lopulta Armia oli Ässien toiseksi paras maalintekijä ja kolmanneksi paras pistemies.

– Olemme erittäin vakuuttuneita Joelin kyvyistä tehdä vaikutus ammattilaisliigassa niin nuorena. Armia on yhdistelmä kokoa, taitoa ja potentiaalia, jonka myötä olemme toiveikkaita, että hän tulee olemaan arvokas voimavara organisaatiollemme useiden vuosien ajan, toteaa Sabres GM Darcy Regier seuran kotisivuilla.

Armia on pelannut Suomen paidassa nuorten MM-kisat vuosina 2011 ja 2012, sekä 18-vuotiaiden MM-kisat vuonna 2011. Vuodenvaihteen nuorten MM-kisoissa Armia teki seitsemässä ottelussa tehot 5+2=7.


Buffalo kiinnitti Armian.
Joonas Hautamäki

» Lähetä palautetta toimitukselle