Rasmus Rissaselle vuoden jatko Hurricanesiin

NHL / Uutinen
Rasmus Rissanen on edustanut Suomen nuorisomaajoukkueita.
Kuva © Getty Images
Suomalaispuolustaja Rasmus Rissanen teki vuoden jatkosopimuksen Carolina Hurricanesin organisaatioon.

Carolina Hurricanes on solminut yhden vuoden kaksisuuntaisen jatkosopimuksen puolustaja Rasmus Rissasen kanssa. Kuopiosta lähtöisin olevan 23-vuotiaan puolustajan palkka NHL:n puolella on 575 000 dollaria ja AHL:ssä 90 000 dollaria.

Rissanen on Hurricanesin kuudennen kierroksen varaus kesältä 2009. Rissanen on KalPan kasvatti ja siirtyi 18-vuotiaana Kanadan juniorisarja WHL:ään. Rissanen ei ole pelannut yhtään ottelua Suomessa pääsarjatasolla.

Tuleva kausi on Rissaselle viides Hurricanesin organisaatiossa. Ensimmäiset AHL-pelit Charlotte Checkersin paidassa Rissanen pelasi keväällä 2011. Yhteensä kuopiolainen on pelannut 188 AHL-ottelua missä on syntynyt 25 tehopistettä. NHL:ssä Rissanen ei ole vielä päässyt pelaamaan.

Maajoukkuetasolla Rissanen on edustanut Suomea yhteensä neljissä eri ikäluokkien MM-kisoissa. Alkuvuodesta 2011 Rissanen pelasi alle 20-vuotiaiden MM-kisoissa ja vuonna 2009 hän oli voittamassa alle 18-vuotiaden MM-pronssia. Lisäksi Rissanen pelasi kauden 2008-09 aikana niin alle 17-vuotiaiden kuin alle 18-vuotiaidenkin MM-kisoissa.

» Lähetä palautetta toimitukselle