Pitsiturnauksen joukkueet selvillä

LIIGA, MESTIS / Uutinen
Raumalla heinäkuun viimeisenä perjantaina pelattavaan Pitsiturnaukseen osallistuu tänä vuonna neljän liigajoukkueen ohella Mestiksen mestari Mikkelin Jukurit sekä ulkomaalaisväriä tuova Moskovan ZSKA.

Pitsiturnaus on jo perinteeksi muodostunut kiekkokauden avaus, joka pelataan nyt jo kymmenennen kerran. Pikapeleinä pelattava turnaus viedään läpi yhdessä päivässä, ja tänä vuonna tuo päivä on 26.7.

Isäntäjoukkue Lukon lisäksi mukana ovat liigajoukkueista Porin Ässät, Lahden Pelicans sekä Jyväskylän ylpeys JYP. Väriä turnaukseen tuo legendaarisen Viktor Tihonovin valmentama ZSKA Moskovasta. ZSKA on turnauksen historiassa toinen ulkomaalaisjoukkue. Ensimmäinen vierailija oli muutama vuosi sitten CSK WS Samara Venäjän liigasta.

ZSKA:n ja liigajoukkueiden kunnon testaa Mestiksen kaksinkertainen mestari Mikkelin Jukurit. Jukurit pyrkiikin varmasti omalta osaltaan osoittamaan kaikille, että se on tulevaisuudessa varteenotettava vaihtoehto kun uusia liigajoukkueita haetaan, ja erityisen mielissään Jukurien saamasta kutsusta oli joukkueen valmentaja Risto Dufva.

Kahdeksan kertaa aiemmin mukana ollut viime vuoden voittaja Turun Palloseura ei osallistu tänä vuonna turnaukseen. TPS aloittaa jääharjoittelun vasta Pitsiturnauksen jälkeen, joten ajankohta on liian aikainen. Yleisön vetonaulauksi yritettiin Helsingin IFK:ta, joka ei aiemmin ole turnaukseen osallistunut, mutta myös HIFK peruutti lopulta osallistumisensa liian vähäisen jääharjoittelun takia.

Pitsiturnaus pelataan todennäköisesti viimeistä kertaa heinäkuussa. Ensi vuodesta alkaen Pitsiturnaus pelattaneen elokuun ensimmäisenä tai toisena perjantaina, ja tämä ajankohta sopii varmasti ainakin osallistuville joukkueille paremmin kuin nykyinen.

» Lähetä palautetta toimitukselle