ILV - IFK
LUK - HPK
SAI - JUK
SPO - PEL
WSH - SJS 2.00
OTT - ARI 2.30
CHI - NYI 3.30
CGY - CAR 4.00
EDM - DET 4.00

NHL:ssä tapahtuu, 15. elokuuta: LeClair Penguinsiin

NHL / Uutinen
Tähän uutiseen on koottu NHL:n tuoreita sopimusuutisia sekä pelaajasiirtoja elokuun viidenneltätoista päivältä (uusimmat ylhäällä). Uutista päivitetään sitä mukaa, kun uusia sopimuksia tai kauppoja tehdään.

Pittsburgh Penguinsin hyökkäys vahvistuu laitahyökkääjä John LeClairilla. Yhdysvaltalaishyökkääjän ja Penguinsin välisen sopimuksen yksityiskohtia ei julkistettu. Vapaana agenttina olleen 36-vuotiaan LeClairin sopimus ostettiin ulos Philadelphia Flyersin toimesta heinäkuun lopulla.

Viimeisimmällä NHL-kaudella LeClair pelasi 75 ottelua Flyers-paidassa ampuen 23 maalia ja antaen 32 maaliin johtanutta syöttöä. LeClair on saavuttanut 50 maalin rajan urallaan kolme kertaa. Lisäksi yhdysvaltalainen on voittanut Stanley Cup -mestaruuden Montreal Canadiensin riveissä kaudella 1992-93.

Puolustustaan Penguins täydensi vapaana agenttina olleella Steve Poapstilla. Viimeisimmällä NHL-kaudella kanadalaispuolustaja esiintyi 53 ottelussa Chicago Blackhawksin riveissä.

Samalla Penguins ilmoitti tehneensä monivuotisen jatkosopimuksen puolustaja Josef Melicharin kanssa. Lisäksi keskushyökkääjä Matt Hussey ja laitahyökkääjät Guillaume Lefebvre sekä Matt Murley hyväksyivät Penguinsin jatkosopimustarjoukset.

Sopimuspaperia kulutettiin urakalla Bostonissa

Boston Bruins on solminut tuoreet sopimukset keskushyökkääjien Brad Boyesin, Ben Guiten ja Nathan Robinsonin, laitahyökkääjien Eric Healeyn ja Jason MacDonaldin sekä puolustajien Kevin Dallmanin ja Jonathan Sigaletin kanssa. Sigaletin tulokassopimus on kolmivuotinen. Muiden sopimukset kattavat yhden kauden.

Boyes, Guite ja Dallman pelasivat viime kauden Bruinsin farmijoukkueessa Providence Bruinsissa. Robinson kiekkoili menneellä kaudella AHL:n Syracuse Crunchissa ja Grand Rapids Griffinsissä. Kokenut Healey puolestaan vieraili työsulun aikana Saksan pääsarjan Mannheim Eaglesissa. Farmiveteraani MacDonaldin viime kausi sujui AHL:n St. John's Maple Leafsissa. Ensimmäisen ammattilaisopimuksensa allekirjoittanut Sigalet torjui viime kaudella kiekkoja NCAA:n Bowling Green State Universityn maalilla.

Hurricanes-kaksikolla jatkopahvit

Carolina Hurricanes on ilmoittanut laitahyökkääjä Pavel Brendlin ja puolustaja Bruno St. Jacquesin hyväksyneen organisaation jatkosopimustarjoukset. Sopimukset ovat yksivuotisia.

Brendl pelasi muun muassa Mestiksen Jokipojissa työsulun aikana. Kaudella 2003-04 tsekkihyökkääjä esiintyi 18 ottelussa Hurricanes-kokoonpanossa, mutta vietti pääosan kaudestaan farmijoukkueessa Lowell Lock Monstersissa.

St. Jacques kiekkoili viime kauden Lock Monstersissa. Kaudella 2003-04 kanadalaispuolustaja viiletti Hurricanes-puolustuksessa 35 mittelössä.

Arnott pysyy Dallasissa

Keskushyökkääjä Jason Arnott on hyväksynyt Dallas Starsin tarjoaman yksivuotisen jatkosopimuksen. Taloudellisia yksityiskohtia ei kerrottu.

Arnott viiletti kaudella 2003-04 73 ottelussa Starsin hyökkäyksessä. Isokokoinen kanadalainen takoi 21 maalia ja antoi 36 maaliin johtanutta syöttöä.

Poti jatkaa Manhattanilla, MacIntyre saapuu

New York Rangers on solminut jatkosopimuksen puolustaja Tom Potin kanssa. Tuoreen sopimuksen yksityiskohtia ei julkistettu. Poti ei pelannut missään työsulun aikana. Viimeisimmällä NHL-kaudella yhdysvaltalaispuolustaja esiintyi 67 ottelussa Rangers-takalinjoilla. Kyseisissä otteluissa hän saalisti 24 pistettä.

Lisäksi Rangers on tehnyt sopimuksen vapaana agenttina olleen puolustaja Steven MacIntyren kanssa.

Pieniä Senators-sopimuksiakin

Ottawa Senators on tehnyt yksivuotiset jatkosopimukset laitahyökkääjien Chris Kellyn ja Brian McGrattanin kanssa. Kummatkin pelaajat kiekkoilivat viime kauden Senatorsin farmijoukkueessa Binghamton Senatorsissa.

Sinitakeille sopimuksia

Maalivahti Pascal Leclaire sekä laitahyökkääjät Tim Jackman ja Brandon Sugden ovat hyväksyneet Columbus Blue Jacketsin yksivuotiset jatkosopimustarjoukset. Kaikki pelaajat ovat pelanneen tähän astisen uransa pääasiassa farmisarjoissa ja Blue Jacketsin farmijoukkueessa Syracuse Crunchissa.

Myös Devils-jatkosopimuksia

Laitahyökkääjät Jamie Langenbrunner ja Brian Gionta ovat allekirjoittaneet jatkosopimukset New Jersey Devilsin kanssa. Langenbrunnerin sopimuksen arvo on 1,655,130 dollaria. Giontan puolestaan 627,000 dollaria.

Langenbrunner on kiekkoilut viimeiset kaksi ja puoli kautta Devilsin riveissä. Kaudella 2003-04 yhdysvaltalaishyökkääjä saalisti 53 ottelussa 26 pistettä. Työsulun aikana 30-vuotias Langenbrunner pelasi Saksan pääsarjan Ingolstadt ERC:ssä.

Gionta on viettänyt koko NHL-uransa Devils-organisaatiossa. Viimeisimmällä NHL-kaudella pienikokoinen yhdysvaltalainen merkkautti tilastoihinsa 75 ottelussa 29 pistettä. Työsulun aikana 26-vuotias Gionta piipahti Devilsin farmijoukkueen Albany River Ratsin apuna.

Hedström Kaliforniaan

Ruotsalaishyökkääjä Jonathan Hedström on tehnyt sopimuksen Anaheim Mighty Ducksin kanssa. Sopimuksen arvo on noin 467,241 dollaria. Hedström kiekkoili viime kauden Elitserienin Timråssa. Ruotsalainen takoi 46 ottelussa 35 pistettä.

Hedström on alunperin Toronto Maple Leafsin yhdeksännen kierroksen varaus vuodelta 1997. Maple Leafs kuitenkin kauppasi ruotsalaishyökkääjän pelaajaoikeudet Mighty Ducksiin kesäkuun 25. päivä 2000. Hedström on pelannut kaudella 2002-03 neljä ottelua Anaheim Mighty Ducksin riveissä ja 50 mittelöä Anaheimin farmijoukkueessa Cincinnati Mighty Ducksissa.

NHL:ssä tapahtui 14. elokuuta

» Lähetä palautetta toimitukselle