NHL: Washington latoi kymmenen maalia

NHL / Uutinen
Washington Capitals teki harvinaisen tempun ja latoi yhdessä ottelussa taululle kaksinumeroisen maalilukeman. Voittotulos Bostonista oli 10-2. Aleksandr Ovetshkin teki hattutempun ja rikkoi samalla tämän kauden ensimmäisenä pelaajana 50 maalin rajapyykin.

Aleksandr Ovetshkinilla oli pohjalla ennätyksellisen kuiva kausi, kun kahdeksassa edellisessä ottelussa oli syntynyt vain yksi maali. Venäläinen kuitenkin lopetti tämän vaisun jakson tyylillä. Tehot 3+2 Bostonia vastaan siivittivät Ovetshkinin ylittämään 50 maalin virstanpylvään.

Ovetshkin saavutti rajapyykin toista kertaa kolmivuotisella NHL-urallaan. Rajan puhkaiseminen hattutempulla on tosin historiallinen teko, sillä aiemmin vain Wayne Gretzky on pystynyt samaan. The Great Onelta temppu onnistui kolmesti.

- Tänään kaikki meni sisään. Joissain peleissä tekee paljon maaleja ja joissain ei. Minä aina käsken itseäni olemaan miettimättä maaleja ja pelaamaan vain siten kuin pystyn, Ovetshkin sanoi uutistoimisto AP:n mukaan.

Ilta oli alusta lähtien Capitalsin, sillä ensimmäisen erän jälkeen lukemat olivat jo tylysti 6-0. Washingtonin tuore maalivahtihankinta Cristobal Huet sai katsella kenttäpelaajien pelaavan hänelle helpon voiton. Huet on pelannut Capitalsissa kaksi ottelua ja ollut voitokas molemmissa.

Myös toinen hankinta Matt Cooke näytti kyntensä saalistamalla tehot 1+2. Yli kahteen tehopisteeseen ylsivät myös Ovetshkinin ketjussa pelaava ruotsalaistaituri Nicklas Bäckström (1+3), Eric Fehr (0+3), Matt Bradley (2+1) ja Brooks Laich (2+0).

Huipputehokkaana maanantain kierroksella oli myös San Josen Joe Thornton. Kaksi maalia tehnyt ja kaksi maalia syöttänyt Thornton johdatti Sharksin 6-4-voittoon Montrealista. San Jose jatkaa yhä taistelua kivikovan Tyynenmeren divisioonan voitosta.

Samassa pelissä myös Sharksin suurhankinta, puolustaja Brian Campbell avasi maalitilinsä haipaidassa, ja hän teki sen hyvin erikoisella tavalla. Campbell päätti yrittää pyörähdysliikettä, jota on harjoitellut lapsesta pitäen. Vain puolinaisesti onnistuneenakin liike riitti ohittamaan Montreal-puolustajan. Lopulta Campbell nosti kiekon rystyltä ohi Carey Pricen.

Kierroksen kolmannessa ottelussa Anaheim kaatoi valmentajavaihdosta toipuvan Ottawan 3-1. Teemu Selänne jäi pisteittä, sen sijaan toinen kesken kauden mukaan tullut veteraani Scott Niedermayer oli avainasemassa. Niedermayerin saldona oli maali ja syöttöpiste.

Yön NHL-tulokset ja suomalaistilastot

Washington-Boston 10-2

Anaheim-Ottawa 3-1

Teemu Selänne ANA: 0+0, 0, 0, 13.58

San Jose-Montreal 6-4

Saku Koivu MTL: 0+1, -1, 0, 16.42

» Lähetä palautetta toimitukselle