NHL: Montrealin kolmas erä liikaa Ottawalle

Jeff Halpern, Brian Gionta ja Roman Hamrlik iskivät kolmannessa erässä maalit mieheen ja Carey Price torjui 27 kertaa Montrealin voittaessa kotonaan Ottawan 4-1. Voitto oli Canadiensille kolmas peräkkäinen ja yhdeksäs kotona marraskuun alun jälkeen.

Montrealin ja Ottawan välinen ottelu oli kaksi erää erittäin tasainen, kunnes Canadiens löysi kolmannessa erässä tehovaihteen.

– Tulimme takaisin ja tiesimme, että meillä oli mahdollisuudet voittaa ottelu. Peli oli 1-1 ja kaikki oli kiinni meistä. Onnistuimmekin korjaamaan voiton viimeisen 20 minuutin aikana, kolmannessa erässä 13 kertaa torjunut Carey Price sanoi.

Brian Gionta kunnostautui Ottawan kaadossa.

Canadiens on viimeksi hävinnyt kotonaan marraskuun 6. päivä. Silloinkin vastassa oli Ottawa, joka korjasi pisteet 3-2-voitolla.

Canadiens teki ottelun avausmaalin ylivoimalla, kun ensimmäistä erää oli pelattu yhdeksän minuuttia. Matt Carknerin jäähy ehti vanheta vain parikymmentä sekuntia, kun Mike Cammalleri ohitti Pascal Leclairen pienestä kulmasta.

Ottawa vastasi takaisin kymmenen sekuntia ennen erän loppua niinikään ylivoimalla. Josh Gorges istui jäähypenkillä estämisestä ja Senators kiitti. Jason Spezza löysi nappisyötöllä Nick Folignon, joka ampui ranteella kiekon ohi Pricen. Erätauolle mentiin 1-1-lukemissa.

Toisessa erässä ei maaleja nähty, vaikka Montreal pääsi pelaamaan jopa viisi minuuttia ylivoimaa Chris Kellyn laitataklauksen jälkeen. Leclaire oli kuitenkin maalillaan kuin muuri.

Canadiens löytää ratkaisun avaimet

Kolmatta erää oli pelattu kaksi minuuttia, kun Canadiens iski voittomaalin. Jeff Halpern katkaisi avaussyötön, kiersi Leclairen ja laittoi kiekon rauhassa maaliin. Samalla Halpern päätti kahdeksan ottelua kestäneen kuivan kautensa.

Kolmas erä oli ehtinyt puoliväliinsä, kun Canadiens siirtyi jo kahden maalin karkumatkalle. Brian Gionta blokkasi siniviivakudin ja tilanteesta seurasi 2-1-hyökkäys Montrealille. Gionta teki kuitenkin tilanteessa oman ratkaisunsa ja sijoitti kiekon ohi Leclairen.

Kolmatta erää oli jäljellä neljä minuuttia, kun Roman Hamrlik purjehti koko kentän läpi ja syötti Giontalle. Tämä laukoi ja Hamrlik ohjasi ottelun loppulukemiksi 4-1 Montrealille. Samalla Canadiens otti kolmannen peräkkäisen voittonsa ja yhdeksännen kotivoiton peräkkäin.

Montreal sai ottelussa myös huonoja uutisia, kun keskushyökkääjä Scott Gomez jätti pelin kesken toisessa erässä alavartalovamman vuoksi. Vamman vakavuus selviää myöhemmin.

Teemu Selänne palasi tehokkaasti

Calgaryn Miikka Kiprusoff torjui 22 kertaa, kun Flames kukisti kotonaan Tampa Bay Lightningin 4-2. Tampan kaadossa kunnostautui eritoten Rene Bourque, joka iski tehot 1+2. Olli Jokinen, Niklas Hagman ja Sean Bergenheim jäivät ilman tehomerkintöjä.

Anaheimin Saku Koivu ja Teemu Selänne merkkauttivat molemmat tehot 1+1, kun Ducks haki 2-3-vierasvoiton Edmontonista rangaistuslaukauskilpailun jälkeen. Ratkaisun iski tulokaspuolustaja Cam Fowler. Selänne oli ollut sivussa neljästä edellisottelusta nivusvamman vuoksi. Ducksin Toni Lydman jäi pisteittä.