NHL: Modano käänsi kelkan Dallasille

Dallas Stars jatkoi hyvää virettään kaatamalla kotonaan vierailija Anaheimin. Stars on voittanut kolme viimeistä peliään maalisuhteen ollessa 11-2.

Dallasin ja viime kauden mestari Anaheimin ottelun alla vietettiin juhlallinen hetki, kun organisaatio ja fanit juhlistivat Mike Modanon melko tuoretta piste-ennätystä. Paikan päälle Dallasiin oli matkustanut muun muassa entistä ennätystä monta vuotta hallussaan pitänyt Phil Housley.

- Se oli todella hienoa. Paikalla oli paljon ihmisiä, jotka ovat olleet esimerkkeinä ja innoittajina minulle läpi urani, iloitsi illan juhlasankari.

Modano sai useita eri lahjoja monilta eri tahoilta. Muun muassa Anaheimin organisaatio muisti osaltaan perheensä ympäröimää amerikkalaissankaria.

Itse ottelussa Dallas ei saanut haluamansa alkua, sillä vierailijat johtivat kahden ensimmäisen erän jälkeen 0-1. Corey Perry vei ankat johtoon ensimmäisessä erässä miesylivoimalla Stars-puolustaja Trevor Daleyn istuessa jäähyllä. Syöttäjinä maalissa häärivät Ryan Getzlaf sekä Chris Pronger. Ottelu oli melko rikkonainen, sillä kahden ensimmäisen erän aikana joukkueille jaettiin yhteensä kahdeksan 2-minuuttista sekä yhdet viiden minuutin rangaistukset Krys Barchin ja Brad Mayn tappelusta.

- Pelaajat puhuivat aamulla, mitä kaikkia hienoja lahjoja Mike tulee illalla saamaan. Yhdessä joukkueen kanssa kuitenkin päätimme, että paras lahja hänelle on pelata erinomainen peli Anaheimia vastaan ja napata voitto, kertoi Stars-valmentaja Dave Tippett.

Kolmanteen erään kotijoukkue tuli vahvasti ja päättäväisesti. Anaheim joutui rikkomaan ja kahden pelaajan joutuessa jäähyaitioon pääsi Dallas 5-3-ylivoimalle. Siinä illan sankari osoitti olevansa kaiken juhlimisen arvoinen pamautettuaan lyöntilaukauksella ottelun tasoihin. Modanon maalin syöttäneelle Sergei Zuboville syöttö oli uran 600.s.

- Peli oli erittäin tiukkaa ja tarkkaa, mutta tasoitusmaalin ansiosta saimme otteen kaukalossa, sanoi Modano.

Ei mennyt kuin 41 sekuntia, kun Dallasin tämän kauden paras maalintekijä, Niklas Hagman, iski syyskauden kymmenennen maalinsa ylivoimalla. Syöttäjinä häärivät tulokaspuolustaja Matt Niskanen sekä Jussi Jokinen.

Kolmannen ottelunsa putkeen torjunut Stars-vahti Mike Smith ei päästänyt enää maaleja taakseen Anaheimin tiukoista yrityksistä huolimatta ja näin pisteet jäivät Dallasiin.

- Löysimme keinon kääntää ottelun eduksemme ja tämä oli loistava työ koko joukkueelta, sanoi Smith.