NHL: Lehtinen osui paluuottelussaan

NHL / Uutinen
Nivusvammasta toipuneen Jere Lehtisen maali ei riittänyt Dallasille, vaan Los Angeles oli vahvempi voittomaalikilpailun jälkeen. Tiistain kierroksen väriläiskä oli Detroitin ja Pittsburghin välisessä maali-ilottelussa hattutempun tehnyt Jordan Staal.

Kauden ensimmäiset 14 ottelua huilannut Jere Lehtinen palasi kaukaloon vetreänä. 65-minuuttiseksi venyneessä ottelussa hän sai peliaikaa 20 minuuttia, ja vahvan paluun kruunasi Starsin avausmaalin viimeistely ensimmäisessä erässä.

Voittomaalikilpailua Lehtinen katseli vaihtoaition puolella. Vasta viides kierros toi ratkaisun, kun Kingsin Aleksandr Frolov onnistui ja Mike Modano ei saanut maalia.

Kamppailussa tunteetkin kuumenivat. Kotiyleisöä näyttävillä taklauksilla hurmannut Kings-kapteeni Dustin Brown sortui vaaralliseen laitataklaukseen minuutti ennen varsinaisen peliajan loppua, ja seurauksena Mike Ribeiro sai haavan päähänsä. Starsin kapteeni Brenden Morrow tuli hoitamaan jälkiselvittelyt tappelemalla Brownin kanssa.

Brown ja Morrow saivat kumpikin viisi minuuttia tappelemisesta sekä kymmenen minuutin käytösrangaistukset. Lisäksi Brown sai laitataklauksestaan viisiminuuttisen ja Morrow ns. instigator-säännön mukaisesti kaksiminuuttisen, joten Starsille jäi kolmen minuutin ylivoima. Kings-vahti Erik Ersberg teki kuitenkin tarvittavat torjunnat alivoiman aikana.

Staal järjesti Penguinsille revanssin

Detroitissa viime kauden Stanley Cup -finalistit mässäilivät maaleilla. Kolmentoista maalin ottelu sai ratkaisunsa vasta jatkoajalla, kun Ruslan Fedotenko laukoi pisteet Penguinsille. Kentän hahmo oli kuitenkin kolme maalia viimeistellyt Jordan Staal.

Staal teki kaikki maalinsa kolmannen erän aikana ja viimeisen niistä, 6−6-tasoituksen, 23 sekuntia ennen täyttä aikaa. Huiman iltansa Staal, 20, kruunasi syöttämällä Fedotenkon jatkoaikaosuman.

− Tuntui siltä, että kaikki, mihin koskin, meni sisään, Staal hämmästeli itsekin uutistoimisto AP:lle.

Kierroksen toisen hattutempun teki Montrealin Chris Higgins, jolle kolmen maalin iltapuhde oli NHL-uran ensimmäinen. Se siivitti sinipunavalkoiset 4−0-voittoon Ottawasta. Carey Price torjui kauden ensimmäisen nollapelinsä, ja Saku Koivu sai yhden syöttöpisteen. Vieraiden Jarkko Ruutu puolestaan tappeli Francois Bouillonin kanssa, kun Ruutu oli ensin jyrännyt Maxim Lapierren kovalla taklauksella.

Kuuden ottelun kierroksella suomalaiset nousivat esiin muissakin kaupungeissa. Philadelphian Kimmo Timonen ja Nashvillen Ville Koistinen onnistuivat maalinteossa ja auttoivat joukkueensa vierasvoittoihin. Calgaryn ja Toronton kohtaaminen oli samalla Miikka Kiprusoffin ja Vesa Toskalan kohtaaminen. 29 kertaa torjunut Kiprusoff veti pidemmän korren, sillä Calgary puristi 4−3-voiton Toronton loppukiristä huolimatta.

Yön NHL-kierroksen tulokset ja suomalaisten tilastot

NY Islanders−Philadelphia 1−3

Sean Bergenheim NYI: 0+0, -1, 0 min, 14.54

Kimmo Timoen PHI: 1+0, 0, 2 min, 25.42

Lasse Kukkonen PHI: 0+1, +1, 0 min, 9.24

Detroit−Pittsburgh 6−7 ja

Valtteri Filppula DET: 0+0, -1, 2 min, 20.00

Montreal−Ottawa 4−0

Saku Koivu MTL: 0+1, +2, 0 min, 17.51

Jarkko Ruutu OTT: 0+0, 0, 19 min, 10.27

Calgary−Toronto 4−3

Miikka Kiprusoff CGY: 29/32 torjuntaa

Vesa Toskala TOR: 28/32 torjuntaa

Niklas Hagman TOR: 0+0, -2, 0 min, 21.19

San Jose−Nashville 3−4 ja

Ville Koistinen NSH: 1+0, +1, 2 min, 14.47

Los Angeles−Dallas 3−2 rl

Jere Lehtinen DAL: 1+0, +1, 0 min, 19.59

» Lähetä palautetta toimitukselle