NHL: Iginla tykitti hattutempun

NHL / Uutinen
Torstain NHL-kierroksen ykköshahmo oli Jarome Iginla, jonka tekemän hattutempun turvin Calgary haki 5−3-vierasvoiton Nashvillestä. Miikka Kiprusoff seisoi muurina lieskapaitojen maalilla.

Calgary teki näyttävän nousun ahdingosta. Nashvillen Jason Arnott vei joukkueensa jo 3−0-johtoon ennen toisen erän puoliväliä, ja vaikka hieman myöhemmin Jarome Iginla teki Flamesille kavennusmaalin, toisella erätauolla peli näytti olevan vielä isäntien hallussa.

Toisin kävi. Päätöserän seitsemännellä minuutilla Iginla viimeisteli illan toisensa, minuutti myöhemmin David Moss teki tasoitusmaalin ja erän puolivälin jälkeen Mike Cammalleri ampui ylivoimalla Flamesille johtomaalin. Loppulukemat Iginla viimeisteli tyhjiin kolme sekuntia ennen päätössummeria.

− Pitää aina vain uskoa siihen, että aikaa on jäljellä. Teimme uskomattoman nousun ja saimme arvokkaat pisteet, hykerteli Flames-vahti Miikka Kiprusoff uutistoimisto AP:n mukaan.

Myös Toronton Vesa Toskala torjui joukkueelleen arvokkaan voiton. Hänen torjuntojensa ja tehot 1+1 viimeistelleen Niklas Hagmanin johdolla Maple Leafs haki Bostonista vierasvoiton, joka katkaisi heidän viiden ottelun mittaiseksi venyneen tappioputkensa.

Ottelun helpottunein mies löytyi silti häviäjien riveistä. Viime syksynä pelitilanteessa vakavan aivotärähdyksen saanut Patrice Bergeron teki ensimmäisen maalinsa vuoteen, kun hän ohjasi Marco Sturmin laukauksen ohi Toskalan.

− On ollut loistava päästä takaisin tähän touhuun, pelata jääkiekkoa ja pitää hauskaa. Jääkiekko on intohimoni, ja maalinteko on luonnollisesti yksi osa sitä, Bergeron iloitsi.

Buffalo Sabres jatkaa vahvaa menoaan. Joukkue haki 4−3-jatkoaikavoiton Minnesotasta ja porskuttaa sarjataulukon keulilla vain yhden pisteen täydestä potista menettäneenä. Syksyn maalihai Thomas Vanek viimeisteli kauden kahdeksannen osumansa, ja jatkoajalla voiton Sabresille ratkaisi Derek Roy.

Yön NHL-kierroksen tulokset ja suomalaisten tilastot

NY Islanders−Dallas 3−5

Sean Bergenheim NYI: 0+1, 0, 6 min, 15.00

Boston−Toronto 2−4

Niklas Hagman TOR: 1+1, -1, 0 min, 19.21

Vesa Toskala TOR: 26/28 torjuntaa

Pittsburgh−Carolina 4−1

Joni Pitkänen CAR: 0+0, -2, 0 min, 24.15

Minnesota−Buffalo 3−4 ja

Mikko Koivu MIN: 0+0, -1, 0 min, 20.38

Antti Miettinen MIN: 0+0, -3, 0 min, 20.49

Niklas Bäckström MIN: 20/24 torjuntaa

Teppo Numminen BUF: 0+0, -1, 0 min, 16.20

Toni Lydman BUF: 0+1, +2, 2 min, 19.19

Nashville−Calgary 3−5

Miikka Kiprusoff CGY: 35/38 torjuntaa

Pekka Rinne NSH: luukkuvahtina

Phoenix−Washington 2−1

Olli Jokinen PHX: 0+1, +1, 4 min, 20.42

Colorado−Edmonton 4−1

» Lähetä palautetta toimitukselle