IS: Waltteri Ignatjew solmi NHL-sopimuksen

NHL / Uutinen
Jokereiden kasvatti Ignatjew kävi lainalla myös HIFK:ssa.
Ilta-Sanomat kertoo Calgary Flamesin solmineen NHL-sopimuksen Waltteri Ignatjewin kanssa.

Maalivahti Waltteri Ignatjew on solminut NHL-sopimuksen Calgary Flamesin kanssa, kertoo Ilta-Sanomat. Ignatjew, 24, torjui päättyneellä kaudella Ruotsin HockeyAllsvenskanissa Mora IK:n paidassa. Ilta-Sanomat kertoi, että moni NHL-seura kiinnostui suomalaisvahdin otteista Allsvenskan-kauden aikana. 

Sopimus on NHL:n työehtosopimuksen mukaisesti vuoden mittainen, sillä se on maksimipituus 24-vuotiaan pelaajan tulokassopimukselle. Sopimuksen taloudellisia seikkoja Ilta-Sanomilla ei ollut tiedossa.

Ignatjew torjui runkosarjassa 45 ottelua torjuntaprosentilla 91,80 ja päästettyjen maalien keskiarvolla 2,34. Hän torjui myös neljä nollapeliä. Pudotuspeleissä helsinkiläisen torjuntaprosentiksi kirjattiin 12 ottelun jälkeen sama lukema, mutta päästettyjen maalien keskiarvo oli 2,16.

Ignatjew valittiin sarjan parhaaksi maalivahdiksi. Mora IK:n tie päättyi välierätappioon tukholmalaisseura Djurgården IK:lle.

Suomalaisvahtia ei ole ikinä varattu NHL:ään, ja hän on kolunnut kotimaassaan pitkälti Mestistä, jossa hänet valittiin tähdistökentälliseen kaudella 2022–23. Hänen vyöllään on myös kaksi Mestiksen mestaruutta. Ignatjew pelasi Jukurien paidassa viisi Liiga-ottelua kaudella 2021–22. Jokereiden kasvatti kävi myös lainalla HIFK:ssa seuraavalla kaudella, mutta hän ei pelannut minuuttiakaan.

» Lähetä palautetta toimitukselle