NHL: Burke laittoi joukkueen uusiksi - Hagman Calgaryyn, Toskala Anaheimiin

NHL / Uutinen
Joukkueensa jatkuvaan häviämiseen kyllästynyt Toronto Maple Leafsin toimitusjohtaja Brian Burke teki kaksi suurkauppaa lyhyen ajan sisään. Molemissa kaupoissa liikuteltiin suomalaispelaajia.

Brian Burken kauppakumppanina päivän ensimmäisessä suurtreidissä oli Calgary Flamesin GM Darryl Sutter. Pahan tappiokierteensä voitolla Edmontonista katkaissut albertalaisjoukkue lähetti Ontarioon nuoren tähtipuolustajansa Dion Phaneufin, laituri Fredrik Sjöströmin ja alkukauden farmissa pelanneen 20-vuotiaan jättipuolustaja Keith Aulien. Preerialle puolestaan lähtivät Maple Leafsin hyökkääjien paras maalintekijä Niklas Hagman ja paras pistemies Matt Stajan sekä duunarihyökkääjä Jamal Mayers ja hyvää kautta pelaava pienikokoinen puolustaja Ian White.

Pudotuspelehin pääsystä taisteleva Flames hakee kaupassa piristystä aneemiseen hyökkäykseensä. Toronton toimitusjohtaja Burke on puolestaan jo asettanut katseensa tulevaisuuteen, sillä kymmenen pistettä Itäisen konferenssin pudotuspeliviivasta jäänyt ja NHL:n toiseksi viimeiseksi vajonnutta Maple Leafsia ei todennäköisesti tällä kaudella playoffseissa nähdä.

Päivän toisessa siirrossa Burke - Anaheim Ducksin entinen toimitusjohtaja - ja Anaheimin nykyinen toimitusjohtaja Bob Murray vaihtoivat maalivahteja. Burke sai Kaliforniasta entisen luottoveskarinsa Jean-Sebastien Gigueren ja lähetti länsirannikolle Vesa Toskalan ja veteraanilaituri Jason Blaken. Kaupassa Murray sai palkkabudjettiinsa hieman lisää tilaa ensi kaudeksi, sillä Gigueren ensi kauden palkka on 6 miljoonaa taalaa, kun Blaken "cap hit" on 4 miljoonaa ja Toskala on kesällä rajoittamaton vapaa agentti. Kaupan taustalla oli myös Anaheimin juuri tekemä neljän vuoden jatkosopimus nykyisen ykkösmaalivahtinsa Jonas Hillerin kanssa.

» Lähetä palautetta toimitukselle