NHL: AHL-apu ja toipilas kaatoivat Rangersin

Farmijoukkueesta mukaan komennettu Chris Conner ja sormensa parantanut Marc-Andre Fleury toimivat Pittsburgh Penguinsin ratkaisijana NY Rangersia vastaan.

Conner oli ehtinyt tällä visiitillään olla Penguinsin mukana vain muutamia tunteja ennen kiitämistään ottelussa. Menneen viikon viisi maalia ja kolme syöttöä viimeisissä kolmessa AHL-ottelussa saivat Penguins-koutsi Dan Bylsman tarttumaan puhelimeen, ja se kannatti.

Maalivahti Marc-Andre Fleury puolestaan ehti katsella neljä ottelua katsomon puolelta murtuneen sormen takia. Nyt Fleury palasi veräjänsuulle, ja otteet olivat voitokkaita.

Connor aloitti maalinteon, kun ensimmäistä erää oli pelattu vasta 2.47. Kris Letang ja Sidney Crosby pohjustivat paikan Connorille, jonka laukaus yllätti maalivahti Henrik Lundqvistin. Rangers-tasoitusta saatiin odottaa toiseen erään asti, jossa tulokashyökkääjä Artem Anisimov pääsi rikkomaan joukkueensa kuparisen ensimmäistä kertaa kolmeen otteluun. Maali syntyi Enver Lisinin ja Chris Higginsin syötöistä.

Rangers menetti johtonsa

Kolmannen erän puolessa välissä Anisimov pääsi viemään Rangersin 2-1-johtoon. Iloa ei kuitenkaan kestänyt kauaa, sillä Marian Gaborik joutui jäähylle, ja Rangers rokotti saman tien. Jevgeni Malkin tasoitti ottelun 2-2:een vain puolisen minuuttia myöhemmin. Tästä tasan minuutin myöhemmin syntyi Connerin illan toinen maali, ja Penguins oli taas johdossa.

Pascal Dupuis viimeisteli loppulukemat 4-2 tyhjään verkkoon. Rangersille tappio oli viides varsinaisella peliajalla viimeisissä kahdeksassa ottelussa. 24 torjuntaa tehnyt Lundqvist oli joukkueensa puolesta pahoillaan.

- Tämä [tappio] oli tuskallinen. Taistelimme vastaan, ja toisessa erässä pelasimme tosi hyvin. Kolmannessa, saimme jäähyn pahaan aikaan, ja he saivat onnekkaalla pompulla pelaajastamme maalin. Meillä on ollut useampi tällainen peli tällä kaudella, ja tilanne olisi ihan toinen jos onnistuisimme voittamaan nämä, ruotsalainen manaili.

Connorille, joka pelasi Crosbyn rinnalla Bill Guerinin istuessa peli katsomossa, onnistumiset loivat itseluottamusta.

- Se oli hienoa. Kaoottinen päivä tavallaan, kutsu ylös ja niin edelleen. Tuntui vain hienolta saada se voitto.

Illan muissa otteluissa St. Louis Bluesin Ty Conklin nollasi 34 torjunnallaan ahdingossa olevan Calgary Flamesin. Loppulukemat olivat 2-0 Patrik Berglundin ja David Perronin ollessa maalintekijöinä. Miikka Kiprusoff torjui 27 kertaa.

Puolustaja Brad Lukowichin kauden avausmaali ottelun kolmannessa erässä ratkaisi voiton Vancouver Canucksille ottelussa Buffalo Sabresia vastaan. Pistepörssiä johtava Henrik Sedin merkkautti tehot 1+1, ja Roberto Luongo torjui 30 laukausta.