Mora IK aloittaa SHL-kautensa - mukana neljä Liigasta tuttua pelaajaa

SHL / Uutinen
Christian Engstrand pelasi viime kaudella Allsvenskanissa vahvan kauden.
Kuva © Petteri Äikäs - petteri.aikas@jatkoaika.com
Mora IK nousi viime kaudella takaisin SHL:ään voitettuaan Leksandin karsintapeleissä. Seura aloittaa nyt SHL-kautensa, ja muun muassa Liigassa pelanneet Christian Engstrand, Daniel Grillfors, Steven Seigo ja Keaton Ellerby ovat mukana.

Mora IK voitti viime kaudella Allsvenskanin mestaruuden ja pääsi sen kautta karsintasarjaan Leksandia vastaan. Paikallisderbyssä peli oli tasaista, mutta Mora voitti karsinnan lopulta otteluin 4-2. Mora nousi SHL:ään ja seura valmistuu parhaimmillaan tulevaan SHL-kauteen.

Maalivahtikaksikko sama kuin viime kaudella

Joukkueen maalivahtikaksikko pysyy samana, sillä Liigasta tuttu Christian Engstrand sekä Mattias Petterson olivat molemmat mukana nostamassa Mora IK:n SHL:ään. Engstrand pelasi kaudella 2015-16 Espoon Bluesissa, ja kauden jälkeen maalivahti siirtyi Ruotsiin ja Moran riveihin.

Viime kaudella Morassa maalivahtikaksikko jakoi tasaisesti vastuuta ja molemmat pelasivat hyvin. Engstrandin torjuntaprosentti oli 92,2 ja Pettersonin 92,8. Engstrand oli karsintasarjassa loistava, sillä maalivahdin torjuntaprosentti karsintasarjassa oli 94,1 ja hän oli yksi Moran avainpelaajista nousussa SHL:ään.

Puolustuksessa kokemusta

Puolustukseen Mora hankki kolme puolustajaa liigasta, Steven Seigo, Keaton Ellerby ja Daniel Grillfors. Seigo ja Ellerby pelasivat viime kauden Lukossa, ja Grillfors HIFK:ssa. Entiset Liiga-puolustajat tuovat SHL-joukkueelle kokemusta, esimerkiksi Ellerby on uransa aikana pelannut 218 NHL-peliä ja on myös pelannut KHL:ssä ja NLA:ssa.

Moran oma kasvatti, Tomas Skogs liittyi myös joukkueeseen. Ruotsalaispuolustaja pelasi viime kauden Färjestadin riveissä, ja on yhteensä pelannut yli 600 ottelua SHL:ää.

Hyökkäykseen paljon vahvistuksia

Hyökkäykseen Mora on tähän mennessä hankkinut yhdeksän uutta pelaajaa, ja yhteensä kahdeksan hyökkääjää jatkaa seurassa. Andrew Rowe, yksi Moran hankinnoista pelasi viime kaudella AHL:ää Bridgeport Sound Tigersissa, missä amerikkalaishyökkääjä viimeisteli 36 pistettä.

David Kase hankittiin Moraan Tšekistä, 20-vuotias pelasi viime kauden Pirati Chomutovissa, missä Kase tehtaili yhdeksän pistettä.

Joukkueen kapteeni, Emil Bejmo pelasi viime kaudella hyvän kauden Moran riveissä. Ruotsalaishyökkääjä pelasi 59 peliä ja teki niissä 35 pistettä. Bejmo on vahva luistelija, joka ottaa vastuunsa myös puolustuspäässäkin.

Sebastian Hartmann siirtyi Moran riveihin Almtunasta, Hartmann pelasi viime kaudella loistavan kauden Allsvenskanissa. Ruotsalaishyökkääjä pelasi kauden aikana 50 peliä tehoin 11+21.

Valmentaja vaihtuu

Viime kaudella Moraa valmentanut Jeremy Colliton ei jatka enää seurassa, sillä kanadalaisvalmentaja siirtyi AHL:ään valmentamaan Rockford Ice Hogsia.

Moran uusi valmentaja on Mattias Karlin, joka valmensi viime kaudella Västerviks IK:ta. Karlinilla ei ole kokemusta SHL:stä, mutta teki Västervikissä hyvää työtä. Joukkue nousi Karlinin alla Division-2:sta Allsvenskaniin asti. Västervik oli viime kauden yllättäjä Allsvenskanissa, joukkueelta ei odotettu paljoa , mutta sijoitus oli lopulta kolmas.

Mora pelaa ensimmäisen ottelun lauantaina 16.9., ja vastustajana on yksi mestarisuosikeista, Frölunda.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Lue myös

Uutinen
Ilveksestä lähtenyt Grewe jatkaa kauttaan Allsvenskanissa
Muut Sarjat | 6.10.2021 12:15