Mestis-seurojen nousuhaaveille tyly päätös?

LIIGA, MESTIS / Uutinen
SM-liigassa ei nähtäne uutta joukkuetta syksyllä 2005. Tulevalla Mestis-mestarilla oli mahdollisuus liigapaikkaan, mikäli organisaatio olisi täyttänyt liigan asettamat nousukriteerit. Mestiksen välierien alla jääkiekkoliiton johto kertoi, että Mestiksessä ei ole ainuttakaan liigakelpoista joukkuetta.

Jääkiekkoliiton toimitusjohtaja Heikki Hietanen kertoo päivän Jääkiekkolehdessä, ettei yksikään Mestis-seura täyttänyt
SM-liigan laatimia talousehtoja. Hietasen mukaan Mestiksessä ei ollut ainuttakaan kelvollista liigajoukkuetta, joten uutta joukkuetta SM-liigassa ei ensi kaudella nähdä.

- Jos liiganousijasta pitäisi nyt tehdä ratkaisu, ei Mestiksestä löytyisi kelvollista seuraa ensi kauden SM-liigaan, Hietanen kertoo Jääkiekkolehdessä.

Väkevimmin Mestiksestä ovat ylöspäin pyrkineet Vaasan Sport ja kuopiolainen KalPa. Kuopiossa seurajohto ilmoitti jo aiemmin omasta mielestä täyttäneensä liigakriteerit. SM-liigan mukaan sekä Sportin että KalPan talous ei kuitenkaa ole liigakelpoinen. Heikki Hietanen jättää kuitenkin pienen takaportin Mestis-seurojen liigahaaveille.

- Vakavimmin liiganousua tavoittelevien seurojen talouskysymyksiä selvitellään yhä. Seuroilla on vielä menossa toimenpiteitä, kuten osakeanteja.

Jatkoaika seuraa tilannetta päivän aikana.

» Lähetä palautetta toimitukselle