Liiga-pudotuspelit: Jatkoerä, ulosajo ja loukkaantuminen – Antoine Morand ja Oliver Kapanen loistivat illan ratkaisijoina

LIIGA / Uutinen
KalPa sai kotikentällään aihetta juhlaan. Arkistokuva.
Kuva © Saimi Airaksinen / https://urheilu.kuvat.fi/SaimiPhoto/
Liigan pudotuspelit alkoivat jatkoeräjännärillä Raumalla. KalPa kampesi sinnikkään Sportin ja nousi puolivälieräpaikan kynnykselle.

KalPa–Sport 4–1 (Otteluvoitot 1–0)

KalPan ja Sportin pudotuspeliavauksessa saatiin jännittää aivan viime minuuteille saakka. Tiukan taistelun ratkaisijaksi nousi lopulta kolmannessa erässä aiemmin loistopaikan tuhlannut KalPan Oliver Kapanen, joka pääsi sivaltamaan 2−1-voittomaalin vain kolmisen minuuttia ennen loppua.

Ottelu oli jopa hieman tapahtumaköyhää kamppailun puoliväliin saakka. Avauserässä KalPa pyrki painamaan peliä Sportin päätyyn, mutta vahvasti puolustanut vaasalaisryhmä ohjasi kuopiolaishyökkäykset kerta toisensa jälkeen kulmiin, minkä vuoksi maalipaikat loistivat poissaolollaan.

Kuopiolaisryhmä ei saanut hyödynnettyä toisen erän alunkaan painostusjaksoa, vaan Sport sen sijaan iski erän ensimmäisestä tilanteestaan, kun Axel Holmström ohjasi viivalaukauksesta illan avausmaalin. KalPa kuittasi takaiskun kuitenkin nopeasti Aleksi Elorinteen osuttua heti seuraavassa vaihdossa vain 13 sekuntia myöhemmin.

Pikaosumat toivat peliin selvästi lisää eloa ja kamppailu aaltoili vauhdikkaammin päästä toiseen, mutta tasalukemat pitivät kuitenkin aivan ottelun loppuhetkille saakka. KalPa onnistui lopulta kääntämään pelin edukseen, kun Kapanen pääsi Teemu Suhosen kiekonmenetyksen seurauksena iskemään isännät 2–1-johtoon vain kolmisen minuuttia ennen loppua.

Lopussa kuopiolaisryhmä kaunisteli lukemia vielä kahdella maalilla, kun Benjamin Korhonen ensin ujutti miinuskulmasta 3–1:een ja 4–1-loppunumerot viimeisteli tyhjään maaliin Jesper Mattila.

Riemukkaan voiton vastapainoksi kuopiolaisleiriin ottelu toi myös jobinpostia, sillä ranskalaispuolustaja Hugo Gallet loukkasi itseään avauserässä taklaustilanteessa ja jätti ottelun kesken.

MAALINTEKIJÄT

32.50 0–1 Axel Holmström (Stålberg)
33.03 1–1 Aleksi Elorinne (Korhonen, Räsänen)
56.32 2–1 Oliver Kapanen (Mäenpää)
58.36 3–1 Benjamin Korhonen (Rissanen, Kapanen)
59.45 4–1 Jesper Mattila (Räsänen) AV, TM

Maaliodottama: KalPa 2,37 – 2,13 Sport

Lukko–TPS 3–2 ja. (Otteluvoitot 1–0)

Lukon ja TPS:n välinen kamppailu tarjosi pudotuspelikevään ensimmäisen jatkoajan. Raumalaisryhmällä oli hyvät saumat kolmen ylivoiman myötä ratkaista peli jo kolmannessa erässä, mutta TPS venytti pelin yli varsinaisen peliajan. Jatkoajalla ottelun ratkaisijaksi nousi kaksi maalia kamppailussa iskenyt Lukon Antoine Morand.

Ottelussa mentiin alusta alkaen vauhdikkaasti ja kentällä nähtiin runsaasti tilanteita sekä tunnettakin. Maalihanatkin aukesivat vain reilun neljän minuutin pelin jälkeen, kun Morand löi maalinedustalta Lukolle avausmaalin. Kalle Väisänen toi TPS:n kuitenkin tasoihin vielä ennen erän puoliväliä, mutta muutamaa minuuttia myöhemmin Niklas Ylitalo iski raumalaiset uudelleen johtoon.

Erän lopussa tunteet hieman kuumenivat. Tilanne lähti liikenteeseen TPS-hyökkääjä Aidan Dudasin osuttua Lukko-vahti Christopher Gibsonin maskiin mailallaan, josta muistuttamaan menivät Josh Brook sekä Sebastian Repo. Brookille tuomittiin kaksiminuuttinen poikittaisesta mailasta, mutta Dudas passitettiin suihkun puolelle. Dudasia nyrkillä pään alueelle iskenyt Repo sen sijaan selvisi ilman rangaistusta.

Vauhtia ja tunteita riitti myös toisessa erässä. Tilanteita syntyi molempiin päihin ja pieniä vääntöjäkin nähtiin tasaiseen tahtiin, mutta täysosumia saatiin odottaa vain erän viime sekunneille saakka.Tarmo Reunasen korkeasta mailasta saama 2+2-minuuttinen kostautui, kun Markus Nurmi kiepautti 2−2-tasoituksen vain 11 sekuntia ennen taukosummeria.

TPS:n peliä rikkoivat kolmannessa erässä sen ottamat kolme rangaistusta, joiden myötä Lukko otti kuskin paikan. Raumalaisryhmä ei kuitenkaan onnistunut erikoistilanteita hyödyntämään, vaan Filip Lindberg piti turkulaismaalilla pintansa ja venyi kiekon tielle 11 kertaa.

Jatkoajalla Lukko lopulta onnistui, kun Morand iski napakalla rannelaukauksella vauhdikkaan alueella ajonsa päätteeksi voittomaalin pelikellon näyttäessä aikaa 62.30.

MAALINTEKIJÄT

4.29 1–0 Antoine Morand (Reunanen, Fontaine)
9.42 1–1 Kalle Väisänen (Wernblom)
12.38 2–1 Niklas Ylitalo (Kainulainen, Ervasti)
39.49 2–2 Markus Nurmi (Marjala, Lindroth) YV
62.30 3–2 Antoine Morand (Nyman, Reunanen) SR

Maaliodottama: Lukko 2,90 – 2,15 TPS

» Lähetä palautetta toimitukselle