Marko Tuomainen Islandersiin

NHL / Uutinen
Suomen maajoukkueessakin ansiokkaasti esiintynyt laitahyökkäjä Marko Tuomainen jatkaa uraansa NHL:ssä huhuista huolimatta. New York Islandersin virallisilla kotisivuilla kerrottiin, että veteraanilaituri on solminut sopimuksen vapaana agenttina Islandersin kanssa. Sopimuksen yksityiskohtia ei vielä julkaistu.

29-vuotias Tuomainen pelasi viime kaudella lähinnä AHL:ssä Lowell Lock Monstersin joukkueessa, jossa hän teki pisteitä reilusti yli yhden keskiarvolla. 59 pelissä kertyi peräti 28 maalia ja 39 syöttöä. Tuomainen pelasi kauden aikana myös 11 peliä NHL:ssä Los Angelesin joukkueessa, mutta niissä peliaika jäi varsin vähäiseksi.

Marko Tuomainen on alunperin Edmontonin varauksia vuodelta 1992, mutta hänen uransa on ollut hieman erilainen useimpiin suomalaisiin verrattuna. Tuomainen siirtyi pelaamaan Clarksonin yliopistoon, jossa vierähti neljä kautta vuosina 1991-95. Tuomainen vakuutti NHL-skoutit erinomaisilla otteilla, ja hänet valittiin muun muassa kahdesti ECAC:n ensimmäiseen all-star-kentälliseen. NHL-pelien tunnelmaa hän pääsi kokeilemaan ensimmäisen kerran kaudella 1994-95, jolloin hänet merkittiin Edmontonin kokoonpanoon neljässä pelissä.

Tuomaisen NHL-ura ei saanut kuitenkaan tuulta purjeidensa alle, joten hän palasi Suomeen ja HIFK:hon kahdeksi seuraavaksi kaudeksi. HIFK:n ajasta hänelle jäi muistoksi erinomaisten peliesitysten lisäksi kultainen ja hopeinen mitali. Tuomainen on pelannut myös kolmissa maailmanmestaruuskisoissa vuosina 1998-2000.

Tuomainen siirtyi takaisin NHL:ään HIFK:n kausien jälkeen ja tällä kertaa joukkueena oli Los Angeles Kings. Kauden 1999-00 aikana Tuomainen pelasi 63 peliä, joissa tehopisteitä kertyi 17. Ronskiotteinen laituri on pelannut NHL:ssä yhteensä 78 peliä.

» Lähetä palautetta toimitukselle