Loukkaantumiset koettelevat HPK-puolustusta

LIIGA / Uutinen
HPK:n kärkipään puolustajat Mikko Mäenpää ja Markus Seikola ovat tammikuussa pois Pallokerhon otteluista SaiPa-otteluissa kärsittyjen vammojen takia. Mäenpään olkapää nousi sijoiltaan, kun SaiPa-hyökkääjä Teemu Paakkarinen taklasi HPK-puolustajaa. Seikolan polvessa puolestaan on todettu nivelkapselin repeämä.

Kumpikin on HPK:n otteluista sivussa vähintäänkin muutaman viikon ajan vammojensa takia. Mäenpään tilanteessa onni onnettomuudessa oli, että Kerho-pakin olkapää ei taklauksen seurauksena vahingoittunut muuten, vaan tuloksena oli vain sijoiltaan meno. Mäenpää nähdäänkin takaisin HPK:n takalinjoilla todennäköisesti jo tammikuun aikana.

- Ei tässä mitään isompaa vammaa ole. Aluksi jouduin pitämään kättä kantositeessä. Joku pari-kolme viikkoa ja olen taas kentällä, Mäenpää itse kertoi loukkaantumisestaan.

Seikolan toipumisennuste on puolestaan hieman häilyvämpi tämän polvivamman vuoksi. HPK:n ykköspakkiparin toisen osapuolen polvi tutkittiin keskiviikkona ja diagnoosina oli nivelkapselin repeämän lisäksi myös repeämä kapselin ja kierukan välistä. Seikolakin saattaa olla mukana Pallokerhon peleissä tammikuussa, mutta mahdollista on myös pidempi poissaolo jäiltä.

HPK:n puolustuksen tilannetta synkesi entisestään torstain Blues-ottelu, jonka ensimmäisessä vaihtoehdossa harvalukuisesta pakistosta kapteeni Veli-Pekka Laitinen ajoi espoolaisten Ryan Kellerin voimakkaan taklauksen alle. Laitinen sai tilanteessa todennäköisesti jonkinasteisen päävamman ja lienee sivussa ainakin lauantain Tappara-pelistä.

Parhaiden puolustajien loukkaantumisten jäljiltä HPK:n puolustuspää on varsin repaleinen, sillä jäljellä pelikuntoisina ovat vain Harri Tikkanen, Mikko Palomäki, Tommi Leinonen, Olli Korkeavuori sekä kertaalleen jo Mestis-komennuksille lähetetyt Markku Erholtz ja Jussi Ruohola.

» Lähetä palautetta toimitukselle